Alla inlägg under augusti 2011

Av Paola Loderini - 3 augusti 2011 14:17

I går skulle jag och min nyfunna vän Liza träffas på "Bar Himmel" vid Storan och ta ett glas vin. Vi fixade att mötas på "Bar Himmel" men vi fixade inte det där med "ett glas vin". Nu har Liza så smart kommit på att nästa gång hon ringer ska hon säga: "Hej! Ska vi gå ut och ta 17 glas vin"? Det är ju nämligen så det blir....


Min ekonomi tog ett beslut över mitt huvud igår. Jag och min ekonomi är fruktansvärda ovänner och nu har vi varit osams så länge att jag börjar undra om vi inte måste gå till någon typ av rådgivning.


Herr Ekonomi (för det måste vara en Herr och inte en Fru...eller hur?) sa väldigt skarpt ifrån att...


1. Du ställer in din GPS på ORT: Din garderob. GATA: Dina skor du redan äger.

 

2. Du går i höga klackar mot busshållplats Beryllgatan samtidigt som du glömmer telefonnummer 650 000. Det lär du aldrig ringa igen.


3. Alla exotiska drinkar med goda frukter i byter du ut mot öl eller rosé. Och om du ser detta som något fruktansvärt tråkigt får du helt enkelt åka hem och grina.


4. Du dricker alkohol i vanlig takt, även om lounch-soffan ser himla bekväm ut och det är 27 grader varmt ute. Du kör också varannan vatten eftersom detta är bra för plånbok och huvud.


5. Du äter ingenting ute. Kurrar magen? Åk hem! Klockan är ändå 2:00


(Innan hemgång blev det 7:ans gatukök, men punkt 1-4 klarade jag galant!)


Detta är en efterrätt som faktiskt inte alls är så svår som den ser ut när den serveras. Det är något jag älskar! Att maten jag gör ser exklusiv ut men egentligen inte alls innehåller något särskilt. Dessutom behöver jag kunna göra frivolter i köket för att få till det. Detta är glutenfritt.


Blåbärstoppad pannacotta med vaniljsmak

4 personer TID: 20 minuter plus tid att stelna


1 gelatinblad

½ vaniljstång

2 dl vispgrädde

1 dl creme fraiche, 34%

2 msk socker


BLÅBÄRSGELÈ

200 g blåbär

1½ dl vatten

1 dl gelésocker

myntablad till garnering

 


Lägg gelatinbladet i kallt vatten, minst 5 minuter. Dela vaniljstången, gröp ur fröna,lägg i en kastrull ihop med grädde, creme fraiche och socker. Koka upp.

Ta kastrullen från värmen.

Krama ur gelatinbladet och lägg ner i grädden. Rör tilld det har smällt och allt är väl blandat. Häll i 4 portionsglas. Ställ kallt. Gärna över natten. Detta är en perfekt efterätt man kan förbereda till exempelvis en fest.

Ta undan 1 dl av blåbären till garnering. Koka upp resten av bären med vattnet. Sjud tills de mjuknar och blir mosiga. Sila bärmassan.

Häll saften i en kastrull och blanda i syltsockret. Koka upp, sjud 1 minut. Låt svalna. Skeda upp gelén över pannacottan. Ställ kallt för att stelna.

Garnera med mynta och blåbär innan servering.





Av Paola Loderini - 2 augusti 2011 08:24

Jag har mina rötter i Italien, och precis besökt en kyrka som fick mig att känna Rom precis vid mina fötter.... Däremot åt jag aldrig gazpacho just där, men den kalla soppan är något som går under anti-pasti. Det är de rätter man äter innan huvudmålet. Precis som vår förrätt, fast italienarna äter flera förrätter, läääänge, med mycket vin och gärna lite sång, även en vanlig tisdag. Alla är med och måltiden blir en upplevelse..


Hemma hos mig äter Meja på 3,4 sekunder, och sitter sedan otåligt och frågar om hon kan få gå från bordet, medan Viggo inte ens förstått att han ska komma till bordet för att äta... Så fruktansvärt icke-italienskt, tänker jag och får finna mig i att om jag vill ha lite magisk touch på tillvaron kan jag lika gärna hyra en riktig italienare som sitter och gormar vid bordet.... nåt jag ska fundera på.


Här kommer min gazpacho med tillbehör. Bilden är tyvärr inte min. Vad tror ni? Att jag lagar kall soppa kl 8.30 på morgonen? Det fick bli en stulen bild. Detta är beräknat till 4-6 personer och tar ungefär 30 minuter.


GAZPACHO MED TILLBEHÖR


1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 gurka

1 röd paprika

4-5 mogna tomater, ca 600 g

2 mska olivolja

3 dl tomatjuice

1 tsk pressad citron

salt och peppar


TILLBEHÖR


2 dl tärnad gurka

2 dl tärnad parika, röd

1 dl finhackad rödlök

2 dl brödkrutonger

lite gräslök, lite persilja


 


Hacka gul lök och vitlök och fräs i plja. Det får inte ta färg! Tillsätt hackad gurka. Du ska inte skala gurkan innan. Tillsätt hackad parika. Rör om och låt puttra i ca 5 minuter. Rör om då och då.


Skålla, skala och skär tomaterna i klyftor. Det är superviktigt att tomaterna är mogna. Lägg i tomaterna och låt puttra i 10-15 minuter.


Mixa soppan och låt den kallna. Späd med juicen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.


TIPS: Lägg i isbitar i soppan precis innan servering så blir den extra kyld.


Servera soppan med tillbehör i skålar bredvid.











Av Paola Loderini - 2 augusti 2011 07:55

Hej!


Jag tog en dag semester från bloggen och det blev katastrof. Vissa missbrukar alkohol, vissa droger, och jag.... jag missbrukar min blogg. Helt sjukt. Jag fick abstinensbesvär igår. Jag ska till min moster i Grebbestad i helgen. Jag kommer inte att blogga då... Mitt största test någonsin... Om jag inte klarar det så är det patetiskt!


Jaha, igår var det fantiastiskt väder. I alla fall i Skara, där jag befann mig... och jag såg något utöver det vanliga. Jag såg Skara Domkyrka. Denna byggnad hör hemma i Rom. Det var kväll. Skuggan föll på restauranger och stängda butiker, men solen sken på kyrkan, och det var magiskt. Jag gick plötsligt och strosade på gågatorna i Rom...Det var bara några katoliker, Spanska trappan och en espresso som fattades, sen hade jag varit där... och inte åkt tillbaka.


 


 Skara Domkyrka



Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards