Alla inlägg under juli 2012

Av Paola Loderini - 30 juli 2012 11:39

  Jag hade aldrig hyrt stuga med barnen om inte min bästa vän och hennes familj varit där. Här är jag och Stina, som blev allra bästa vänner i första klass, 7 år gamla. Efter 27 år är fortfarande "bästisar"..... Älskar henne över allt annat! Vi har världens sjukaste humor så det har ju varit ett och annat gapskratt på alla dessa år.   - Marc! Vill du vara med på bloggen?

- nej, tack.

- Nähä... men det måste du.

- Jaha....

Av Paola Loderini - 30 juli 2012 11:14

Den här lilla damen fyller 11 i oktober och sköter sig själv. Jag ser henne på morgonen och sen sticker hon ut med sina kompisar Tilda och Saga. Vet inte riktigt när man ser henne igen.... Förhoppningsvis när hon är hungrig.


Det bästa med Knarren är att man avgiftar sina barn från datorer och TV-spel, och framförallt TV-tiottande. Inga elektroniska prylar fanns i packningen, förutom en mobiltelefon. Barnen lekte "som man gjorde förr" med. Det som var intressant var att ingen av alla fem barnen vi hade ihop saknade det elektroniska livet. Ingen sa "jag vet inte vad jag ska göra".... inte en enda gång! Lite leksaker och tärningsspel fanns med i packningen, men sedan var det skog, berg och strand som var lekyta. Utomhus konstant i en vecka. Sov som stockar på natten.  Primitivt men underbart och avstressande. Här tar Meja ett kvällsdopp. Det var ingen av oss tre vuxna som gjorde. Jag och Jocke badade faktiskt på dagen, men Stina vägrade bada. Jag hade lovat Viggo, och hade en liten tävling med Marc i stuga 24... eller 25.... kommer fortfarande inte ihåg.... Han badade först så jag måste erkänna att han vann.... Jag badar helst inte i Sverige alls om jag får välja. Ibland får man inte välja.  


Meja är ju lite rolig. Hon hämtade schampoo och handduk i stugan och gick med kompisarna och duschade av sig saltvatten efter kvällsdoppet. sedan kom hon tillbaka. då ropade jag:


- Heeeej, Mammas tjej!!!..... Hur gick det...?? Gick det bra?


som svar fick man då:


- Heeeeeeej tjejens mamma! Det gick bra!

Av Paola Loderini - 30 juli 2012 10:45

  Stina är 34 år alldeles snart och träffade sin blivande man när hon var 14 år!

Inte illa att vara såhär kär efter 20 år! 


Av Paola Loderini - 30 juli 2012 10:41



- Du är väldens bästa mamma. Det måste du vara....

- Va? Nä, det finns väl ingen som är... Man gör ju alltid så gott man kan.

- Du är bättre än dom mammorna man ser på TV.

- Åh tack... (Vilka mammor syftar han på då?)

Av Paola Loderini - 20 juli 2012 13:04

Jag har sommarångest. Dåligt samvete för att jag inte tar vara på det "fina" vädret. Fint väder är lika med molnfri himmel, 24 grader i skuggan, varmt och skönt. Hur kan hela Sveriges befolkning tycka att detta är fint?? Det ÄR inte fint väder. Beror väl på vad man jämför med... men detta är på sin höjd vår. TIDIG vår. Vår sommar hade vi några dagar i maj. Jag sitter här och har allt tid i världen att ta cykeln ut och lägga mig på någon klippa. ta igen lite av all den färg jag tappat från resan. Det är en jävla massa färg att ta igen kan jag lova! jag har målarfärg på kroppen som jag inte får bort dessutom. Undra vilken solskyddsfaktor målarfärg har, dessutom målarfärg med nikotinstopp! Ni kan tänka er. Sunblock! Solskydd 123! ALLA är ute och grejar. ALLA. Alla som har semester njuuuuuter av det fina vädret. Jag får bara sommarångest. Jag fryser. Fast jag har inte lämnat mitt hem än och balkongen får som om 30 minuter. Då ska jag ta ett beslut. Då kanske jag åker iväg, om det är varmt. Nä, jag tycker inte om den här känslan alls. Fy!


Ser fram emot kvällen. Lite grill hos Peter på Marstrand. Ser fram emot fika med Ammi vid 17-tiden innan.... Hon har bara skickat 23 sms: Glöm inte: Adams Café på torget kl 17. det säger ju allt om mig. Ändå ringer jag Peter och tänker komma till honom tidigare, och får sedan säga att fan, glömde ju Ammi klochan 17 idag. Minnet är bra men kort.


Ringer Magdalena på Donsö. Hon säger att det är fint väder med kallt. Japp, så är det. Möjligtvis för att hon också varit borta. Spanien 3 veckor jämfört med detta. Tro fan att hon fryser. Går ju för fan isbjörnar på gatorna här, om man jämför då.


Bitter... jag? inte alls. Jag har bara sommarångest. Vill att någon ska komma hit, ruska om mig och säga: Om du ändå inte ska vara ute i det FINA vädret, kan du ju göra något vettigt. Jo, tack.. hade varit bra nu. Funderar på att måla mina naglar, få bort lite målarfärg... vad har man för medel mot det?? Lacknafta? Sånt där vågar väl inte jag heller.... Allt med varningstriangel går bort.


Blev klar med min Trattoria-vägg igår. Lägger in bild om detta när jag hittar sladden, för den har ju gömt sig någonstans... sådär lägligt när jag har 23 procent batteri kvar i telefonen.


nä, en kaffe till.... lite bearbetning av min ångest. Ska sätta mig på balkongen om exakt 20 minuter óch se om jag och solen kommer överens. Gör vi inte det ska jag fan tvätta mina golv. Köpa en sån där klassisk mattpiska. Vart köper man en sån? Har ju alltid lämnat in mattor. Nu får jag börja tänka lite mer ekonomisk. lämnar inte ens bilen på Mr Cap längre. Jag sköter det själv också... eller nä, nu ljuger jag.... Min bil är en sopstation. På riktigt. Fy fan va den ser ut.


Ha det himla bra i vääääääärmen. Gud va ni ljuger. DET ÄR LIKSOM INTE VARMT!!!


Jag har förresten lite info från en tidning här:


dagens ord:

Var ärlig mot dig själv


dagens uppdrag:

Säg något snällt, gör någon glad

skriv en lista på alla "måsten"


dagens lyckotal:

2 och 5


dagens stjärntecken du inte ska bråka med:

Stenbocken


dagens stjärntecken som mår allra bäst just nu:

Vågen och Skorpionen


dagens stjärntecken som har turen på sin sida:

Jungfrun


dagens kroppsligt:

meditation

peeling






















Av Paola Loderini - 19 juli 2012 13:34

Gjorde en lista på vad som behövs göras i lägenheten....


1. Någon stark lyfter upp torktumlaren på tvättmaskinen, men då behövs det också köpas en grejsmojs som sitter emellan eftersom det är två olika märken på apparaterna, och därför är tumlaren djupare än tvättmaskinen. Köpte en grej som inte passade. Slängde skiten och fick nu höra att nästa grej kostar 800 kr. Kul. Har någon en sån där rejäl sak hemma så köper jag gärna den.


2. Måla hela köket vitt. Borde man ju gjort såhär i semestertider, eftersom färg och tillbehör redan finns hemma. Kostnad 0 kr.


3. Foga klart kaklet i köket. Fattas lite fog. Finns hemma. Kostnad 0 kr.


4. Fixa upp två guldiga ljusgrejer på en vägg som tyvärr är betong. Spacka och måla över skiten jag förstört. Även måla vitt på den fläck som råkade sätta sig fast i väggen då en hel kaffekopp flög. Kostnad: 0 kr


5. Fixa min gröna balkong så att den blir vit med en massa fina växter. Kostnad: En förmögenhet.


6. Byta arbetsbänkarna i köket till ek. Kostnad: Ingen aning, men de är inte så stora så det är nog överkomligt.


7. Fräscha upp garderobsdörrarna, eller slänga ut dom och bygga nytt. Någon idiot har målat dom vita på någon typ av tapet... ??


8. Köpa en stor byrå till Mejas rum. Nu är hennes byrå i size med en för barbiedockor. har sett en jag vill ha för 2500 kr på Ikea.


9. Önskar en ny spis. Rostfritt. Begagnad går bra, men den ska se ny ut.


10. Önskar att någon slänger ut halva köket och gör en arbetsbänk.


11. Önskar i så fall också ny kyl och frys...


12. när vi ändå håller på byter vi väl ut alla fönsterkarmar till vita i trä.


Det var väl inte så farligt. ???  Eller???


Man ska sätta upp mål här i livet. Så är det. Det får männsikan att sträva....

eller sätta sig i soffan och deppa en stund.







Av Paola Loderini - 19 juli 2012 12:52

  man vill stjäla honom... på riktigt :)

Av Paola Loderini - 19 juli 2012 12:31

Klockan är halv ett. Halv ett!!! Ligger kvar i sängen. Mörbultad efter gårdagens kickboxning. Kul och effektivt men eftersom jag är lite klumpig så fastnade jag i mattan med tån, och ramlade in i elementet! Skitpinsamt. Jaha, det får man ju bjuda på.....blå tå i size med en bakpotatis.... tror det blir bättre om jag målar tånaglarna i en vacker färg. Blir ju en fin bakpotatis i alla fall. Martin Lodin visar hur man ska göra. Vilka slag, vilka sparkar och hur man ska vrida fötter och kropp för att det ska bli riktigt. Jag som då har lite problem med att hålla allt detta i huvudet, ropar lite fint på Alessandro, som visar samma sak, igen, och då sitter det lite bättre. Sen kommer en tredje person in och visar hur jag ska göra den där bakåtsparken, som man mest ser på film, och han säger nåt helt annat... så det blir kortslutning och jag fastnar med tån i mattan, gör en flygplansliknande landning rakt in i väggen. Coolt... eller typ inte.


Har som sagt inte gjort någonting i dag. Saknar barnen, hatar vädret, äter godisar jag inte ens tycker om. Intressant det där. När man plockar godis så tar man ju alla man gillar... eller hur? Hur kommer det sig då att det finns godisar kvar i påsen men inte tycker om? Längtar till Knarrholmen. På söndag åker jag och barnen till Knarrholmen på pytteliten bostadsyta. 7 dagar. Det är första semestern jag åker "iväg" med barnen själv. Utan en pappa. Lite konstig känsla. Har ju alltid varit två. Två som delar ansvar, aktiviteter. Hm.. Tur att Jocke och Stina har stugan bredvid i fall det händer något. Någon kan ju faktiskt bryta handleden när man plockar upp en padda från klipporna. Eller helt plötsligt bli allergisk mot något insektsbett. Man vet ju aldrig.


Vill säga tack till Staffan Gryding som fixar så att jag kan duscha normalt. Tack! En sann hjälte. Fixar och donar.


Välkommen hem Liza! Kul att denna resan gjorde underverk för själ och hjärta. Vi ska skvallra på lördag. Spännande.


Var i Onsala i söndags. Träffade den här lille guldklimpen. Vill tacka hans föräldrar för en alldeles fantastisk grillmiddag och vilket hus! Så mysigt. Tack snälla. Pussa klimpen. Han luktar så gott.


 

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards