Direktlänk till inlägg 16 juli 2015

LCHF-dieten

Av Paola Loderini - 16 juli 2015 07:45


Nu ska vi se. LCHF. Mycket omtalad diet. Läkare tycker att det är totalt vansinnigt att stoppa i sig så mycket mättade fetter medans de som följer dieten slaviskt tycker att de både rasar i vikt och mår bättre.... Hm. När jag ser recepten blir jag givetvis lite rädd för det är verkligen vispgrädde till tusen och det finns inte en kolhydrat någonstans. Hela grejen går ut på att strypa intaget av kolhydrater, bara äta proteiner och en helsikes massa fett... och om jag fattat hela grejen här så behöver ju kroppen kolhydrater i form av bland annat socker för att orka fungera. När kroppen inte har några lagrade kolhydrater söker den efter det lilla som finns i proteinet vi har stoppat i oss, och för att detta ska fungera så krävs massa energi, och då får helt enkelt kroppen ta denna energi av fettet. Ja, för mig låter det som en rätt osund diet i långa loppet då jag tror att vi behöver alla 6 näringsämnen i kroppen för att må bra, men givetvis ska vi kanske inte överkonsumera som vi gör. Enligt en kostrådsgivare vid namn Anna Hallén vattnar du inte en blomma med 10 liter vatten för att du vet att blomman behöver vatten för att överleva. Kroppen äter alltid lite mer än vad den behöver och på så sätt överkonumerar vi. Vi äter alldeles förmycket kolhydrater enligt denna kvinna. Hon rekomnederar LCHF till alla. Friska som sjuka, gamla som unga, och det har väl väckt en del kritiska frågor kan jag tänka mig. Jag har inte gjort något fältarbete kring vad som är bra eller mindre bra med denna dieten, och det är framförallt av en enda orsak. Jag bryr mig inte det minsta. Jag tror på sunt förnuft. Sedan kan jag hålla med om att vi äter mycket mer än vad vi behöver. Det gäller inte bara kolhydrater, utan allt. Hittade kokboken som Anna Hallén har skrivit och jag kan väl i alla fall hålla med om en sak. Behöver du gå ner några kilo så är dettta en väg som är vaninnigt god i alla fall. Kändes inte som en bantningsväg direkt. Sedan har jag visserligen aldrig bantat. Jag har ingen karaktär alls. Jag blir dessutom ett monster när jag inte får äta. Ingen hade velat umgås med mig.

 

 

 

En smoothe enligt LCHF

mixa allt och häll upp!

 

2 dl mjölk, 3%

1 dl vispgrädde

2 dl frysta blåbär

2 ägg

2 msk kokosfett

 

 

Jag hade inget kokosfett hemma, men det känns lite väl stabbigt att mixa en klump fett. Förmodligen ska detta ingå för att skapa en mättnadskänsla och därmed utesluta småätandet mellan måltiderna. Tror jag. 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paola Loderini - 30 augusti 2016 22:07

     Nu har jag ny bloggportal:        www.nouw.com/paooola ...

Av Paola Loderini - 29 augusti 2016 21:26

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:20


  En förälder kom med ett armband och köttbullar på "köttbullens dag" idag.  En lyckligt lottad fröken! :)  Sötaste minsta köttbullarna.  ...

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:15


Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards