Alla inlägg under mars 2014

Av Paola Loderini - 10 mars 2014 22:57



Hm... känns som en evighet sedan jag skrev något sist på bloggen. Fullt ös, medvetslös. Ja, ungefär så är det. Men istället för att falla i djup sömn på nätterna ligger jag vaken och tokläser "Fifty shades of Grey". Jag behäver nog inte nämna mer än så. Vilken kvinna har somnat med boken på magen? Det går inte att somna! 13 kapitel på en natt. Sov inte många timmar. Vilken bok! Min skapare!!


Fredags... vad hände då? Förutom att jag fick höra att jag troligen är en chili, för att jag är sjukt het, (bäste/sämsta repliken ever?) så gjorde jag inte så väldans mycket. Min dotter bakade ju som vanligt. Min son och jag hängde framför Tv:n och var allmänt trötta. I Lördags blev jag och barnen hämtade av privatbuss, megastor. Vi var några familjer som skulle åka till Ullared. Supermysigt. När jag kom hem var jag helt slut. Kanske för att jag läst 13 kapitel natten innan. Låg i soffan och såg när rätt låt vinna på Mello. Sommarlåten blir dock "Efter solsken kommer värsta regnet". Den kommer att gå på högvarv under sommaren. Proppade i mig onyttigheter och jäste till en degklump. Meja bakade igen, En tårta denna gång.


Söndagen kom med strålande solsken. Ut i solen med en fotboll. De övriga ungarn på planen hamnade i slagsmål. Två gäng. Fyra killar i varje gäng. Jag fick dra isär varenda unge och Viggo tyckte att jag var så pinsam för att jag la mig i och pratade lite vett med kidsen. Jag sa åt dom att börja jobba med sitt ordförråd för "jävla horunge" och "blattejävel" är inte så himla coolt att säga. "Bögjävel" hör inte heller hemma på fotbollsplanen. Speciellt inte när min son (som säkerligen kan varenda svordom men har strikta regler att  inte använda dom... någonsin) ska spela fotboll med sin coola mamma. Slutade med att den tuffaste och en av de minsta grinade och de övriga visste inte riktigt vad de skulle göra, men beslutade sig för att ringa en av papporna som då stormade ner till planen och tog över samtalet. Sol var det i alla fall... trodde våren var här igen. Men som vanligt försvann den lika fort.

Av Paola Loderini - 6 mars 2014 20:35



En kollapsad torktumlare som är relativt ny.

Laga eller inte laga.....det är frågan.


En snart kollapsad diskmaskin. Låter himla skumt nuförtiden.

Brakar närsomhelst....


Gav alla mina pengar till min advokat.

Kontot är länsat.


Bilen gick inte igenom besiktningen,

utan ska tydligen ha två nya framdäck samt en ny handbroms.



Hur vänder vi detta till något positivt?


Sparar el och får motion av trasig torktumlare!

Mjuka handdukar kräver trappor ner till tvättstugans tumlare.

(Kan leva med detta öde, men tvättar gör jag hemma)


Att diska för hand?

Nä, det kan jag inte vända till något positivt.

Sparar el då.... men förbrukar nog mer vatten. Eller?

Hur är det med det där egentligen?

(Vet inte om jag vill leva med detta)


Pengarna till advokaten gör mig skuldfri,

och kan börja ett helt nytt kapitel utan att oroa mig.

(en sten har fallit! Lättare blir man!)


En mysig och väldans söt kille ringde och

brydde sig om mig, och min lilla bil.

(Thanx for the smile you gave me, I´m wearing it now.)




Ja, men då så. Kan se allt från två olika perspektiv här.

Rätt lugn med tillvaron ändå.


...sen är jag ju ändå rätt fantastisk :)

Eller hur?










Av Paola Loderini - 6 mars 2014 19:52


Jag och fyra av mina kollegor, plus min chef, är med i ett projekt som handlar om att elever ska ha kontakt med andra elever ifrån andra länder och då göra olika aktiviteter ihop. Vi använder en plattform på nätet där vi lägger upp alla månadsaktiviteter och använder Skype. Jag har jobbat en vecka i Danmark och en vecka i Frankrike. Mina kollegor har varit en vecka i Wales och en vecka i Turkiet. Nu är det vår tur att ta hit alla. Vecka 21 kommer alla hit. Då jobbar vi dygnet runt och släpar runt på 20 personer. I alla fall från måndag kväll till fredag eftermiddag. Det ska bli så sjukt roligt! Hysteriska gapskratt hela tiden! Danskarna går dessutom aldrig och lägger sig. Hur mycket energi som helst! Längtar! :)


   Våren vill vi ha nu!



Av Paola Loderini - 6 mars 2014 18:37



Detta blev så himla gott att jag måste lägga ut den här. Snabbare kan det liksom inte gå. Detta tog lika lång tid som det tar för pastan att koka! 12 minuter! Det brukar väl smaka "sådär" när det går snabbt, men den här gången blev det riktigt bra! Eftersom det blev så gott ångrade jag lite att jag inte hade färsk pasta hemma. Hade ju blivit outstanding!


Nu har jag inte måttat så jag vet inte riktigt hur mycket jag använde till den här rätten, så ni får hitta på lite själv. Jag fick ta bort lite chili för att ungarna inte skulle tycka att det blev starkt, men jag lägger in en hel chili i receptet, för då blir det nog himla gott.


Pasta för 3-4 pers

finriven parmesan, ganska mycket

1 röd finhackad chili

3 finhackade vitlöksklyftor

3 msk olivolja

8 soltorkade tomater i olja

ruccolasallad, två nävar eller nåt

1 burk kräftstjärtar i lag, stor burk

2 citroner

salt & peppar


Koka pastan. Spara 1-2 dl pastavatten när pastan ska hällas av. Bryn vitlök och chili i olja så att den blir lite gyllenbrun. (Det är nu det doftar så gott så att man dör...) Riv skalet av en citron. Den andra ska du servera till maten, i klyftor. Spara ändå den du rivit skalet av, för den kan du ha till annat. Finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda den frästa vitlöken och chilin med parmesan i en skål. Ja, oljan i pannan ska med också. Lägg i tomaterna. Även citronskalet. Blanda! Häll av vattnet från pastan och glöm inte att spara lite vatten. Häll tillbaka pastan i kastrullen, släng i röran du blandat ihop och pastavattnet. Blanda. Salta och peppra lite. Vänd till sist ner kräftstjärtar och ruccolasallad. När pastan ligger på din tallrik pressar du citron över och slänger på lite flingsalt. Så jäkla gott!



Buon appetito !




Ps. Visst stavas ruccola med två c.... eller? Orkar inte googla.


  





Av Paola Loderini - 5 mars 2014 23:15


Jag har varit uppvaktad med blommor. Många gånger. Älskar det! Men så hände det som inte fick hända! Jag var blom-lös på Alla Hjärtans Dag! Har aldrig hänt! Jag fick ju blommor vid årskiftet, ända från Dalarna... mycket glad för dessa... men dagen då man ska få blommor, då kom det inga! Bara för att man är singel när stunden är kommen tycker jag ändå att det ska komma blommor till dörren! Jag hade väldigt trevligt ändå, med mina vänner, men några blommor fick jag inte. En nära vän tyckte att jag skulle hoppa ner från mina höga hästar en stund... men det skulle jag aldrig göra. De två senaste blombuden jag fått har anlänt när jag varit singel. Hur kan det ens bli så att jag var blom-lös på denna dag!? ;)


Då tar man saken i egna händer, och köper blommor till sig själv!

Inköpta i mitten av februari


   ...och kolla här! Nu är det början på mars, och buketten har krymt eftersom vissa blommor vissnade...

men jag har då aldrig haft rosor som varit fina så länge.

Nya snitt och varmt vatten lite då och då. De håller fortfarande!!

 



Av Paola Loderini - 5 mars 2014 22:56

Har inte sett Wolf of Wallstreet än. Tre timmar lång har jag hört. Jag ska, när jag får tid.

Ska dreggla mig igenom hela filmen.

Leonardo Di Snyggo  

Av Paola Loderini - 5 mars 2014 21:10

   Olivia Munn & Joel Kinnaman

Av Paola Loderini - 3 mars 2014 22:57


Vill bara säga tack till alla som förgyllde min kväll i lördags. Tack Otto för outstanding middag. Duktig på att laga mat... och dessutom kan du gitarrsolot i Sanitarium - Metallica. Det trodde jag faktiskt inte. Erkänn att du övat så att svetten runnit!? ;)  Jag hade så jäkla kul och det blev många gapskratt! Sara! Du är totalt galen. Tur att jag hittade dig! Stackars människor som träffade oss framåt småtimmarna. Censur på det eller? ......... troligen.


Dagen efter hade jag ju lovat min plugg-partner Anna att skriva en didaktisk mindre uppsats och det var inte förhandlingsbart, även om jag kom dit nästan tre timmar försent. Vi fick till det ganska bra i alla fall. Annas hem är mitt andra hem. Jag ingår liksom i deras familj. Har inte frågat. Har bara krypit in på ett sånt där magnifikt sätt att de liksom inte har något val. Martin, Annas man, säger "välkommer hem" när jag kommer. För ganska många år sedan slutade jag till och med att knacka på dörren. Jag går bara rätt in. Så e de!! Går inte att ta tillbaka. Jag är liksom en i familjen. Vilket dom vill eller inte.



Kram och Natti!

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards