Alla inlägg under december 2012

Av Paola Loderini - 8 december 2012 18:35

 Jimmy Choo.... såklart.... 6995 kr. Va billigt! Jag tar två par då! Fan.


 

Av Paola Loderini - 8 december 2012 17:39

Ja men jag måste ändå ge min dotter en applåd för att hon hänger en önskelista på kylen där hon även skrivit exakt vart jag kan hitta just den saken hon vill ha. Har aldig någonsin shoppat julklappar till henne på mindre än ett par timmar. Helt fantastiskt. Bara 11 år och vet precis vad hon vill ha. Jag tackar faktiskt för att hon är shoppingtokig. Inte så kul resten av året då jag ser att det hon vill ha inte är direkt under rimliga priser. Hon tror lite att hon kan shoppa som sin far. Problemet är bara att hon inte har någon inkomst. Men i dessa tider, när julklappar gärna får handlas in på minsta minimala tid så är jag lyckligt lottad. Irene, däremot, har en liten 8-årig tjej som inte riktigt önskar sig något mer exakt. Hon har det inte så lätt där ute i folkvimlet;).


Hursomhelst så önskar sig barnen lite av varje, och sedan önskar dom sig en speciell present av Tomten. Den klappen som kommer i säcken av självaste Tomten är ju faktisk det som barnen vill ha allra mest. Även om barnen inte riktigt tror på denna lilla gubbe med säck är det ändå viktigt att den bästa klappen kommer från honom.


Viggos dikt i julspelet i skolan:

Egentligen kan man ju inte tro, att jultomten kommer på riktigt...

Man är ju för gammal för allt sånt där, men det är i alla fall viktigt.


Där stod han så fin och gick upp på den lilla pallen och sa sin dikt. Många fniss bland föräldrarna. Min son ser ut som en liten hasselnöt. En sån man vill äta upp. Han hade ingen tomteluva, för det hade liksom pajjat frissan ;)


Vaknade i morse av att det var alldeles tyst. Inte en kotte i lägenheten. (Bortsett från en liten hamster då...) och jag bara hittade min bok: Sandmannen av Lars Kepler, och bara läste... och läste... och läste... Klockan blev 10.30 och då började ju Step och Styrka på gymmet... Just det. Träningsväskan stod klar i hallen. Jag hade kunnat hoppa i ett par skor och hunnit. Det gick inte. Kunde inte släppa boken. Fan. Har inte tränat som jag borde denna vecka... med andra ord inte alls. Jag har bott på jobbet. Alla har varit sjuka eller lediga. Vissa lärare har till och med gått hem mitt på dagen. Vi välkomnar inte vinterkräksjukan men tydligen börjar den komma helt oanmäld. Jag har ju däremot blodgrupp B+ och är tydligen en av några procent som inte kan få vinterkräksjukan... om man ska tro på detta vet jag inte... men jag väljer ju då att tro på varenda ord. En sjuksköterska, förälder till en elev, sa detta. Jag kan nog inte minnas när jag hade en maginfluensa av mildare grad.... möjligtvis när jag gick på mellanstadiet. Detta gäller givetvis inte om jag äter något dåligt. Åt kinamat en gång innan jag och min exman skulle åka till Hemsedal. eller var det en pizza...? då kan jag väl tala om att vi inte kom iväg förrän väldigt sent på natten. Sånt där är jag lite känslig för. Slänger allt i kylen efter fyra dagar. Allt. Inte en grej får vara kvar efter utgånget datum. Inte så klimatsmart kanske... men jag är alltid frisk. I magen i alla fall. Med tanke på att jag tidigare jobbade som förskollärare på en förskola där barnen i stort sett kräktes i knät på mig, och med tanke på hur vinterkräksjukan är så otroligt smittsam, borde det ju faktsikt vara så att jag inte kan få den. Har hört att 15 pepparkorn, svalda hela, och en hutt av stark sprit ska hjälpa... men det där tror jag nog inte på. Hursomhelst ska jag träna i morgon... sent. Efter dopet i stenungsund åker jag direkt. Jag lovar och svär.


Här är klappen som Meja önskar sig av Tomten. Palladium i skinn med päls. 1300 kr. Som hittat...;) Eller inte...:(

Svindyrt med medvetna barn! Vi får väl se om den ligger i säcken i år....

  Jag och Irene har sprungit runt i stan idag och jag såg en fantastisk ring på hennes finger!


- Har du förlovat dig!!?? Med vem?!!!

- Med mig själv...

- Herregud va fin! Sån vill ju jag ha! Jag måste ha en sån!

- Den kostar några hundralappar.

- Du skojar! Var??

- Åhléns.


Irene tog mig till Åhléns och nu är jag också förlovad med mig själv:) Tycker jag att varje kvinna ska vara. Om du inte kan älska dig själv kan du heller inte älska någon annan... eller hur??

Kolla här!


 

Edblad 349 kr. Idag har jag dessutom sån tur att jag tittade i plånboken och såg en lapp: 25 procent på valfri vara. Bra att vara med i såna där klubbar. Så jag betalade 260 kr. Är gjord i stål och kommer därför att vara fin under en längre period än annat oäkta. Ska du handla Edblad så ska du egentligen handla på SMYCKA i Nordstan, för det är en vän till mig som har den butiken. Hade ingen aning om att han hade det, så jag handlade på fel ställe. Jag ska försöka dra med mig honom till Gothia senare ikväll och läma julklapp till behövande barn. Detta kan du göra precis vid ingången till Gothia samtidig som du kan titta på de fina pepparkakshusen som en massa proffs har gjort... eller hus?? Det är väl mer slott och herrgårdar tror jag. Ska se om barnen varit där nu när de varit hos pappa en vecka, annars har jag köpt några julklapper som de kan slå in och lämna. Sånt där är viktig. Vi sitter på överflöd av julmat och klappar och det finns barn i detta land som inte direkt firat någon jul på det sättet. Alla borde gå dit med en julklapp och lära sina barn att vi har det väldigt bra.


Puss och kram i juletid!





Av Paola Loderini - 5 december 2012 20:43


Långt till sommaren va?

Fixar du till denna så hoppar du in i sommaren en liten stund i alla fall....:)


 

Ingredienser

Mördeg

300 g kallt smör
8 dl vetemjöl

1 dl florsocker
2 st ägg
1 msk kallt vatten

Lemoncurd

9 st citroner
4.5 dl strösocker
150 g smör
7 msk majsstärkelse
6 st ägg
6 st äggulor
ägg till pensling
färska hallon till garnering

Hallonmaräng

3 st äggvitor
0.5 st citron, saften
3.25 dl strösocker
200 g färska hallon

1. Mördeg

2. Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker.

3. Tillsätt äggen och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.

4. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

5. Lemoncurd

6. Koka upp citronsaft från 6 av citronerna och rivet skal från 9 med strösocker och smör.

7. Sila vätskan och släng skalet.

8. Blanda ut majsstärkelsen med saften från de sista citronerna och rör ner detta i den varma vätskan.

9. Vispa samman ägg och gulor.

10. Rör ner äggen i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under vispning tills krämen tjocknar.

11. Häll över krämen i en ren skål och låt svalna.

12. Hallonmaräng och montering

13. Sätt ugnen på 175 grader.

14. Kavla ut mördegen, fyll en pajform och frys.

15. Pensla botten på det frysta pajskalet med uppvispat ägg och täck kanterna med folie så de inte sjunker ned. Förbaka i cirka 10 minuter.

16. Fyll pajskalet med lemon curd.

17. Höj ugnstemperaturen till 250 grader övervärme/grill (om inte marängen ska brännas av med gasbrännare).

18. Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till ett fast skum.

19. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker och vispa till ett fast skum.

20. Rör sönder hallonen med resterande strösocker och rör ned i marängen i omgångar. Vispa till ett fast skum.

21. Spritsa eller bred marängen över pajen och grädda marängen gyllene i mitten av ugnen, cirka 5 minuter alternativ bränn marängen med en gasbrännare.

