Alla inlägg under juni 2011
detta kan du förbereda dagen innan och ha i kylen om du känner att det är bråttom....
Det där med paj är jag inte så mycket för egentligen... Ett tag gjorde varenda människa paj för att maten kunde förberedas, värmas och bara med en enkal sallad till blev det en hel måltid. Jag hålller med,..enkelt är det.... men att en köttfärspaj på överbliven köttfärssås är intressant är helt enkelt lögn. Det är så tråkigt att klockorna stannar.. men hittar du lite spännande att slänga i den blir det i alla fall lite roligare....
DEG
125 g smör (absolut inte margarin, utan smör...)
2 msk kallt vatten
3 dl vetemjöl
Nyp ihop degen med fingrarna till en grynig massa. Tryck ut den i en pajform, nagga med en gaffel och in i kylen minst en halvtimma. Sätt ugnen på 200 g, passa på att dammsuga hemmet och bädda sängar...sen ska pajen förgräddas i 15 minuter.... och då kan du ta en kaffe under tiden..
Det är viktigt med förgräddningen eftersom fyllningen är blöt och pajen blir lite "sunkig" om du hoppar över det momentet.... det blir inte alls lika gott....
FYLLNING
broccoli, färsk
cocktailtomater
brieost
grädde, 2 dl
ägg, 2 st ekologiska
en liten pressad vitlöksklyfta
salt, peppar, timjan
riven ost
Dela en bit brieost i små tärningar. Dela cocktailtomater i halvor. dela färsk broccoli i buketter...
Jag väljer vispgrädde men matlagningsgrädde blir bra om du vill ha ett smalare alternativ. Vispa grädde, vitlök, ägg och kryddor. Fyll skalet med brieost, broccoli och tomater. Häll på blandningen, toppa med ost och in i ugnen 25 minuter.
Pajen serveras ljummen. Absolut inte direkt för när den är alldeles för varm försvinner en del av ostsmaken....
Foto kommer när den är klar.... min står i ugnen nu ;)
Kram !!!
Många gratulationer och lyckönskningar till Fredrik, Ramona & Hugo Nordberg !
9 spett behöver:
Grillspett i trä bör blötläggas en halvtimma innan, annars kan de ta eld...
ett gäng champinjoner
1 gul och en röd paprika
4 starka chorizo-korvar
1 gul och en röd lök
1 marinerad fläskfile
Överbliven marinad från köttet penslas på hela spetten.
Då var det dags för ännu en midsommar med regn och friska vindar... Vi sitter där, vi svenskar, och ska till varje pris vara ute. Det slutar med att man virar en pläd runt sina vita ben...(de få gånger det varit sol har jag suttit och rättat prov...så bruna ben kan jag se mig i månen efter...) sedan letar jag fram någon jacka från i vintras för att kunna sjunga en snapsvisa utan att hacka tänder....För den där söta blommiga klänningen ska man till varje pris ha på sig för det är ju ändå midsommar.... Nä...tacka vet jag jeansen! (Min vän Ramona brukar säga "tacka vet jag vinet" men det passar bättre till senare i kväll...) Det är nya råd och rön: Frys inte på midsommar! Klänningen stannar hemma!
Vi har alla något vi måste ta med till firandet... I mitt fall blev det klassiska grillspett.
En underbart god marinad som passar till både fläskkött och kyckling. Marinera helst ett dygn om det finns tid, men det bästa med denna är att den även kan användas som glaze som bara penslar på under grillningen om tiden är knapp....
MARINAD
½ DL OLJA
½ DL JAPANSK SOJA
½ DL FLYTANDE HONUNG
2 PRESSADE VITLÖKSKLYFTOR
1 MSK FÄRSK INGEFÄRA, FINT RIVEN
SALT OCH PEPPAR
DET ÄR VIKTIGT ATT INGEFÄRAN ÄR FINT RIVEN SÅ ATT DET INTE BLIR "BITAR" AV INGEFÄRA PÅ KÖTTET.
I DAG HADE JAG KORT OM TID OCH LÄT DÅ KÖTTET MAINERA I RUMSTEMPERATUR. KÖTTET SKA HELST VARA RUMSTEMPERARET INNAN DU LÄGGER DET I MARINAD FÖR ATT DET DÅ LÄTTARE DRAR ÅT SIG SMAK.
GOOD LUCK IN THE KITCHEN...
Ska du till Stockholm måste du boka bord här!
Murasaki
Mat: Teppanyaki, Sukiyaki & Sushi
Götgatan 41
116 21 Stockholm
T: 08 615 22 88
Beställ ett bord med eget stekbord!
Helt fantastiskt och ligger inte "i gröten" så det är inga svårigheter att få bord!
Kommentera gärna när du varit där och säg vad du tycker.... Du kommer inte att bli besviken! Drick japanskt öl till maten! Trevlig sommar!
Jag glömde förklara....
Koka pastan.
Häll av vattnet och direkt i med ost och pesto. Salta och peppra.
Rör runt försiktigt så att inte pastan går sönder.
Blanda sallad och lök (eventuellt oliver) på ett stort fat.
Häll över pastan och blanda.
Torka eventuellt bort spill på kanter med en ren handduk. Det ser trevligt ut.
Ps. Det är trevligare att servera på ett fat än i en skål. Tänk på att folk äter med ögonen också!
Hej så länge...
Hej!
Svårt att bestämma mat när några vänner kommer över och det måste gå väldigt fort, men samtidigt smaka väldigt gott? Check this out!
Ca 4 personer
600 g Pasta Penne från Barilla
1 burk röd pesto
200 g riven Västerbottenost
ruccolasallad
salladslök eller vårlök
salt och peppar
eventuellt oliver
Det blir som en stor varm pastasallad...Vill man ha den lite matig så släng i lite grillad kyckling!
Jag köpte ruccola som var färdigsköljd och därför tog detta 12 minuter att laga. Mycket lycka i köket.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 | 25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | ||||||
|