Alla inlägg under september 2012

Av Paola Loderini - 30 september 2012 19:43


Ett rostbröd i frysen är alltid bra. Rostar två skivor och använder som hamburgebröd när barnen ska "bygga sin egen burgare". Så kör dom ett grillspett genom sitt skapande så allt håller ihop när de biter eller skär med bestick.    


4 port.


Häll ½ dl ströbröd i en bunke. Häll i 1 dl vatten och låt svälla i 5 min.

Blanda ner 500 g nötfärs tillsammans med lite salt och peppar.

Forma till 4 stora platta burgare eller 8 små.

Stek dem i olja 3-4 minuter på varje sida.


snabba tacodressingen:

3 dl gräddfil

1 påse taco dippmix


Tillbehör

klyftpotatis (som du gör själv av bakpotatis)

sallad

tomat

gurka

tacodressing (se ovan)

rödlöksringar

rostade "rostbröd"






Av Paola Loderini - 30 september 2012 19:26



Ha fryst fisk i kylen så äter du automatiskt mer fisk. Jag och barnen äter mer fisk nu och jag tror att det är väldigt bra. Speciellt när barnen växer. Det är viktigt med riktig mat.



Ungsfisk med mos


4 portioner


500 g fryst fisk, exempelvis torsk

800-900 g mjölig potatis

salt och peppar

olja

ströbröd

2 morötter

1 citron

2 dl mjölk, 3%

en klick smör

bakplåtspapper


 

Barnpyssel en regnig dag?



Tina fisken

Sätt på ugnen, 225 grader

Skala och koka potatis i saltat vatten

Krydda fisken med salt och peppar

Pensla fisken med olja och strö över lite ströbröd

Lägg på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen ca 10-15 minuter

Skala morötter och riv dem fint.

Skär citronen i klyftor

Värm mjölken, pressa potatisen

Blanda potatis, mjölk och en klick smör till mos

Salta och peppra moset

 Servera fisken med mos, rivna morötter och citronklyftor


Av Paola Loderini - 29 september 2012 14:52


Magdalena kom på en sån där bra idé. Liseberg, regn, en vecka innan stängning. Få ut så mycket som möjligt av ditt åkpass, för ingen lär ju vara där. Hon hade rätt. Helsike vad barnen åkte. Vi med. Magdalena tyckte nämligen att vi mammor också skulle åka. Jag hade ju mer tanken att vi skulle stå vid sidan av och prata lite medan barnen åkte tills de blev snurriga. Jag fick ju snällt köpa ett åkpass också, och mycket riktigt. När vi åt lunch mådde jag och Magdalena så illa att vi bara petade i maten. Men kul var det! :)


      Min älskling tycker det är lite läskigt med vissa attraktioner så vi spelade lite när vi väntade på att de andra skulle komma tillbaka. Han tycker det är lite tråkigt att han inte vinner värsta vinsten, men han vann i alla fall ett par kaninöron. Det gjorde faktiskt jag också.


  Till höger är Moa, Mejas närmaste vän. Dagiskompisar och hållt ihop sedan dess. Meja till vänster. Modig liten dam som åker det mesta. Här i kön till Balder, som de åkte 4 gånger.


  Moa vinner alltid, men Meja verkar ju vara gladast;)


 

Väntar på maten. Meja fick i alla fall sin mat i tid.

mys

Av Paola Loderini - 29 september 2012 14:39

 

Av Paola Loderini - 29 september 2012 14:12

Igår skulle jag ha pysslat, men kom hem så sent så det blev istället mat och filmkväll.Igår var det fredag. Tråkigt väder. Jobbade över. Behövde egentligen städa, men va fan. Jag skiter i det. Bor just nu i en salig röra. Viktigast är väl att badrum och kök är rent? Eller? Hursomhelst så såg jag Snow White. Tycker att hon är så naturligt otroligt vacker så jag hade längtat, men mina ögon föll ju direkt på jägaren som skulle hämta henne i skogen. Jesus! Vilken man! Tänk att man redan tidigt i filmen fattade att Prins William kommer ju aldrig någonsin få hennes hjärta. Jägaren och Snövit har en kemi som får Nordpolen att smälta. Jag väntar spänt på uppföljaren, men med tanke på snedsteget den lilla damen gjorde, så går möjligtvis rollen till någon annan. Förhoppningsvis inte, för hon är fasen himla bra i denna.


     

 

Det var då...

Av Paola Loderini - 28 september 2012 23:54

Intresseflaggan på topp? I dag blir det inget bloggande. Jag hinner inte, men vill tacka Carro för att du fixade mitt slitna hår idag. Lyx att få en klipptid kl 17 en fredag:)

Av Paola Loderini - 28 september 2012 23:07

Av Paola Loderini - 27 september 2012 21:56

Jobbat, tränat baksida och framsida lår, träffat Otto, varit tung i huvudet idag ihop med övriga kollegor, lagat mat, kollat tidigare inlägg i bloggen och märker att jag skriver i stressad form och därmed stavfel: förlåt. Orkar inte ändra nu. Rensat garderober igen. Kommer på att jag bor på pytteliten yta eftersom barnen har egna rum. Får lite panik över detta. Det ligger fan grejer överallt! Bär ner sommaren till källaren, tar upp hösten och får låta vintern stanna därnere. Kläder för dessa årstider tar en helvetes massa plats. Ska blogga om "halv 8 hos mig" men väntar tills i morgon. Det var väldigt trevligt hos Alessandro. Fredag i morgon. Ska viga hela kvällen till att dricka te och göra tändsticksaskar. Fick en bunt papper från advokaten idag. Bodelning. Tar ju aldrig slut. Bryr mig inte ens längre. Det går tyvärr inte att dela något om ena parten vill ha allt. Jag tänker inte lägga någon energi på detta mer. Kämpa för vadå? Jag vill börja ett nytt liv. Släppa taget. Bort med minnen. Hade jag varit rik hade jag eldat upp alla mina kläder och de möbler jag har. Lite bensin och en tändsticka. Köpt nytt. Skapat en själ i mitt hem. Har i alla fall nytt täcke, nya kuddar och nya sängkläder. Där finns inga minnen. Sömnen ska vara fri. Sängen är inte min från början. Den vill jag elda upp. Någongång ska den bort. Jag har försökt allt. Jag har varit maktlös. Jag har kämpat för allt. Barnens sinnesro, mina saker, min ekonomi. Nu har jag äntligen släppt taget och likgiltigheten ligger som en dimma. Någongång ska jag bli lycklig igen. Någongång. Jag är i alla fall på rätt väg att bara tänka sunda och friska tankar. Befrielse. Det finns gränser för en människa. Det finns ett "stopp, nu räcker det". Jag har kommit dit nu. Från och med nu ska ingenting negativt få påverka mig i den grad att jag tappar fattningen och inte känner igen mig själv. Jag vet idag att det tar en helvetes massa energi att kämpa för något som egentligen är ouppnåeligt. Det handlar helt enkelt om att köpa läget och gå vidare. Jag klappar mig själv på axeln för att jag är stark som en oxe i de allra sjukaste situationer. Jag kan bestiga ett berg på bara några sekunder, i värsta snöstormen. Bara så ni vet. Bråka du med mig? Varför egentligen? Säg vad du vill ha istället så får du det serverat på ett silverfat! Likgiltighet kan vara ett bra sätt att få vardagen att flyta. Det kan man inte tro, men så är det. Tom på känslor. Inte längre arg, inte längre besviken. Jag är helt enkelt tömd. Ska fylla på med positiva upplevelser, så blir jag mig själv igen:) godnatt alla. Kram

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards