Alla inlägg under augusti 2011

Av Paola Loderini - 22 augusti 2011 21:25

Hello


Här kommer en supergod kycklinggryta!

Servera med ris eller kokt potatis.


600 g kycklingfilé i bitar

½ purjolök i strimlor

smör att steka i


3 dl vispgrädde

2 dl vatten

några msk kycklingfond

saft från ½-1 pressad citron

rivet skal från 1 citron

salt och peppar

1 dl hackad dill


    



Bryn kycklingen i smör. Släng i purjolöken och stek tills den blir glansig.

För över kycklingen till en gryta.


Häll grädde, vatten, kycklingfond, citron, salt och peppar i stekpannan och koka upp. Häll över det i grytan och låt puttra i 15 minuter. Dillen ska i precis innan servering. Supergott!


Av Paola Loderini - 21 augusti 2011 21:46

Idag testade jag en ny tacopaj som jag hittade i ett Santa Maria-häfte här hemma.

Supergod tycker jag, och förhoppningsvis tycker barnen detsamma när mormor värmer den till lunch efter uppropet i morgon. Jag måste ju själv ta hand om min klass, så mormor går med Viggo som stöd inför 1:a klass. Mysigt och orättvist.


125 g smör

3 dl vetemjöl

2 msk kallt vatten


Släng ihop detta till en grynig massa. Tryck ut i pajform. Låt vila i kyl i 30 minuter. Förgrädda skalet i 200 grader i 15 minuter.


600-700 g köttfärs (jag använde 540 g)

1 st gul lök, hacka

½ dl vatten

1 påse taco-krydda

2 skivade tomater

½ dl red Jalapeno (hoppade över detta)


Topping

2 dl creme fraiche (Jag använde 3 dl)

2 dl riven ost

1 påse Topping Ranch Style


Bryn köttfärsen ihop med hackad lök. Häll på vatten och taco-krydda. Puttra.

Häll köttfärsen i tacoskalet, som är förgräddat. Skriva tomater och lägg på. Lägg eventullt på Jalapeno, men är det barn som ska äta ska du hoppa över det. Blanda ihop allt under rubriken Topping. Bred på pajen och in i ugnen 15 minuter.


 


Servera med stor grönsallad!! Ser inte så aptitlig ut men väldigt god.



Av Paola Loderini - 21 augusti 2011 18:20

BEBIS: Jag föddes först av alla mina syskon. (Av de syskon jag bodde med, har ju en äldre halvsyster) Jag var en söt bebis, med kolik som alla tyckte var så väldans jobbig. MIn mamma stod ut, för det är vad mammor gör.

Fick en brorsa som tog lite uppmärksamhet när jag var 3.5 år och det gillade jag inte alls. Jag var en taskig storasyster...borde ställt upp mer.


 BARN: Med alldeles för stort tandkött till mina pyttesmå tänder blev jag större och större. Jag mötte min bästis i skolan i första klass. Sådär bara "pang"! Vi ska vara vänner i hela vårt liv. Vi är "bästisar" än i dag efter några miljoner år tillsammans.


TONÅRING: Fick en plastpappa och två nya syskon. Jag hade en och annan kille och levde ett "lev-nu-i-morgon-morgon-kan-det-vara-försent-liv"... gick ur skolan med hyfsade betyg, jobbade för småpengar...Blev erbjuden att få plats i en modellagentur, Sveriges största dessutom, men det blev sådär med det eftersom jag gillade att spela fotboll och äta chips...


LITE VUXEN: Hade ett långt förhållande med en man, träffade sedan "rätt" person.


VUXEN stadie 1: Fick 2 fina barn, levde i ett enormt hus. Pluggade. Började jobba.


VUXEN stadie 2: Fick panik, flyttade och jobbar fortfarande för småpengar...?


Mitt liv i en koncentrerad version. Helt ointressant egentligen, men man ska tydligen dela in sitt liv i olika stadier för att analysera och greja. Jag gör min läxa inför kommande psykolog-besök. Jag är ju en av de trendiga som går hos psykolog... en mycket bra sådan ska jag tala om så om någon önskar ett namn på en så kan jag ge er ett där ni inte blir besvikna. Hon är super, och tuff. Här kommer man liksom inte undan...:(


Av Paola Loderini - 21 augusti 2011 18:01

Enklaste kasslern....


 


Kassler i skivor lägger du i en form. Behöver inte smöra formen.

Vispa 3 dl vispgrädde. Rör i 3-4 msk chilisås, salt och peppar. Droppa i 5-10 droppar tabasco, beroende på vad du önskar...Klicka över gräddblandningen över kasslern. In i ugnen på 200 grader. ca 20 minuter. Servera med ris och sallad.


Gott, enkelt, snabbt.


Smaklig måltid!!

Av Paola Loderini - 21 augusti 2011 12:23

Hej!


Ska jag göra några ärenden på Frölunda Torg. Ärenden som är ett ont måste: Regnkläder. Meja är i den åldern så att hennes regnkläder hängs in på hennes plats i mitten av augusti och när man plockar hem dessa inför vintern hänger prislappen kvar. Ungefär så mycket använder hon regnkläder. Även vinterbyxorna! Dessa är så oanvända att de alltid skiljer sig i färg från tillhörande jacka när våren kommer. Behöver liksom inte tvätta oanvända byxor. Enligt Meja behöver nämligen ingen av hennes 28 klasskamrater ha varken regnkläder eller skidbyxor på sig. Det har ALLA föräldrar sagt. ALLA föräldrar har dessutom sagt att det är fullt normalt att betala 90 kr varannan vecka till att få X antal poäng/pengar att shoppa för på Internetspelet MSP.


- Jaha, va bra att du talar om precis hur det ligger till. Då behöver du inte ha några regnkläder eller vinterkläder i år. Alla pengar vi sparar på detta kan jag ju sätta in på MSP så har du massor med pengar eller poäng att göra av med!


- Åh, du är världens bästa mamma, och jag lovar att jag inte fryser...!


Nä, så går det liksom inte till... skämt å sido... men visst är det så att det är så coolt att springa runt i Converse tills fötterna liknar russin doppade i blåbärssoppa? Dagens 10-åringar skiljer sig inte mycket från när vi själva var 10. Man upptäcker att vissa saker är något fräckare än andra...Visst är det så. Jag hade bara önskat att ungarna tyckte att det var skitcoolt att vara varm, hel och torr.

 

Nu åker jag till Frölunda Torg för att köpa regnkläder till Viggo som egentligen behöver 15 ställ eftersom allt som är kladdigt, brunt och vått är fantastiskt intressant. Jag kommer även köpa regnkläder till Meja, i alldeles rätt färg, form och kvalitet så att hon möjligtvis märker att de hänger där. Inte för att hon nånsin kommer att mer än titta på dessa, men det är ju alltid något...


Nu stirrar dessutom Knuta på mig för att hon inte fått färskt vatten på 4 dagar. (Skulle heta Knut, men hon är enligt papper förmodligen en hona.) Jag fick skriva på värsta kontraktet när vi köpte henne. Intyga att jag var över 18. och nu minsann, i detta ögonblick, är jag ägare av detta exemplariska djur. Underskrift och allt. Kändes som man skrev på ett lån på banken!


Peace and love!


Paola



Av Paola Loderini - 20 augusti 2011 18:06

  Skomakaren räddar det mesta. Denne skomakare är omänsligt duktig och dessutom lite billigare än de flesta andra. Han kallas för "Finnen", och det är inte speciellt trevligt, så jag säger bara skomakaren. Det lilla nästet låg förut inne vid gamla KappAhl och är nu utflyttade på plattfomen, övre plan, nya delen. Jag tror MQ och Gina ligger där på samma plan. Gå ut och där till vänster, bredvid Betjänten, ligger denna skomakare....Supernöjd varenda gång! En applåd!

Av Paola Loderini - 20 augusti 2011 18:00

  Bort med avskalat vitt och fram med varma färger och levande ljus....

Peace, love and understanding!

Av Paola Loderini - 20 augusti 2011 17:33

Hello


Jag gick på fest igår. Skulle ju vara hemma men det var ett jämnårigt kalas, och det skulle komma en miljard männsikor, och det bästa: Dyk bara upp. Skit i resten. Hm... ett glas vin, lite musik...Kom igen nu Paola! Sitt inte här i mörkret!


Detta var min första Biker-fest och jag tog sakta fram min skinnväst ur garderoben...skoja bara.... äger ju inte en sådan... men hittade mina skinnbyxor. Till dessa en svart spetstopp med svart linne, svarta skor, svart jacka, svart make-up...Ja, ni kan tänka er... Här kommer sotaren...eller...här kommer hon som ser ut som Lisbeth Salander...Välj själva...men biker-aktig var jag ju inte, eftersom en biker kan ha en färgglad tröja och jeans också...men det fattade väl inte jag då. Förutfattade meningar tror jag att det heter....


Mina tanke innan festen: Hjälp. Ruskiga männsikor... någon blir lite förbannad och vänder upp-och-ner på hela festen.....hur ska jag kunna springa i stilettklackar? Verkligheten var någon helt annan. Supertrevliga människor, live-band och någon som stod och grillade miljoner hamburgare, en trevlig bar, glada människor och framför allt mötte jag gamla klasskamrater och bekanta. Vilket ös!


Välkommen! säger en kille med världens fluffigaste frisyr. Han hade en sån fluffig frisyr att han syntes överallt. Inte speciellt lång för övrigt men frisyren var ju en halvmeter hög så han var bland de längsta....hade jag trillat ur ett flygplan på 10 tusen meters höjd och landat på dennes huvud hade jag garanterat överlevt. Han pekar och visar vart toaletten, baren och scenen är och in trippar jag, och förmodligen såg jag alldeles vilsen ut.


The sign!! Jag såg ett tecken på att en bikerfest är lite bättre än alla andra fester. Det fanns inte en enda som var arg, sur, missnöjd eller förbannad. Inte ett enda ont öga. Dessutom! En gigantisk fruktskål med bananer och äpplen! Skänkt från ovan! När suget i magen sätter in: ta en frukt! Det trodde ni inte va? På en bikerfest äter man liksom ett äpple om man vill! Coolt.


Knaprande på ett äpple stod jag med häpnad och tittade på den gladaste festen jag sett på länge. Ja, hade det inte varit totalt livsfarligt att åka MC så hade jag nog kört en cykel i framtiden....


Go bikers!



Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards