Alla inlägg under december 2011

Av Paola Loderini - 25 december 2011 22:42

    


Vilken utsikt det är från balkongen på SVT-huset. Här står jag och Evelina och har himla trevligt....


       


Så himla glada och fokuserade!!  

Av Paola Loderini - 25 december 2011 22:22

Nu är det såhär att eftersom jag skickade ut förrätten först på bloggen kommer den att hamna sist om man ser det jag skrivit på bloggen som en meny, och serverar ni maträtterna i den ordningen kommer det att bli lite knepigt. Ville bara tala om det.


8 personer


8 majskycklingbröstfiléer, som bryns och sen in i ugn ca 15 minuter.

8 skivor parmaskinka, rostade i torr panna som svalnar på papper.


Blandade rotfruker i 2x2 cm stora bitar. Lägg i ungsform och ringla över olivolja. salta och peppra och blanda runt.

200 grader i ca 15-20 minuter.


Mixa detta till pesto:

1 dl solrosfrön

3/4 dl sesamfrön

1 dl parmesanost

1 knippe örter: basilika och persilja

1½ dl olivolja


Detta blir en underbar nötfri pesto! Bryn aubergineskivor och lägg i form. Bred peston på och toppa med lite parmesanost. Ugn 160 grader i ca 15 min.


Mixa detta till aioli:

1 chilifrukt

2 msk pressad vitlök

saft från 1 citron


Blanda mixen med 3 dl majonäs


 

Av Paola Loderini - 25 december 2011 21:37

Jag och Evelina hade sådan tur i vårt arbetslag att vi fick följa med ett annat arbetslag på skolan som hade platser över i sitt team. Vi skulle infinna oss på SVT och där fick vi en egen kock som hjälpte oss att laga en fantastisk trerätters måltid och jag har nog aldrig varit så mätt i hela mitt liv, inte ens under denna julhelg. Det var så gott att jag absolut är tvungen att skriva ner dessa recept så att ni kan ta del av detta. Något ni absolut kan göra till NYÅR!

 

 

Till förrätt blev det Chevice på lax, torsk och räkor. Fisken är rå och måste därför vara fryst innan. Kolla kokboken för att vara säkra på hur länge... för det har jag inte koll på just nu....


7-8 personer


2 dl skalade räkor

rå lax i kuber, en bit på 10cmX10cm

rå torsk i kuber, samma mått på biten.

3 st avokado i små kuber


Finriv skal från 1 lime och pressa ur saften från 3 st limer. Häll även i en skvätt från en flaska Lime. (Här får ni gärna kommentera, ni som lagade förrätten, så det inte blir fel...) Blanda limesagt med 1 kruka hackad koriander och en chili (10 cm) hackad. Salta och peppra! Häll blandningen över fisken och avokadon. Blanda väl och ställ svalt.

Receptet är lite mysko...för det står även 2 st vårlökar, som antagligen ska hackas och läggas i, men detta står inte i texten.... Vad säger vi om det? Släng i lite hackad vårlök om ni önskar?? Det var i alla fall VANSINNIGT gott.


Vi gjorde en vegetariskt version till Mimmi och då försvann fisken och ersattes med fårost i kuber plus en extra avokado. Fick vi andra också smaka på och det var supergott också.


BRÖDET:

Skär ett bröd i långa smala längder. Ringla över olivolja och citronsalt. Kör bitarna i ugn på 200 grader i 5 min. Öka tiden om nödvändigt.


Lägg upp chevicen i glas, garnera med dillvippa och ett bröd! Snacka om tjusigt! Snart kommer resten av menyn ligga ute på bloggen!

 

  






Av Paola Loderini - 17 december 2011 19:46

Jag har skrivit det innan, hon är ju fantastisk och dessa har jag inte gjort ännu, men här kommer receptet!

 

12 cupcakes:
 3 st ekologiska ägg
 2.5 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
 50 g smör
 3 tsk pepparkakskrydda
 1 dl gräddfil
 2 msk kallt kaffe
 3.5 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
 3 msk kakao av god kvalitet
 1 nypa salt 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %


White chocolate frosting (12 cupcakes):
 200 g vit choklad av god kvalitet
 200 g Philadelphiaost
Guld non-stop, strössel, silverkulor eller röda cocktailbär till garnering

 

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Rör ner chokladen i smeten.

7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.

8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

9. White chocolate frosting: Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och låt svalna.

10. Rör osten krämigt tillsammans med den smälta chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys.

11. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med guld non-stop, strössel, siverkulor eller röda bär.

Av Paola Loderini - 17 december 2011 18:35

Nu är det såhär att jag har förstått att jag är en taxi. En taxi som inte får något betalt men alltid är trevlig och mot mina kunder. Mina kunder har dock aldrig haft en ålder som överstigit 10 år. Eftersom jag har befunnit mig i en bil hela dagen och hör och häpna, jag ska hämta tre damer i ålder 10 år senare i kväll, så är min dag som chaufför inte över.

Mina resor idag:


- Mamma. Vi har bestämt att vi vill ha julfrukost.

Jag kollar på flingpaketet och stoppar huvudet i kylen. Nej, inget speciellt juligt finns hemma.

- Ja men visst (kl 8.30) ... jag slänger mig i bilen direkt!


Utan varken glasögon eller linser, alldeles BH-lös, hittar jag till garaget och åker till ICA där jag hittar det mesta.

Resa: Beryllgatan-ICA-Beryllgatan


Resan som blev inställd kl. 10.30 var Beryllgatan-Påvelunds tennishall- Beryllgatan för Viggo är förkyld och hängig, men annars skulle den resan vara resa nummer 2.


Klockan 13.00 Viggo blir hämtad av en komis. Jag och Meja ska hämta hennes kompis för att ta oss till hysteriska Frölunda Torg för hysterisk julshopping. Med två fnittriga små damer som bara vill fika blev det inte mycket gjort.

Resa: Beryllgatan-Påvelund-Frölunda Torg-Beryllgatan.

Fick en jävla P-bot på 600 kronor för att jag stod olagligt på Frölunda Torgs hysteriska parkering. Kul! Tackar, precis vad man behöver innan julafton, men jag har mig själv att skylla.


Lämnar tjejerna hemma för att hämta upp en julklapp i Sisjön som ingen får se. Plus att Viggo ska hämtas...

Resa: Beryllgatan-Sisjön-Långedrag-Beryllgatan.


Tjejerna ska till tennisfesten i Påvelund kl. 18. Ska bara hämta kompis i Påvelund. Dom ska sova här, två av dom, så jag ska köpa lite till kylen på vägen.

Resa: Beryllgatan-Påvelund-Tennishallen-Fiskebäck-Beryllgatan


Glömde lördagsgodis så igen:

Resa: Beryllgatan-Fiskebäck-Beryllgatan


Nu kan jag med handen på hjärtat säga att om jag tyckte att Beryllgatan var boring innan så är det ingenting mot vad jag tycker nu. Jag spyr på detta.  Sen ska jag härifrån till 3 olika ställen. Sen ska jag ta ett glas vin!!!


Denna rosa Ferrarin står högst på min önskelista!


 






Av Paola Loderini - 14 december 2011 21:43

 

 

 

 

 

1 strut
250 g skalad hel mandel
3 dl florsocker
1 dl florsocker till separering



Gör så här

1. Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, rör hela tiden.

2. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.

3. Strö i 0.5 dl florsocker och blanda, slå upp på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra.

4. Låt svalna och fyll upp i pappersstrutar.

Av Paola Loderini - 14 december 2011 20:48

Jaha, det fick stå ett par dagar i alla fall, det fantastiska huset. Viggo hade kompis hemma och jag skulle bara ut med soporna. Det tog 3 minuter. Jag märker ju ingenting eftersom jag inte glor på baksidan av ett papparkakshus i tid och otid. Jag har liksom annat för mig.


- Fillåt! (Viggo säger inte Förlåt, utan Fillåt. Har alltid gjort)

- Vadå? Vad har du gjort nu?

- Du kommer att bli arg. Jag har gjort något.

- Vad??

- Kan jag inte säga!

- Nähä. Men du sa ju "fillåt" så det betyder ju att jag kommer att märka det.

- Ja.


Det är i alla fall en stor meteor som har kraschat rakt in i taket. Jag struntar ju i det, det ska ju ändå ätas. Meja däremot blev ju vansinnig.


- Men ääääärligt talat, Viggo! Har du stoppat in ditt hövve i taket och ätit upp hela skiten?!?

(Vilket fantastiskt ordförråd hon har när hon är arg)

- Men snälla Meja, du kan väl ta det lite lugnt. Det är ett pepparkashus.

- Han kommer att bli fet och han kommer att bli ett fyllo!

- Fyllo? Varför då?

- Det bara är så!

- Fet? Han har inte så mycket att brås på. Han blir nog inte så fet... men ett fyllo?? Hur då?

- Jo, så är det, många fyllisar är feta.

- Jo, och många som inte är fyllisar är feta också.

- Ja, det vet jag väl.


Vilket fantastisk konversation!


Summa summarum................. Hålet i taket är kvar, och det lär bli större..................

Av Paola Loderini - 13 december 2011 18:05

 

Skinkschnitzel vänd i uppvispat ägg med salt och peppar samt vänd i ströbröd. Stek.

Råstekta potatisar ( i ugn ihop med olja och en klick smör) citron och gräddsås.

Gräddsås: Vispa ihop mellangrädde och lite vetemjöl. Koka upp och tillsätt en buljongtärning (grönsaksbuljong). Koka några minuter så att buljongen har löst sig ordentligt. Så enkelt. Mums!!

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards