Alla inlägg under juni 2014

Av Paola Loderini - 15 juni 2014 23:24



Jag har en vän. En fransk vän som är så intresserad av fotboll så att jag ibland undrar om det överhuvudtaget finns något annat därinne. David (kallad Davva av de flesta). Min vän, men under VM och EM blir han min ärkefiende. Till viss del. Egentligen är det ett pågående krig men jag lånar ut mitt stöd när Frankrike möter andra lag givetvis. Men när "våra" lag möts har det blivit en grej. En fotbollsfest utan dess like. Rätt kul faktiskt. Idag gratulerar jag Frankrike till sina 3 mål och vinsten. Dessutom har Frankrike snäppet snyggare tröjor än Italien. Med den snygga kragen.


Jag pratade lite med David förut. Minnen när vi suttit hysteriskt och gapat. Året var 2000 då Frankrike låg under med 1-0 mot Italien i EM-finalen. Jag sa "Glöm champagnen, det blir grappa istället". Men då hände det ju något som inte var så bra. Frankrike kvitterade och det blev förlängning. Slutade med att Frankrike vann hela skiten. David.... ja, jag har väl aldrig någonsin hört någon så glad i hela mitt liv. En riktig fotbollsnörd.


Sedan kom VM 2006. Italien och Frankrike igen. Guldet gick till Italien som slog ut den sista droppen champagne på straffar. Jag kan väl ändå tycka att straffar aldrig är en rättvis seger, men det var lite extra roligt att jag vann eftersom jag vet att han blir skogstokig.


David är inte som alla andra. Han är som en liten uppslagsbok.


- Italien har vunnit EM en gång, och det var 1968.

- Hur kan du ens komma ihåg detta, som håller på ett annat land?

- Sedan har de vunnit VM fyra gånger, och det var åren 1934, 1938, 1982 och 2006.

- David, du är inte frisk. Herregud.

- Spanien har vunnit de två sista EM och de slog ut Italien sist.

- Ja, den matchen såg jag, men jag befann mig på Rhodos. Total utklassning.




Kram och trevlig fotbollssommar!


 

 Totti är tyvärr inte med i VM-truppen 2014








Av Paola Loderini - 15 juni 2014 13:23



TOFFLAN ÄR SÅ FUL!


Den där tofflan jag kallar för "pedagog-tofflan". Den är ju alltid fruktansvärt ful men så otroligt skön. Olika duktiga designers samarbetar med Birkenstock och, nä.... det funkar inte ändå. Den är fortfarande ful. Jag springer runt i Converse på jobbet, som är döden för både fötter och rygg. Detta för att Fröken Fåfänga helt enkelt har större makt än Fröken Välmående. Tyvärr kommer jag aldrig någonsin gå runt i ett par Birkenstock. En jättebra sko/toffla, men dyr och ful. Alldeles för ful för att den ska sitta på min fot.


 

Snyggaste jag kunde hitta,

och ändå är den ful.



NAGLAR AV AKRYL eller annat material


Jag var en nageltokig liten dam till för tre år sedan. Hade varit och gjort naglarna en gång i månaden i elva års tid. Ett litet avbrott gjorde jag när Meja föddes. Första barnet, kan man verkligen ha långa naglar då? Tog av naglarna, eller rättare sagt förstärkningen som ligger på och filade ner. Kände mig som stympad. Kände som om någon dragit av mig fingertopparna. När jag sedan fattade att jag faktiskt kunde ha ett spädbarn på armen och samtidigt snygga, långa naglar, så besökte jag nagelteknologen igen. Där spenderade jag 700 kr i månaden i elva år, vilket blir en blyg liten summa på 92 400 kr. Hoppsan! Men fin var jag. Tyckte jag då i alla fall.


En vän till mig tog plötsligt av sig sina naglar med motiveringen "Det är så ute med falska naglar, det är inte ens snyggt längre". Kunde inte riktigt hålla med till en början. Det var inte lika trendigt. Det hade jag förstått när varenda tjej på stan helt plötsligt hade korta, väl omhändertagna och mörkmålade naglar. Alla kändisar i tidningarna plockade av naglarna. Jag bestämde mig för att göra ett försök. Jag skulle bli naturligt snygg med välmanikerade, något kortare och välmålade naglar. Bokade tid och kände hur ångesten kröp i skinnet på mig. Hur skulle detta gå? Dagen då jag plockade av förstärkningen glömmer jag aldrig. Jag var bestämd tills jag satte mig i bilen och la händerna på ratten. Snygga men obefintliga! Åh, gud nej! Vad hade jag gjort!!


