Alla inlägg under mars 2012

Av Paola Loderini - 23 mars 2012 21:46

Hello.....


Våren har nu kommit för att stanna. Det har jag bestämt.


Det är fredag och vi har som vanligt ätit TACOS. Vi äter nämligen TACOS varenda fredag, som mysmiddag. VARENDA fredag, och nu blir det då VARANNAN fredag, vilket då är snäppet bättre... Alla som älskar tacos fortfarande räcker upp en hand! Jag kommer från och med nu och ett tag framöver inte att räcka upp min hand ....När jag tryckte i mig den andra sa jag "Nu får det vara bra"... ingen höll med. Meja och Viggo är helt enkelt Taco-barn. Punkt.


I dag var jag lite trött på jobbet så jag blev sådär fnissig och oseriös. Stackars Evelina som kom till jobbet sjuk, som jag nästan skällde på när hon sjukanmälde sig halva dagen, för det rubbade minsann min planering.... fniss... och sen när hon kom ändå fick jag ju så dåligt samvete att jag dog. Sen blev jag sådär fnissig, och Evelina är ju inne i en period nu så hon är liksom fnissig varenda dag. Ni förstår ju hur trevligt det är på jobbet... Vi har det faktiskt väldigt bra, även om det är lite stressigt och inte alltid så bra organiserat. Jag skrattar så mycket på jobbet... det kan man leva länge på. Vi kommer dock splittas till hösten på hälften, men det är ju låååångt kvar. Eller hur?? Evelina har förresten illrött hår nu...coolt.

 

 

Min son i Karibien, 2005. Man vill ju bara äta upp honom, den mjuka lille gubben....

 

 

 

 

 

 



Av Paola Loderini - 21 mars 2012 23:07

Nu ska ni få receptet på något fantastiskt! Detta har jag inte lagat innan, men hade en fläskfilé i kylen, så jag provade något nytt. Detta blev verkligen jättegott!!



Ingredienser


En hel fläskfilé

Smör till stekning



ÖRTBLANDNING:


2 tsk salt

2 krm peppar

timjan och basilika, 1 dl hackat

2 pressade vitlöksklyftor

rivet skal från 1 citron



Ett gäng potatisar skuret i tärningar

3 dl vispgrädde


 



Stek filén runtom så att den får färg. Gnid in den med hälften av örtblandningen. In med den i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter i 200 grader.


 

Blanda potatistärningarna med resten av blandningen och när du tar ut köttet nästa gång lägger du i potatisen runt om...In igen ca 20-30 minuter.


Ta ut formen och häll på grädde. In i ugnen...igen...ca 30 minuter. Klar! Låt köttet vila i 10 minuter, och sedan skär du det i skivor.


Det är mycket in och ut ur ugnen, men du har inget annat att passa, och det är verkligen värt det. Vill du vara noga kan du köra en termometer i köttet, och det ska vara runt 80 grader i mitten när det är klart. Jag kör på magkänsla, och det funkar det också!





Av Paola Loderini - 21 mars 2012 22:53

Hej... nu ska jag berätta något som min bror inte kommer att glömma....


Det ringer på min telefon kl. 7.15 i morse....


- Hej! Det är Roberto.

- Jaha, trodde att det var någon elevs förälder för jag känner inte igen numret.

- Jag ringer från jobbtelefonen.

- Jaha, men du, vad har du på hjärtat?? Jag är sen. Jag ska åka nu! Vad vill du?

- Jag undrar om du kommer på lördag?

- Va? Varför det?? Vad är det som händer på lördag??

- Ingenting, men jag fyller 30 i dag.



Och vips förvandlades jag till världens sämsta syster. Jag har detta år glömt 3 syskons födelsedagar, så nu återstår en syster till som fyller 25 maj. Glömmer jag den också så kan jag väl ändå ringa GP? Detta är ju inte sant!



FÖRLÅT

Av Paola Loderini - 20 mars 2012 22:06

Gjorde denna laktosfri, men lägger in receptet som ett "vanligt". Meja ska undvika mjölkprodukter, och jag har ju fattat att det är ganska enkelt att byta ut produkterna mot laktosfria. En ny värld för mig, men väldigt behaglig värld ändå...



4 portioner


500 g Rigatoni eller annan pasta

1 hönsbuljongtärning

3 dl creme fraiche

klyftor av 1 rödlök

2 hackade vitlöksklytor

3 kryddstarka korvar

lite pastavatten

300 g kycklingfilé i små bitar

3 dl riven lagrad ost

salt och peppar


 





Koka pastan i vatten med en hönsbuljongtärning. Bryn kycklingen i smör till den genomstekt. Ta upp och lägg på ett fat. Bryn korv i slantar och klyftor av en rödlök i smör med hackad vitlök. Lägg i kycklingen i pannan igen och häll på creme fraiche och låt puttra. Häll i ca 1 dl pastavatten och låt puttra samtidigt som du saltar och pepprar. När pastan är klar, låt den rinna av, lägg tillbaka i kastrullen. I med ost och det som finns i pannan. Rör om och servera.


Av Paola Loderini - 20 mars 2012 21:56

Hej!


Jag älskar Tradera. Evelina på jobbet har lärt mig, och nu kollar jag en liten stund varje dag. Jag är nu extra lycklig över min nya kavaj som jag vaktade i fyra dagar. En 100-lapp fattigare blev jag och titta här! Jag har lite problem med att ta bild på mig själv så jag hoppas att ni ser lite hur den ser ut i alla fall. Jag fick jättemycket beröm för den.


 




Av Paola Loderini - 18 mars 2012 19:18

Hade ingen aning att det finns ett klädmärke som heter Kling och dessutom säljer de kläderna till humana priser! Jag såg att www.nelly.com säljer Kling. Jag ville titta närmare på en korallröd skjortklänning som finns i Amelia nr. 4, på sidan 40, men den lyckades jag inte hitta. Dessa hittade jag däremot. Finfina. Vill ha!! (från 499 kr)



       




Av Paola Loderini - 18 mars 2012 18:26


En salig blandning 12 tjejer som skulle ha en tjejmiddag hos Anna, och jag har inte skrattat så mycket på år och dar. Jag hade så ont i kinder och mage! Herregud!


Först när vi kom blev vi indelade i lag, och jag kände ju inte någon så det var väldigt spännande. Vi skulle gå runt i huset och svara på något konstiga frågor.


- Vem har störst....?

- Vem är kladdigast?

- Vem rockar mest?

- Vem suger bäst?

- Vem lägger sig först?

- Vem är störst i mun?


Ja, typ såna frågor. Varje fråga hade tre alternativ och det var namn på någon av damerna som var med på middagen. Det visade sig sen att man inte fick ett svar förrän eter man tävlat. Jag var bland annat ett alternativ på frågan "Vem rockar mest?" och det visade sig att jag då skulle tävla om att rocka en rockring.


Här är Maria som skulle vara kladdigast genom att med sitt saliv limma hela ansiktet fullt med Ahlgrens bilar!

   





Såhär fint hade Anna dukat...

 


Förrätten blev löksoppa med nybakat bröd och lax. Varmrätten blev kyckling med ris och efterrätten var gudomlig... kommer inte ihåg vad den hette, men Anna får minsann skicka alla recept till mig så jag kan lägga ut dessa på bloggen. Hör du det Anna?



Såhär såg den fluffiga efterrätten ut.... Titta vilket fint porslin!


 


När vi väl satt vid borden spelade vi "Tjejmiddag" som jag verkligen kan rekomender. Det blev många gapskratt.


Vad svarar vi på det här?


Vilken man väljer du? En man som bara äter makaroner, kissar på toaringen, lägger sina kläder överallt, men är en gud mellan lakanen..... eller en som kan laga mat, hålla rent omkring sig men är världens sömnpiller i sängen?


Allt som sades hos Anna stannar hos Anna ;)



Kram och tack för en superkväll. Jag blev väldigt förvånad att det tar mig 2 minuter att gå hem till Anna i Fiskebäck. Jag måste börja jobba på mitt lokalsinne.... på riktigt.



Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards