Alla inlägg under februari 2013
Nu har jag antligen gjort det. Egna skaldjurs-mini-tårtor. Har alltid velat göra detta, men det har istället blivit så att man köpt färdiga hos fiskhandlaren. Grejen är den, nu i efterhand, när räkorna nästan kostade 300 kr per kilo, så kan man ju lätt räkna ut att en färdig skaldjurs-bakelse hos fiskhandlaren kostar ju en tredjedel av priset, men du behöver ju inte ha färska räkor i fyllningen om du inte vill. Det räcker ju faktsikt att ha färska till garneringen. Jag kan ju i alla fall skryta med att den blev väldans god. Bilden blev sådär bra, men de blev väldigt fina:)
Något ljusa i bild, men de blev fina.
12 skivor vitt formbröd
Fyllning:
2-3 dl creme fraiche
½ dl majonäs
½ dl hackad dill
1-2 msk riven färsk pepparrot
salt
250 g skalade räkor
Runt om:
Bred på creme fraiche
Garnering:
250 g skalade räkor
8 skivor rökt lax
dill
citron
Ta ut rundlar med hjälp av en tekopp. Kan ju även göra små med hjälp av ett smalare glas. Då behöver du inte så mycket fyllning och garnering. Jag gjorde stora eftersom detta var lite "middag". Hacka räkorna till fyllningen. Här behöver du inte ha färska räkor om du vill vara ekonomisk. Ett ord jag tyvärr inte kan stava till. Blanda de hackade räkorna med creme fraiche. majonäs och dill. Smaksätt med pepparrot och dill.
Lägg ihop 3 skivor till varje bakelse med fyllning mellan bröd 1 och 2, samt 2 och 3.
Bred på creme fraich runtom och fäst laxskivor på kanterna.
Garnera!!
Serveras med bubbel eller cider.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 | ||||||
|