Direktlänk till inlägg 21 januari 2013

Undanflykterna man har...

Av Paola Loderini - 21 januari 2013 22:21


Rätt intressant att jag läser Damernas Värld och när jag då kommer till vanliga undanflykter när det gäller att komma iväg och träna... så hör och häpna. Jag passar in på alla sex punkter!


1. Jag hinner inte.

Man ska tydligen boka in fasta tider och gärna boka ihop med en vän. Det är tydligen det man ska göra för att fatta att "inte hinna" är en undanflykt. Jo tack. jag har till och med infört straff-betalning för om jag eller min bokade vän inte dyker upp ska jag eller denna kvinna betala den andra 100 kr. Slutade med att jag ringde och sa: Idag hinner jag verkligen inte, jag betalar dig 100 kr.... och då sa min vän: Då slipper du betala för då går inte jag heller. Tipset måste ju ändå vara i detta läge: Boka med en hurtig vän, inte en som är slappare än du själv.


2. Jag orkar inte.

Nä. Drt gör man inte om man gör som jag gjorde sist. Packade väskan på morgonen, jobbade över för att tiden skulle gå. De roligaste passen är ju ändå på kvällstid. Ser hur schemat ser ut, och det pass jag egentligen vill gå på börjar 19.30 Hm...åker väl hem och äter något innan då. Eller hur? Hemma finns en soffa, en bok och en filt. Jag lägger mig och stiger aldrig upp igen. Tipset i detta läge måste då vara: Du orkar om du inte åker hem.


3. Det är för dåligt väder.

Ja, det är det ju jämt i Göteborg. Det regnar lisom inte från molnen utan på tvären. Upp i näsan! Vad är det för fel? Jag tränar ju inomhus så varför skylla på vädret. Jo för att bara vägen ifrån bilen till stället får ryggraden att frysa sönder. Den värsta vägen är ju ifrån mitt garage till mitt hem, med blött hår och glömda vantar och mössa. Nej tack. Tipset: Ta på dig kläder som om du var på skidresa. Lite jobbigt att få av sig allt och in i skåpet bara. Man ser dessutom inte klok ut.


4. Jag ska börja träna nästa vecka/i sommar

Ja. Mitt nya liv börjar ju alltid varje måndag. Då ser jag ju även till att få ner så mycket chips och godis jag bara kan på söndagen eftersom detta är ju allra sista gången jag äter dessa onyttigheter. På måndag morgon, lite lätt illamående, då minsann har jag med mig träningsväskan. Dessutom har jag ju tagit fram strykjärnet för att kunna ta på mig en iskall men mycket snygg överdel och lagt lite tid på både hår och make up. Yes! Nu är man på gång! När man vaknar på tisdagen så känner man sig inte lika cool. man har träningsvärk och snoozat förlänge. Det är då det händer igen. "Jag börjar nästa måndag"...fan. Tips: Se varje dag som en måndag. Om du kan.


5. Det är för tråkigt.

Jo tack. Inte på passen. Att lyfta vikter är ju så fruktansvärd skittråkigt. Man jäspar ju bara man går in på stället. Men det är inte det värsta. Jag går in och tänker "tio minuter hysterisk roddmaskin, femton minuter tung trappmaskin och sen är jag uppvärmd". Det blir fem minuter trappande och två minuter rodd. Det får duga. Axlarna. Yes. Fy fan va tungt. Jag går lite snyggt över på biceps. Det blir bra. Här är jag stark. Eller det var jag inte. Gömmer ju ändå armarna på vinter. Vi kör rumpa. Lyfta rumpan inför sommaren. Börjar i tid. Fyra utfall senare tänker jag att dessa vikter kör jag ju med jämt. Varför orkar jag inte? Kanske för att sist jag körde ett utfall var väl när de gula festisarna var trekantiga. Jag fuskar helt enkelt för ingen annan än mig själv och det är ju då totalt meingslöst. Tips: Hitta en träningsform som är superkul. Vilken det nu är då...


6. Det är lönlöst och jag ser ändå inget resultat.

Alla vet att det tar tid att bygga kroppen vi vill ha. Man ska ha något man kallar tålamod. Tålamodet har jag googlat på se ni. Man kan inte köpa detta på postorder. Hade man kunnat hade väl detta företag blivit större än Apple. Vi vet att det tar tid, vi accepterar det bara inte. Tips: Se resultatet invändigt. man blir piggare och friskare direkt. Jo, men det sjuka är att det vet vi ju också. Ändå kör vi på "meningslöst". Människan är bra komplicerad ändå.


Ja, där är mitt sjukt aktiva träningsliv. Då tackar jag för mig.






 
 
Ingen bild

Elisabeth

1 februari 2014 22:58

Jag känner igen mig så du är inte ensam :-/ Jag ska springa Göteborgsvarvet och har inte kommit igång med min träning än. Jag försvarar mig med att jag cyklar ju till jobbet varje dag. Det blir ca 5 mil varje vecka. MEN det ger inte alls samma kondition som att jogga :-/
Jag behöver en spark där bak för att komma igång!!!Någon som vill hänga med på en runda?

Paola Loderini

2 februari 2014 12:14

Hello!

Jag började löpträna, men det krävs att jag är ensam ute i skogen med hög musik. Bra lurar, och helt fokuserad. Då fixar jag det. Men nu är jag inne i en svacka igen. Jag är en periodare när det gäller träning tyvärr....:(

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paola Loderini - 30 augusti 2016 22:07

     Nu har jag ny bloggportal:        www.nouw.com/paooola ...

Av Paola Loderini - 29 augusti 2016 21:26

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:20


  En förälder kom med ett armband och köttbullar på "köttbullens dag" idag.  En lyckligt lottad fröken! :)  Sötaste minsta köttbullarna.  ...

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:15


Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards