Alla inlägg under juli 2014

Av Paola Loderini - 20 juli 2014 23:40

Skor ligger mig varmt om hjärtat. Ungefär så varmt att om det skulle börja brinna i min lägenhet skulle jag först rädda allt levande liv, bortsett från växterna, och därefter mina skor. Eller i alla fall en del. Resten hade jag låtit brinna upp och köpt nya för försäkringspengarna. Så när jag och min väninna Anna Ljung skulle inta en mycket god middag på Dinner 22, som har världens bästa service och himla god mat, så passade det ju väldigt bra att bära ett par nya skor. Ett par som jag givetvis inte gått en meter i tidigare. Jag lär mig aldrig. Började inte ens bra.


Jag hoppar ur skorna och springer som en dåre till bussen. Bussen väntar nämligen inte på människor i klackar som trippar i sköldpaddefart, oavsett om människan viftar hysteriskt med armarna. Så det hela börjar med att jag, alldeles genomsvett, slänger mig in i bussen barfota. Skorna i ena handen, väskan i andra, solglasögonen flyger rakt i knät på gubben med skägg och mina naglar som inte hunnit torka lämnar en glittrig, klibbig fläck på mitt svarta linne. Naglarna blir dessutom ännu mer förstörda när jag gräver efter telefon-jäveln för att betala en satans kupong.


Väl framme vid Dinner 22 hälsar en mycket söt servitör oss välkomna. Jag frågar om han möjligtvis kan trolla fram en svart spritpenna så jag kan måla min fläck på linnet, och med ett något höjt ögonbryn löser han det. Efter en mycket utsökt och trevlig middag som varade i nästan fem timmar vandrar vi nerför Avenyn. Kan fortfarande gå i skorna men de skaver på 12 olika ställen. Nere vid Brunnsparken ska vi åt varsitt håll. Jag följer med Anna en bit och går tillbaka till min busshållplats. Tänker att dessa skor är gjorda för taxiresor och sittande krogbesök, men jag ska minsann stå ut. Nu skaver det nog på 16 ställen, eller kanske 17. Då ser jag att min buss ska gå om 4 minuter, men denna hållplats är då inställd och ska i stället gå från läge M. Jaha… men va fan är läge M då? Hittar inte läge M och blir skitsur. Slänger av mig skorna igen. En medelålders man med väldans snygg kavaj ropar att jag ska akta mig för glasbitar. Jag ropar då tillbaka att om någon hade skurit upp mina fötter så hade det förmodligen varit en trevligare känsla än den känslan jag upplever med skorna på fötterna, men tackar givetvis för omtanken. Bussen kommer, fast INTE till läge M som var lovat utan till läge N som då är på en annan sida. Kunde jag kanske räknat ut om inte alla mina hjärnceller gick  åt till att hoppa mellan äckliga fläckar på marken. Jag springer då, återigen som en dåre, in i bussen med skorna i handen, väskan i den andra. Denna gång var solglasögonen i väskan, så jag gjorde min entré något mer stilfull än tidigare.


Slutsats: 


Jag går inte ihop med lokaltrafiken!

(Kommer aldrig att lägga skulden på valet av skor)

 

Bästa raggningsrepliken vi fick av en något alkoholiserad glad man:


- Fortsätt gå tjejer. Här finns inget att hämta. Jag är ett Anti-ragg! 



  

Hittade förresten snygga jeans till Viggo. R.B.L Kids- Frölunda. Köpte tre av de fem färger som fanns. Finns även i blåjeans och svarta. Min prins kommer att bli så stilig :)



 

Dagens tips!


krydda köttfärsen!


 vitlök

soltorkarde tomater

oregano

basilika

persilja

salt/peppar










Av Paola Loderini - 16 juli 2014 22:19
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Paola Loderini - 16 juli 2014 21:49


Drinkar på Hush-Hush (Linnégatan 11) och därefter Port du Soleil- Epic Tuesday som började med mingel, fri bar och mat. Slutade med dans hela natten. Vilken kväll!  Jag, Tina och en hel del andra hade en vansinnigt rolig kväll. Detaljer skrivs i ett lösenordsskyddat inlägg. Givetvis.


      Tina     Just me   Trevliga damer på Hush-Hush

Detta ställe är helt fantastiskt! Alla cocktails kostar 90 kronor, fantastiska! Det du dricker är en upplevelse i sig. Det är ett charmigt, intimt ställe där du kan sitta i timmar. De har även en fantastisk liten meny, som jag tänker prova nästa gång. På övervåningen finns en charmerande salong. Har du inte varit på Hush-Hush tidigare är det tid att göra detta nu. Känns inte som att du befinner dig på svensk mark när du sitter i baren.

   Alexander med annan herre i hatt.



Av Paola Loderini - 15 juli 2014 00:31



En måndag fylld med fantastiska små glimtar av vad livet har att erbjuda.


