Alla inlägg under juli 2011
Hej och godmorgon!
Färkostbullar kan du också göra som brytbröd, men då måste du dubbla gräddningstiden. Jag tror att mitt brytbröd var inne i ugnen ca 20 minuter.
För att få ett brytbröd lägger du bullarna nära varann i en blomma. Låt de jäsa "ihop sig" i kylskåpet. Lycka till!
Om en ande sa att jag fick 3 önskningar hade en av önskningarna varit detta fantastiska badrum! Jag hade gått upp en timma tidigare för att få stå här och njuta varje morgon.....
Godmorgon!
Ikväll ska jag baka färskostbullar. Jag har haft barnen i 2 veckor nu och i morgon ska de till pappa :( .... Därför måste måndag morgon bli supermysig....
Dessa jäser under natten i kylskåpet, vilket gör att du passar ingen jäsningstid och samtidigt tar det bara 10 minuter att få nybakat bröd på morgonen! Ungefär lika smidigt som den fula bakmaskinen som fanns i hemmen på 80-talet.
Receptet är på endast 8 stycken bullar.
Färskostbullar
25 g jäst
2 dl kall mjölk, standardmjölk 3 %
1 dl Kesella
2 msk rumsvarmt smör
salt
6-7 dl vetemjöl (jag använder vetemjöl special)
1 uppvispat ägg
½ dl solroskärnor
Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt Kesella, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop en deg. Dela degen i 8 bitar och forma runda bullar. Lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt, lägg en handduk över och ställ in bullarna i kylen. (8-10 timmar)
När du vaknar sätter du på ugnen på 225 grader. Ta plåten direkt från kylen in i ugnen och grädda i 10 minuter. Låt bullarna svalna innan de delas.
Frukost mini-buffé
Färskostbullar
1 lagrad hårdost
1 mild hårdost (till barnen)
Philadelphiaost
kalkon, tunna skivor
aprikosmarmelad
hallonmarmelad
Bregott extra saltat
tomatskivor
strimlor av gul och röd paprika
Denna är verkligen supergod! Finns i vanliga butiker.
Kärt barn har många namn, och det har även den här kakan. Jag har alltid kallat den Kärleksmums men den heter allt från Chokladrutor till Sarakaka enligt kokböckerna.
Den blev i alla fall väldigt lyckad i morse innan vi åkte till Fallens dagar. Jag har ätit så många så att jag faktiskt skäms...Inget kvar till frysen??
Kärleksmums
ca 30 bitar
225 g smör
3 ägg
4½ dl socker
2-3 dl mjölk
6-7 dl vetemjöl
3½ tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Ströbröd och smör till formen
Glasyr:
90 g smör
5½ dl florsocker
6 msk kaffe
1½ msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl kokos
Smält smöret och låt det svalna helt. Vispa ägg och socker pösigt. och tillsätt de torra ingredienserna varvat med mjölk. Använd röd mjölk. Rör ner det avsvalnade fettet. Häll smeten i en smord och bröad bakform.
Grädda i 225 grader ca 20 minuter.
Låt kakan svalna helt. Smält fettet till glasyren och rör ihop med övriga ingredienser. Bred glasyren över kakan och stö över kokos.
Gott. Alldeles för gott. Ha det bra i det underbara vädret!
Viggos & Mejas efterrätt
vaniljglass med chokladkross
vispgrädde
minimaränger i form av små droppar
chokladsås
Marängdroppar kan du köpa på ICA. Ett alternativ till lite lyx om man inte orkar göra maränger själv. Vill du göra små egna spritsar du ut marängsmet, och då kan du även göra några färgglada med karamellfärg...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|