Av Paola Loderini - 5 december 2012 20:08


Jag vill nog påstå att jag sköter mitt jobb fantastiskt bra. Jag är duktig på det jag gör. Det är jag. Jag kan till och med säga att jag har supernöjda föräldrar till mina elever och jag får deras bekräftelse hela tiden. Små sms och mejl som säger att jag är otrolig och verkligen lägger ned skäl och hjärta i deras barn. Från kontoret får jag höra att jag alltid är flexibel och att jag alltid ställer upp när det krisar, även om jag i stort sett inte sitter en minut på en hel dag i dessa sjukdomstider. "Du är så snäll och du vet alltid vad som är viktigt". Chefen tycker att jag gör ett hästjobb när det gäller att få elever att acceptera deras olikheter och få ihop en grupp som faktiskt idag är i stort sett konfliktfri. Eleverna respekterar mig och framförallt varann, och de får givetvis i gengäld min respekt tillbaka. Jag tycker att mitt jobb är roligt, givande och framförallt utvecklas jag själv hela tiden.


Problemet är att när det fattas 3 stycken lärare i ett arbetslag så faller alltihop. Det faller om inte jag och övriga ställer upp, även efter arbetstiden gått ut. Så är det. Så är det säkerligen på alla andra jobb också. kruxet är ju att om en lärare inte dyker upp och eleverna endast är 11 år så har du inte rätten att skicka hem dom och du kan heller inte vara på samma ställe samtidigt. Vikarie då? Jo, tack... dom finns, men de är inte tillräckligt många. Då blir det ofta så att när man blir tillfrågad... för det blir jag... jag blir inte tillsagd, utan tillfrågad, och då känner man ju ett ansvar för eleverna, eftersom de är "mina", och detta innebär ju att man vänder lite in och ut på sig själv för att alla andra ska ha det bra och ingen ska få panik. Dessa tre dagarna som varit har jag gått på knäna. Det handlar inte om "övertiden" som du aldrig kan få ut, utan det handlar om hur intensiva timmarna är när du väl är på jobbet. Jag tittade på klockan 7.55 idag. Nästa gång jag tittade höll jag på att bli inlarmad ihop med en förälder (utvecklingssamtal) eftersom klockan var 17.00 Så fort går det. Hur många andetag tog jag däremellan? Två? Kanske Andades jag en gång mellan pepparkakan jag tog till lunch och kaffet jag drack småjoggande till svenskalektionen...Så kan det vara.... jo tack.


Jag är den där typiska människan som gör allt och lite till när jag känner mig uppskattad. En klapp på axeln och jag jobbar gratis. Jo, jag överdriver inte. Så är det. Vad handlar det om egentligen....Bekräftelsebehov? Ja, kanske... eller att jag ser skolan som ett företag och föräldrarna är kunder som investerar sina barn i vår skola om den är bra? Jo, det också... du har ju rätt att söka vilken skola du vill och du kan även flytta ditt barn lite hur du vill också. Vi har ett fasligt tryck på vår skola och det innebär ju faktiskt att vi gör saker som är bra. Nu kom den där klappen på axeln igen.... Vi är bra! Det är dokumenterat i några papper någonstans...


Summa summarum: Jag förändrar´och förbättrar något varje dag, och ingen dag är den andra lik. Jag tycker det är vansinnigt roligt att vara med eleverna. Speciellt mina som har världens humor och verkligen ser till att ingen står utanför gruppen. Jag skrattar väldigt mycket på jobbet...... sen går man till banken och undrar hur det går med pension och sådant när man blir gammal.... Hm... När man vigt sitt liv åt att skapa vår framtid och verkligen jobbat i stort sett dygnet runt för att nå alla mål... så sitter bankmannen och skakar på huvudet och undrar vad jag ska leva på sen.... Det där kan jag känna,.... är fan inte rättvist.


Vill passa på att säga till min kollega Lovisa som befinner sig i Egypten just nu: Jag saknar dig! Det är inte lika roligt utan dig och hur fan ska jag klara mig när du flyttar till Stockholm har du tänk. Chokladkalendern jag fick har jag redan ätit upp! Det gjorde jag första dagen. Jag var så deppig! ;) Kom tillbaka! NU!!!


Puss och kram!


Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards