Alla inlägg under mars 2013

Av Paola Loderini - 6 mars 2013 20:17

Jag har haft en bebis i magen vid två tillfällen. För 11 år sedan låg en liten dotter där och gjorde mig sjukt illamående. Jag hade ju inte riktigt koll på att man faktiskt kunde få lite hjälp utan stod ut i 17 veckor med illamående. Kräktes i snitt en gång per dag. Mellan kräkningarna mådde jag visserligen rätt bra. 12 veckor skulle jag stå ut enligt boken. Efter 17 veckor mådde jag bra. Jäkla unge. Eftersom jag mådde så illa åt jag bara fräscha saker. Piggelin, frukt, sallad, fetaost visserligen, drack en massa vatten. Kan man ju tycka att man inte går upp i vikt på heller... men 18 kilo tyngre blev jag ändå. Undra varför... Hursomhelst är Meja den som plockar en godispåse, men kan spara hälften tills det blir gammalt. Hon älskar sallad med vinägrette, dricker nästan bara vatten och tycker om fräsch och ganska lätt mat.


Andra graviditeten. Viggo i magen. 25 kg gick jag upp! Tänk er 25 kg! Sjukt. Åt allt i min väg. hade huvudet i kylen konstant. Tänkte på mat alla vakna timmar på dygnet. Tyckte dessutom att jag var så vackert gravid... eller hur!? En valross. Världens största bröst. Fett och socker. Åt bara sånt. Gott var det också. Paj med grädde eller vaniljsås... minst en gång om dagen. Titta på Viggo! Han älskar godis, bullar och kakor. det finns inte en glass i hans värld. Det finns liksom 15-pack glass. Man får liksom vakta honom så att han inte smugglar in glass på sitt rum.


Vi pratade om detta vid matbordet idag. Mejas favorit: Tortellini (färsk såklart) med gräddsås och bacon. Vi pratade lite om vad barnen tyckte om och jag berättade om vad jag åt när de låg i magen. Viggo blev skitsur. Det är bara mitt fel att han gillar onyttiga saker. Kan man påverka det? Det kan man väl inte... eller? Stackars Viggo.... tur att han inte har anlag att bli överviktig... för med tanke på hur han kan vräka i sig så hade han egentligen rullat till skolan....


Demi och Claudia 


 

Såhär snygg var jag också som gravid. Absolut!




Av Paola Loderini - 5 mars 2013 21:55

Dagen efter After Work. Lördag. Läser en bok. Tittar på serien Weeds. Borde träna men passet jag vill köra börjar 10.30 och alla kvinnor mellan 18 och 56 inom Sveriges gränser befinner sig precis på det passet som jag älskar. Klandrar ju ingen för Fatou som håller i Step och Styrka på lördagar är fantastisk. Förra lördagen åkte jag dit och gick lite snyggt fram till den där elektroniska saken som spottar ut min biljett. Fullsatt. Tittar lite snyggt bakom mig och ser 15 hurtiga lördagspigga kvinnor som vill ha biljetterna som släpps om ingen hämtar ut sin bokade papperslapp. Det var ju bara att ställa in sig på att gå in och lyfta skrot. Roligare träning finns ju. Har ju skrivit om detta innan. Inte min grej, men enligt den personliga tränaren måste jag minst två gånger i veckan köra därinne. Inte nog med det. Av någon anledning befinner sig alla med fylle-ångest eller "bygg-muskler-innan-utgång-människor" därinne. Maskinerna jag vill ha är inte alltid tillgängliga heller. Inte konstigt att man drar dig för att komma iväg. Fan.


Klockan 8.30 på morgonen ringer jag ett samtal.


- Vad gör du?

- Jobbar. vad gör du?

- Tittar på serien...igen. Jag vill på spa.

- Jaha. Jag måste jobba vidare här. Står med spackel...

- Kan du vara här klockan 15? senast... helst innan....

- Varför?

- För du har just bjudit mig på spa. Tack så mycket!

- Va? Idag?

- Ja. Det är viktigt.

- Hur viktigt?

- Så viktigt att om jag inte får åka dit så går världen under.

- Men ärligt....

- Jag kan börja gråta också.

- Nä, gör inte det. Jag kommer kl 15.

- Jämfört med mig är du en levande bank. Du betalar... tyvärr.

- Hade räknat med det.

- Åh tack snälla. Det var romantiskt.

- Öh... hade jag något val?

- Nä. det hade du inte.

- Detta påminner om när du grinade dig till dig ett gymkort.

- Gör det? Nä... det var väl inte riktigt samma sak.

- Jo. Du sa att jag inte fick titta på dig förrän du blev vältränad.

- Jaha. Nu kommer jag nog ihåg. Kanske...

- Ha ha...Ett beteendemönster jag ska vänja mig vid kanske...?

- Vill du träffa en harmonisk glad tjej med fin strålande hy?

- Ja tack. Det verkar trevligt.

- Va bra. Då blir det St. Jörgens.

- Är detta utpressning?

- Ja.

- Okej. Ses kl 15. Jag ger upp.




-



Av Paola Loderini - 5 mars 2013 21:39

Min dator kraschade. På riktigt. Den kraschade! Alla bilder och all annan skit bara försvann! Det är väl tur att jag förde över en del fotografier till en hårddisk för inte så väldans längesen, annars hade ju en massa minnen med barnen raderats....


Hursomhelst gick det ut en förfrågan om en After Work på Facebook, och jag räknade. 32 personer kom och gick mellan 18 och 22 och vi befann oss alla på Dr Glas. Supertrevligt, men dock inte det bästa stället när man vill blanda folk. Jag sprang runt till 5 olika sällskap och  och vi var bara 7 som åt. Dessa satt ju kvar vid ett bord, medan resten stod lite här och där. Därför blir det ju så att vi har lärt oss detta.... Nästa gång: Gärna samma kvalité på maten, men lite större ställe. Vi bokar dessutom bord till alla, så har man liksom automatiskt en plats i gemenskapen.... Här ska det nu egentligen komma lite foton från kvällen, men jag var lite kreativ och förde över samtliga till denna helvetes dator, och allt är nu borta. Hade jag haft ett fetare bankkonto just nu hade en ny dator flyttat in här, men det får vänta lite. Jag har hittat en jag vill ha, men priset är ett skämt.


Jag vill i alla fall tacka alla som kom för en supertrevlig kväll. Gick inte vidare, utan var hemma något mer normal tid. Är inte jätteförtjust att springa på nattklubbar längre. Har jag inte varit sedan ,edeltiden. Medeltiden är över.


Vi tackar även Dr Glas för den goda maten och den trevliga servitören. Anna, jag hittade din kofta. Eller servitören hittade den och jag har den här. Bra va? :)



Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards