Direktlänk till inlägg 28 december 2011
Glutenfri ljuvlig dessert! Denna kan förberedas och bo i frysen,
men den ska vara framme en stund innan servering!
Marängbottnar, 2 st
4 äggvitor
½ tsk citronsaft
Vispa detta till hårt skum! Du ska kunna vända bunken och skummet ska sitta kvar.
Blanda detta:
2 dl socker
1½ msk kakao
Tillsätt detta till marängsmeten, lite i taget under vispning.
Rita rundlar på två bakplåtspapper efter springformen som du använder. Lägg inte smet ända ut eftersom marängen blir lite större i ugnen, ca 2 cm.
Grädda i 150 grader ca 1 timma och stäng sedan av ugnen. Låt marängen vila i ungen några timmar. Jag lät marängerna vara kvar i ugnen över natten.
GLASSEN
2 äggulor
1 dl florsocker
2 msk kakao
2 dl vispgrädde
1 dl Kesella kvarg
Vispa de tre första ingredienserna. Vispa grädden hårt i en annan bunke.
Vänd ned Kvarg och äggsmeten i grädden. VÄND ned, INTE vispa!!!
Lägg en marängbotten i formen. Klicka i all smet och bred ut. Lägg en maräng över. In i frysen minst 4 timmar. Sikta över kako på kakan innan servering. Lyxigt, gott och glutenfritt! Tyvärr sprack min maräng lite... men lika god ändå!
Nu har jag ny bloggportal: www.nouw.com/paooola ...
Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|