Direktlänk till inlägg 14 mars 2012
Såhär gör jag min snabba snabba chili con carne. Jag skulle aldrig drömma om att köpa en påse med pulvermix: "Tillsätt bara vatten och köttfärs". Jag undviker faktiskt "konstigheter" så mycket det går. Jag kan ju erkänna att jag kryddar taco-färsen med påse, men det är faktiskt för att jag inte kan få den så god när jag kryddar själv. Jag vet inte ens vilka kryddor som ska ingå... men efter att jag sniffat på spiskummin vet jag att den i alla fall ska ingå. Jag kan nog med handen på hjärtat säga att jag alltid lagar maten från grunden. Har alltid gjort och kommer alltid att göra. Tar längre tid, men är nyttigare och billigare, och bra mycket godare. Jag vill inte stoppa i barnen vad som helst, och när de är hos sin pappa så vet jag att han tänker som jag när det gäller mat. Det finns inte något färdiglagat på matlistan när man handlar. Laktos- och glutenfritt om du väljer en buljong utan gluten!
CHILI CON CARNE
4 port
400 g nötfärs
1 hackad gul lök
3 skivade vitlöksklyftor
ca 2 dl vatten
1-1½ dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
en skvätt Kikkoman soja
3 tsk sambal oelek
1-2 tsk paprikapulver
1 burk vita böner i tomatsås
salt och svartpeppar
TILLBEHÖR
grönsallad
jasminris
Eftersom det är bråttom fräser jag både vitlök, gul lök och nötfärs samtidigt i en gryta. Ner med tomatpuré, vatten och buljong. Puttra ihop en stund. Ner med sambal oelek (minska om du inte vill ha stark mat), paprikapulver och en skätt soja. Salta och peppra. Puttra en liten stund till. I med burken med bönor.... låt det bli varmt, inte koka.
Ät med ris och sallad. Men jag tycker bäst om att äta med sallad och bröd. Känner mig lite mexikansk då...;)
Nu har jag ny bloggportal: www.nouw.com/paooola ...
Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 |
20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | ||||
|