Direktlänk till inlägg 21 september 2013
200 g smör
2 dl strösocker
200 g mörk choklad, minst 55 %
4 ägg
1 dl vetemjöl
till servering:
Vispad grädde
bär
UGN 150-175 grader. Tid i ugnen ca 35-45 minuter. Jag har inte riktigt koll för min ugn är lite knäpp...
Smält smör, socker och choklad i en kastrull på svag värme. Rör om försiktigt. Ta bort från värmen och sätt i en termometer i smeten. När chokladblandningen svalnat till 50 grader är smeten klar.
Blanda ner äggen, sikta ner mjölet. Rör ihop. Smöra en 2-liters brödform och häll i smeten. In i ugnen.
När kakan är klar... (den ska vara lite kladdig men inte sådär superkladdig som en kladdkaka.... testa med att sticka i den...)... då slänger du upp den på ett fat... bara sådär enkelt! Låt svalna lite men inte helt. Den ska serveras ljummen och den är så god så du kommer att baka den en gång i veckan och gå upp några kilo. Men det är den värd! Jag bakade den för en kärlek... inte för att det hjälpte, men det är himla god ändå! :)
Nu har jag ny bloggportal: www.nouw.com/paooola ...
Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|