Igår natt kunde jag inte sova. Klarvaken. Klockan tickar. Semester betyder att du inte behöver ha panik över sömnlösa nätter, men när klockan började närma sig 4 på morgonen kändes det lite skumt. Men, men.... Jag läser nu sista delen av trilogin "Fifty shades". Jag läser fort- Jag fick den av min vän Johan Ottoson i fredags, och har försökt att spara lite på den. Det är ju trots allt den sista delen. Men jag har redan slukat 350 sidor. Tack snälla för boken! Jag blev väldigt glad och väldigt rörd. Ett paket med en tanke bakom. Hursomhelst somnade jag klockan 5 i morse, med världens huvudvärk. Ingen aning om varför.


Jag vaknade klockan 11. Missat en massa samtal och sms. Bland annat från Lucy som är den enda kvinnan jag känner som har lastbilskort. Hon hade tydligen varit här på min gata. Lite synd, för henne har jag inte sett på ett bra tag. Hon är så cool som kör lasbil! Masade mig upp i sängen och huvudvärken hade inte släppt. Gick ut på min balkong och skrapade väggen fri från gammal färg. Tänkte jag skulle renovera. Jag är lite cool som gör saker själv som jag vanligtvis lägger i händerna på en man. En bra kvinna reder sig själv, säger en del. En annan rolig man svarade istället "En bra kvinna är redlös". Då skrattade jag så att tårarna rann. Min torra humor. Tydligen hans också.


Otto ville äta lunch och ta en tripp till Systemet. Vi gjorde detta, samt fixade färg och annat till mitt golv på balkongen. Jag sprang på Kristoffer. Min senaste kärlek, som jag inte pratat med på länge. Magen drog ihop sig och jag blev nog  något nervös. Mest för att jag inte var beredd, tror jag. Nu i efterhand känns det bra att vi kan ses utan att bli känslomässigt knäppa. I alla fall jag. Har ingen aning hur han känner, men det behöver jag inte rota i heller. Snygg som satan är han i alla fall.


På Systemet skulle jag, som inte kan ett skit om viner, välja ett par i alla fall. Jag har ju aldrig sånt hemma, och det har alltid varit så. Jag är ingen hemma-snuttare. Då kan jag lika gärna dricka ett glas juice eller ta en kaffe. Alkohol är för party. Hemma är det aldig party. Jag hittade i alla fall det jag sökte.  Jag hittade även dessa! Lägg märke till rosetten! Finns även med mörkgrön rosett.


 Inget vin jag köpte hem,

men jättesöt flaska med rosett! 


- Otto, kolla denna flaskan! En rosett!! Guuuud va söt!

- Mmmm, den va fin.

- Men kolla då! Du kollar ju inte!


Jag håller upp den, jag tappar den. Vi båda fångar den. Otto håller på att dö av nervositet... dessutom har han problem med bihålorna just nu. Han blänger på mig och bara skakar på huvudet.


- Men för i helvete Paola!!

(Jag kan inte svara för jag skrattar hysteriskt)

- Jaha, nämen tack för att du hjälpte mig. Nu kom mina bihålor ut ur röven!

(Nu skrattar jag så att jag är en sekund från att välta ner hundratals flaskor från en hylla)


Sedan hamnade jag på Liseberg. Lotta på Liseberg. Jag var i TV två gånger och jag hade vansinnigt roligt. Därefter gick vi förbi dansbanan och helt plötsligt stod jag på dansgolvet och buggade. Det var himla kul. Först blev jag uppbjuden av massa folk och tackade nej, för att jag faktiskt inte kan. Sedan fick jag en man serverat på silverfat av Linda. "Lär henne"- och det gjorde han! Han tyckte att jag visst kunde dansa och nu är jag helt såld. Jag ska lära mig att dansa bugg! Linda är fantastisk. Det är en fröjd för ögat att se henne på dansgolvet.


   Något suddig bild, men här är jag ihop med min "danslärare"- och därefter vågade jag dansa med andra. Att bugga är så 2014! ;) Det är mitt uppdrag denna sommaren och jag ska ha en klänning på mig nästa gång. Så jag är lite extra "buggig".


Tack för en fantastisk kväll! Tack till Daniele, vaktchef på Liseberg och tack till alla som var med på "Lotta"! Tack till männen som svängde runt med mig på dansgolvet när de istället kunde valt att dansa med någon kvinna som faktiskt kunde bugga. Godnatt!


   Lotta, i egen hög person.

Vacker som en dag!












Av Paola Loderini - 14 juli 2014 00:21



Vecka 28. I tre år i rad har jag och mina barn hyrt stuga på Knarrholmen och vi tar med oss solen dit. Veckan du ska stanna innanför Sveriges gränser är just denna. Vecka 28, varje år! Det är min magiska vecka som ger mig den där svenska sommaren jag kom ihåg från att jag var liten. När den svenska sommaren är såhär, då vill jag inte vara någon annanstans i hela världen.


Knarrholmen. Vi är ett gäng som hyr stuga och det är även så att många vänner kommer ut med färjan över dagen för att umgås. Ett stort tack för trevligt sällskap vill jag säga till er allihop. Även till två hundar som också ville njuta av den vackra ön.

   På väg till Knarren.

Vi åker på avgiftning från storstadslivet.

Ingen fest, inget smink, ingen dator, ingen TV...

Hur mysigt som helst och supernyttigt, anser vi.

Fia med knuff var tydligen det som "ägde".



   Tack till Joakim Olsson och hans son Theo.

Vi blev hemkörda med denna båt från Knarren.

Det var verkligen att sätta guldkant på tillvaron!


 

Viggo på hopptornet.

Hoppade även från 3,5 meters höjd.

Modig kille! :) Mitt favoritfoto.


 

Tilda & Meja

Mejas bikini är fantastisk-

synd att hon hann före mig ;)

Jag får leta efter något annat....


   

Min bästa och äldsta vän Stina

tog veckans bästa foto av våra barn.

Jossan och Victor är också med!


 

Utanför min stuga klockan 23.40

Magiskt. Förälskad i månskenet.


 

Morgonen är lika magisk den...


 

Det jag saknat från fastlandet

är Frapino Caramel med grädde.


Godnatt alla!


Tack för en underbar vecka!


Paola














Av Paola Loderini - 5 juli 2014 10:44



 

Låt mig presentera Alexander och Samuel. Två männsikor som just i denna stund förvarar varandras hjärtan, förhoppningsvis varsamt men bestämt. En inspirationskälla till oss som letar, eller slutat leta, efter det fina och romantiska. Ett hjärta som slår dubbla slag, suget i magen. För oss som kanske precis brutit upp, eller för oss som inte haft någon vid vår sida på länge. För oss som kanske tror att den där passionen vi en gång upplevt aldrig kommer upplevas igen, eller för oss som letar med ljus och lykta efter att bara få luta huvudet mot någons axel en regnig kväll i gatlyktans sken.


Kärleken är den största kraften. Allt du gör och allt du säger har en mening. Det var meningen att just dessa två männsikors vägar skulle korsas och det var meningen att just dessa skulle känna precis samma för varann. Det är mäktigt. Det är häftigt med ömsesidig kärlek och det är ju ändå något som vi alla vill ha, även om vi ibland känner att den inte finns, eller att vi mår bättre, eller har roligare utan. Det är väl ändå så att när solens strålar inte längre värmer, när huden börjar blekna och det stora mörka molnet på himlen släpper taget om regnet. När dagen somnat in för att ge plats åt kvällen. När du står där i gatlyktans sken. Just då vill du gärna luta huvudet mot någons axel....




Ta hand om varandra!


Paola



Av Paola Loderini - 5 juli 2014 10:13



Jag hittade ett skåp på blocket. Kostnaden för skåpet: 150 kr. Jag ringer. Tanten svarar. Hon säger att det är fel pris. Skåpet kostar nu 250 kr. Jag säger att jag ska ha det ändå. Hon uppger att hon heter Barbro och bor i Sävedalen. Jag tvingar min kära vän Jocke att börja sin semester med att hämta upp mig efter jobbet och hämta detta skåp. Eftersom han är så otroligt godhjärtad så gör han detta utan problem, och jag är lyckligt lottad som har honom i mitt liv.


Hursomhelst kommer vi till Sävedalen. Jag har fått ett mobilnummer. Hon svarar inte. Vi är utanför huset och ingen är hemma. Då chansar vi och kör upp på gatan. Jag har då ringt ett tiotal gånger till tantens telefon. Tanten står och pratat med en annan tant. Två tanter med sina hundar. En av dessa råkar då vara Barbro. Men Barbro har, utan att ringa mig, lovat bort skåpet till sin dotter. Betyder att jag och Jocke fick åka igen, utan skåp. Jag hade då redan köpt snickerifärg (grund), pensel, 8 knoppar, maskeringstejp och slipkuddar. Fick måla klappstolen på balkongen. Sen får det bli bordet också.


Fredagens siffror:


Antal skåp: 0

Antal jävla kärringar: 1

Antal sallader på Adam´s café: 2

Antal målade ting: 1

Antal fester hos grannen: 1

Antal Frapino Caramel: 1

Antal löprundor: 1

Antal muskler med värk: 124

Antal galna absurda historier: 4

Antal gapskratt: många!


 

På min önskelista ligger nu

klänning från Ilse Joacobsen, 1249 kr.

Så läcker, vill ha!!!


BLOGGEN TAR SEMESTER VECKA 28

Jag och mina barn är på Knarrholmen!

Avgiftning från storstadslivet!!  


 





Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards