Alla inlägg under mars 2012

Av Paola Loderini - 17 mars 2012 13:52

Hej! Jag har då verkligen märkt att alla kan laga flygande Jacob, men recepten ser lite annorlunda ut, och tillbehören varierar också.


Såhär gör jag i alla fall.


3-4 portioner


1  hel grillad kyckling eller 4 kycklingfiléer.

3 dl vispad grädde

2 dl chilisås

2 bananer, skivade

2-3 tsk curry


Tillbehör


knaperstekt bacon

salta jordnötter

äppelchutney

jasminris


Börja med äppelchutneyn om du ska göra den själv. Jag gjorde min själv igår.


4 röda äpplen i små tärningar

1,5 msk ättiksprit

1 gul lök, finhackad

0.75 dl vatten

salt

4 dl socker


Stek först äpple och lök utan att det tar färg. Puttra med ättika och vatten i ca 10 minuter, under lock. Salta och häll i sockret. Låt puttra i 30-40 minuter. Passa den! Jag råkade glömma och det blev klister. När du tycker att den är "lagom" låter du den svaln innan servering.



Stek små bitar av kycklingen, eller bena ur den grillade, och lägg i en form. Lägg bananskivor över. Blanda den vispade grädden med chilisås och curry. In i ugnen i 175 grader, 15-20 minuter. Jag tycker alltid det är godast med grillad kyckling.


Här kokar min chutney, som råkade bli klister och oätbar....:(




     








Av Paola Loderini - 17 mars 2012 12:58

Detta fantastiska armband kostar öven en halv miljon.



 




Av Paola Loderini - 17 mars 2012 12:14


Ja, nu var det så att Viggo ville komma igår, en liten fredag, och sova här. Hade ju inga planer eftersom jag lever för mitt jobb de ojämna veckorna och därför är jag som ett utskitet russin på fredag eftermiddag.... Hämtade honom kl. 19 och han somnade som en stock kl. 21. Jag somnade ju flera dagar senare, kändes det som, för Viggo ville ha varm choklad med smörgås i morse kl 6.24 Ni vet när man är så trött  att man mår illa? Fy fan.


- Är du verkligen pigg såhär tidigt på en lördag, gubben? 

- Ja, jag måste hitta ett speciellt Pokemon-kort! Det är jätteviktigt.

- Jaha...jag förstår....

- Kan du göra varm choklad?

- Absolut. Mamma skulle ändå gå upp nu....eller om två timmar...

- Jag tycker att du ska populära vår lägenhet.

- Jaha...populära? Vad betyder det? Här är det väl ...öh...populärt?

- Du kan sätta på en våning på taket.

- Men det får man inte göra på dessa lägenheter se du.

- Gör det ändå, när du vinner en miljon.

- Visst, det ska jag göra.....Öh jag behöver kaffe. Sätt dig i soffan.


3 koppar kaffe senare var jag som en Duracell-kanin istället. Kan ju inte vara nyttigt!? Jag har fått en kommentar om hur jag är som person, och det var lite intressant....


"När barnen kommer sätter du på Mamma-knappen! Du är ju två olika Paola!"



Så är det. Jag vet om det själv. På söndag kl 18.30 får jag de små knattarna och då är planeringen i full gång för hela veckan. Jag blir helt plötsligt så otroligt strukturerad. Sen åker knattarna till pappa efter 7 dagar och jag ligger och läser, dricker te, glömmer tvätt och städ, och på allvar ligger det så mycket kläder och saker överallt att det ser ut som det varit inbrott. Jag blir lite av en vuxen tonåring... Lite blandad.


Såhär se min ljung ut på min balkong när det är sol och vet ni vad? Jag fick dessa "ljungar" i höstas, och glömt av att vattna hela vintern. Kolla på dom nu! Så fina! Lite bruna, men med tanke på att de levt på ingenting så är de ju superfina.


     




Av Paola Loderini - 15 mars 2012 20:02

You

An angel without wings

Finding

Searching

Something, somewhere

found me

  choosed me

Something broken

I´m sorry





Paola 2012




Av Paola Loderini - 14 mars 2012 18:22


Det är helt omöjligt att slicka sig själv på armbågen....






........och precis nu försöker du verkligen slicka dig på armbågen..... ;)

Av Paola Loderini - 14 mars 2012 17:46

Jag saknar min lärarkompis Anna så mycket! Hon bor ett litet cykelavstånd ifrån mig, men vi träffas ju väldigt sällan sen vi började jobba. Nu har det gått två år sedan vi tog examen. Jag tänkte på de 3½ åren vi pluggade på universitetet ihop, och jag har då aldrig haft roligare! Vi hittade på så mycket ....sjuka saker.... och fick tiden att gå så snabbt. Eftersom man spänner magen varje gång man skrattar borde vi haft ett tydligt rutmönster på magen under dessa år, men vi åt ju så mycket skit så det blev liksom plus- minus- noll... till och med plus- minus- putmage.


Vi var liksom "Piff och Puff" i skolan. Dit Anna gick, gick jag. Dit jag gick, gick Anna. Hamnade vi i olika kurser ringde vi in och klagade, och de orkade liksom inte med oss. Vi var "pain in the ass" så de gav liksom med sig. Vi var till och med på förstasidan i GP. Vi var inte kloka! Eller så var det precis det vi var..... kul hade vi i alla fall.


Ett minne kallar vi "Bankomaten". Det var nog den sjukaste grejen vi gjorde. Jag tror det i alla fall. Nä, det sjukaste var nog när vi läste bokan "Kalla det va fan du vill" och därefter bröt på svenska resten av vår utbildning. Ni måste läsa boken för att förstå... om ni nu förstår, för jag kom på att fler läste ju den, men det var bara vi som gapskrattade genom hela redovisningen....


Hursomhelst... Här kommer "Bankomaten"


Vi skulle av någon anledning in på Chalmers för att gå på några föreläsningar som antagligen var obligatoriska, för annars hade vi nog inte varit där och velat. Vad föreläsningen handlade om kommer jag inte ihåg alls, men jag vet att i samband med denna kunde man köpa kurslitteratur, och alla ni som pluggat vet ju att det är svindyrt. Jag var alltså tvungen att få tag i en bankomat. Det fanns en bankomat bredvid "shoppen" inne på Chalmers och utanför denna satt lite studenter och stirrade ner i sina böcker på ett sätt som kändes väldigt främmande för mig och Anna. Vi hade nog heller aldrig varit med om sådan tystnad i ett sådant öppet område. Vi på pedagogen var väl lite mer...livliga av oss... liksom tog för oss av livet lite mer:) .... 


Jag stoppar in kortet och ut kommer 500 kr. Då skrek jag till Anna som då stod 2 meter ifrån mig.


- Anna! Jag vann! Jag vann! Anna, kom! Vi gör det igen! 


Jag stoppar in bankomatkortet igen, men Anna har redan brutit ihop och vi skrattar ju så mycket så vi vet ju inte riktigt vart vi ska ta vägen. De runtomkring oss skrattade inte kan jag säga.... inte det minsta.....


Förstår ni nu hur sjukt roligt två vuxna människor kan ha?  Är man samtidigt lite skoltrött och gått på en meningslös föreläsning så kommer sånt här av bara farten... om man är lite som oss då... Det kanske ingen är förresten??


Anna! Nu träffas vi tycker jag!!!



Av Paola Loderini - 14 mars 2012 17:18

Såhär gör jag min snabba snabba chili con carne. Jag skulle aldrig drömma om att köpa en påse med pulvermix: "Tillsätt bara vatten och köttfärs". Jag undviker faktiskt "konstigheter" så mycket det går. Jag kan ju erkänna att jag kryddar taco-färsen med påse, men det är faktiskt för att jag inte kan få den så god när jag kryddar själv. Jag vet inte ens vilka kryddor som ska ingå... men efter att jag sniffat på spiskummin vet jag att den i alla fall ska ingå. Jag kan nog med handen på hjärtat säga att jag alltid lagar maten från grunden. Har alltid gjort och kommer alltid att göra. Tar längre tid, men är nyttigare och billigare, och bra mycket godare. Jag vill inte stoppa i barnen vad som helst, och när de är hos sin pappa så vet jag att han tänker som jag när det gäller mat. Det finns inte något färdiglagat på matlistan när man handlar. Laktos- och glutenfritt om du väljer en buljong utan gluten!


CHILI CON CARNE

4 port


400 g nötfärs

1 hackad gul lök

3 skivade vitlöksklyftor

ca 2 dl vatten

1-1½ dl tomatpuré

1 köttbuljongtärning

en skvätt Kikkoman soja

3 tsk sambal oelek

1-2 tsk paprikapulver

1 burk vita böner i tomatsås

salt och svartpeppar


TILLBEHÖR


grönsallad

jasminris


 




Eftersom det är bråttom fräser jag både vitlök, gul lök och nötfärs samtidigt i en gryta. Ner med tomatpuré, vatten och buljong. Puttra ihop en stund. Ner med sambal oelek (minska om du inte vill ha stark mat), paprikapulver och en skätt soja. Salta och peppra. Puttra en liten stund till. I med burken med bönor.... låt det bli varmt, inte koka.  


Ät med ris och sallad. Men jag tycker bäst om att äta med sallad och bröd. Känner mig lite mexikansk då...;)




Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards