Direktlänk till inlägg 26 juni 2011
Det där med paj är jag inte så mycket för egentligen... Ett tag gjorde varenda människa paj för att maten kunde förberedas, värmas och bara med en enkal sallad till blev det en hel måltid. Jag hålller med,..enkelt är det.... men att en köttfärspaj på överbliven köttfärssås är intressant är helt enkelt lögn. Det är så tråkigt att klockorna stannar.. men hittar du lite spännande att slänga i den blir det i alla fall lite roligare....
DEG
125 g smör (absolut inte margarin, utan smör...)
2 msk kallt vatten
3 dl vetemjöl
Nyp ihop degen med fingrarna till en grynig massa. Tryck ut den i en pajform, nagga med en gaffel och in i kylen minst en halvtimma. Sätt ugnen på 200 g, passa på att dammsuga hemmet och bädda sängar...sen ska pajen förgräddas i 15 minuter.... och då kan du ta en kaffe under tiden..
Det är viktigt med förgräddningen eftersom fyllningen är blöt och pajen blir lite "sunkig" om du hoppar över det momentet.... det blir inte alls lika gott....
FYLLNING
broccoli, färsk
cocktailtomater
brieost
grädde, 2 dl
ägg, 2 st ekologiska
en liten pressad vitlöksklyfta
salt, peppar, timjan
riven ost
Dela en bit brieost i små tärningar. Dela cocktailtomater i halvor. dela färsk broccoli i buketter...
Jag väljer vispgrädde men matlagningsgrädde blir bra om du vill ha ett smalare alternativ. Vispa grädde, vitlök, ägg och kryddor. Fyll skalet med brieost, broccoli och tomater. Häll på blandningen, toppa med ost och in i ugnen 25 minuter.
Pajen serveras ljummen. Absolut inte direkt för när den är alldeles för varm försvinner en del av ostsmaken....
Foto kommer när den är klar.... min står i ugnen nu ;)
Kram !!!
Nu har jag ny bloggportal: www.nouw.com/paooola ...
Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 | 25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | ||||||
|