Hursomhelst tycker jag i alla fall i dag att det är allra snyggast med naturliga naglar. Har du förstärkning ska du ändå hålla dom naturligt långa, så att det inte blir klor. Däremot så kan jag ju tala om att den där känslan om att ha naturligt snygga naglar kommer liksom aldrig. Någonsin, måste jag ju erkänna.  Du har jäkligt tur om du kan hålla alla naglar lika långa samtidigt. Det bryts ta mig fan en nagel i veckan! En annan sak. Från den dagen du tar av dig förstärkningen tar det minst 6 månader innan du har en någorlunda bra kvalitét på din egen nagel. Du får alltså leva med att fila ner tills den blir stark. Det tar tid. 


Naglar med förstärkning, men snygga.



DEKORERADE SOLBRILLOR


Tydligen är det trendigt med dekorerade solglasögon nu. Påklistrade rosor, frukter, hjärtan och allt möjligt krimskrams. Finns inget sexigt med det alls. Lady Gaga-style går bort. Håll solglasögonen rena från allt sånt där. Stenar och annat bling kan vara lite roligt, men att springa runt med en jordgubbe i ansiktet är bara konstigt.



Grattis Italien till 2-1 mot England.


Amore!





Av Paola Loderini - 14 juni 2014 13:46

  DAGENS LUNCH


Med en stavmixer mixar du lite rapsolja, flingsalt, persilja och basilika. Färska kryddor givetvis.



Blanda med nykokt färskpotatis.


Servera med kallrökt lax.



Av Paola Loderini - 14 juni 2014 13:33

   När du jobbar med dig själv. Altså när du verkligen försöker lista ut vem du är, och kanske också blir medveten om sidor hos dig själv som du förträngt eller inte visar av olika själ. Kanske också blir du medveten om sidor som du faktiskt har och tycker om, men av olika anledningar inte kunnat eller vågat visa. Det är just då. Fast det händer ju hela tiden, eftersom du troligen har miljoner olika sätt att tänka och vara på, men just då.... när du känner att "Detta är verkligen jag, och jag kan vara så rak att jag kan  visa det, eller tala om det för hela världen utan att tveka". Precis då, i det ögonblicket, känner du dig så oroligt jordnära och samtidigt så mäktig att du kan röra vid stjärnorna om du bara vill. Mäktig, fantastisk känsla!


Av Paola Loderini - 10 juni 2014 23:36

 

Mina elever är världsbäst. Bara idag när vi var vid Trädgårdsföreningen och jag tittade på alla solande ungdomarna på håll. En stor hög av söta ungdomar som är så jäkla snälla mot varandra. Det är inga hårda ord, det är full respekt och full gemenskap. Jag har hela datorn proppad med bilder sedan tre år tillbaka, och några tårar faller på min kind. Det är två dagar kvar, och sedan är de på väg ut i sommarvärmen för att sedan gå med stadiga steg in i högstadiets lokaler. Mitt jobb är klart, och jag vill inte. Jag skulle vilja ha två veckor till. Två goa, mysiga veckor utan undervisning. Där vi bara sitter och småpratar om allt vad livet innebär.


Med sprudlande personligheter har jag inte vaknat en enda dag på tre år och känt att jag vill stanna hemma. Jag har alltid velat gå till jobbet. Jag har nog gapskrattat minst en gång varje dag. Jag har verkligen fått uppleva tre fantastiska år, och med vissa av dem faktiskt fyra. De är klara med mig, och de kan inte vara mer förberedda och mer skoltrötta än vad de är just nu. De har slitit som djur denna sista terminen och det har varit fantastiskt att se. Min hjärteklass. Min första riktiga klass som jag har fått följa så intensivt så länge. Ett minne för livet. :)

Av Paola Loderini - 10 juni 2014 23:11

   Eftersom jag fullkomligt älskar choklad så kan jag nu skapa egna små praliner. Eftersom jag gärna står i köket så fick jag världens finaste kökshandduk och dessutom Rosti-skål med lock. Perfekt till vispad grädde. Ni ger mig inspiration på jobbet och nu ger ni mig inspiration i köket. Här ska lagas onyttigheter! Tack för att ni finns i mitt liv!

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards