Alla inlägg under juli 2015

Av Paola Loderini - 18 juli 2015 18:53


Köpte lila blomkål


Ett hus på HönöMysig butik på Hönö


Gapskratt med Stina

"Lotta på Liseberg"Meja. 

Lunch på "Kroken"


ANNONS
Av Paola Loderini - 18 juli 2015 18:51


Hittade mina gröna!Glömda att jag ägde 

dessa tjusiga skor!Så fantastiskt! :)ANNONS
Av Paola Loderini - 18 juli 2015 14:57


Jag skulle testa ett LCHF-recept för att verkligen se om det går att äta goda pannkakor. Så jag gjorde pannkakor på ägg, kokosmjöl, mjölk och grädde.... och det såg ut som en pannkaka, men smakade som en helt smaklös platt omelett. No thanks. 


Kokosmjöl ska däremot vara himla nyttigt, sött och bra att baka på om du vill ha glutenfritt. 

Av Paola Loderini - 18 juli 2015 09:29

Vi som är födda i lejonets tecken ska ta vara på alla känslor och möjligheter som sker under det dygn det är fullmåne, alltså den 31 juli. Det är liksom då det händer.... vad det nu är som ska hända. Vi ska ha aktiva känselspröt ute! Nu ska det ske något spännande! Wooohooo! :) Jupiter har tydligen varit kompis med alla lejon under ett helt år, men kommer att lämna tecknet den 11 augusti. Jaha! Dagen innan min födelsedag lämnar Jupiter skeppet.... vad detta nu innebär. Får fråga de som kan läsa i stjärnorna. Rådet är "önska dig vad du vill, det är nämligen troligt att du får det". Jaha... då är det inte läge att önska saker som att vinna storvinsten på Lotto eller en lyxresa till Dominikanska, utan om jag ska hjälpa horoskåpet att bli sanning så får jag önska mig något inom räckhåll. Så gör nämligen min mamma. Hon tror på sånt här. Det som ett medium säger är verkligen det som är riktigt, så hon vänder och vrider på saker och ting för att passa in i det som sägs... inte tvärtom. Så om någon som kallar sig medium (eller någon spåtant av något slag) säger att jag kommer att utvecklas genom att gå en ny kurs, så anmäler jag mig helt enkelt till en kurs... och tadaaaa! Hon hade rätt! ;)  Av Paola Loderini - 18 juli 2015 08:54

  Kiera Knightley


Jag tycker att hon är vansinnigt vacker, och en bra skådespelare. Inte så typisk Hollywood med sin näst intill obefintliga byst, tunna läppar och en kropp som mer påminner om en flicka innan puberteten. Väldigt vacker och gör en liten men söt roll i min absoluta favoritfilm, som jag säkerligen sett ett tiotal gånger. Love actually.

 

  

Av Paola Loderini - 17 juli 2015 00:28


Sitter på "Kroken" på Hönö.

Av Paola Loderini - 16 juli 2015 07:45


Nu ska vi se. LCHF. Mycket omtalad diet. Läkare tycker att det är totalt vansinnigt att stoppa i sig så mycket mättade fetter medans de som följer dieten slaviskt tycker att de både rasar i vikt och mår bättre.... Hm. När jag ser recepten blir jag givetvis lite rädd för det är verkligen vispgrädde till tusen och det finns inte en kolhydrat någonstans. Hela grejen går ut på att strypa intaget av kolhydrater, bara äta proteiner och en helsikes massa fett... och om jag fattat hela grejen här så behöver ju kroppen kolhydrater i form av bland annat socker för att orka fungera. När kroppen inte har några lagrade kolhydrater söker den efter det lilla som finns i proteinet vi har stoppat i oss, och för att detta ska fungera så krävs massa energi, och då får helt enkelt kroppen ta denna energi av fettet. Ja, för mig låter det som en rätt osund diet i långa loppet då jag tror att vi behöver alla 6 näringsämnen i kroppen för att må bra, men givetvis ska vi kanske inte överkonsumera som vi gör. Enligt en kostrådsgivare vid namn Anna Hallén vattnar du inte en blomma med 10 liter vatten för att du vet att blomman behöver vatten för att överleva. Kroppen äter alltid lite mer än vad den behöver och på så sätt överkonumerar vi. Vi äter alldeles förmycket kolhydrater enligt denna kvinna. Hon rekomnederar LCHF till alla. Friska som sjuka, gamla som unga, och det har väl väckt en del kritiska frågor kan jag tänka mig. Jag har inte gjort något fältarbete kring vad som är bra eller mindre bra med denna dieten, och det är framförallt av en enda orsak. Jag bryr mig inte det minsta. Jag tror på sunt förnuft. Sedan kan jag hålla med om att vi äter mycket mer än vad vi behöver. Det gäller inte bara kolhydrater, utan allt. Hittade kokboken som Anna Hallén har skrivit och jag kan väl i alla fall hålla med om en sak. Behöver du gå ner några kilo så är dettta en väg som är vaninnigt god i alla fall. Kändes inte som en bantningsväg direkt. Sedan har jag visserligen aldrig bantat. Jag har ingen karaktär alls. Jag blir dessutom ett monster när jag inte får äta. Ingen hade velat umgås med mig.

 

 

 

En smoothe enligt LCHF

mixa allt och häll upp!

 

2 dl mjölk, 3%

1 dl vispgrädde

2 dl frysta blåbär

2 ägg

2 msk kokosfett

 

 

Jag hade inget kokosfett hemma, men det känns lite väl stabbigt att mixa en klump fett. Förmodligen ska detta ingå för att skapa en mättnadskänsla och därmed utesluta småätandet mellan måltiderna. Tror jag. 

 

 

Av Paola Loderini - 16 juli 2015 07:31

Jag var på biblioteket med min son och lånade alla Bert-böcker som han inte läst, och jag får väl erkänna att ett besök av denna sort är näst intill en exotisk upplevelse i vår familj. Det är nästan pinsamt med tanke på att jag är lärare och dessutom är mitt huvudämne egentligen svenska. Ett bibliotek borde vara vardagsmat för mig och barnen, men är det någon bok som önskas är vi totalt oekonomiska och går till bokhandeln och köper den. Totalt onödigt när förmodligen de böcker som Viggo lånade igår förmodligen hade kostat närmare 800 kr och blivit utlästa på två veckor. Att det finns bibliotek är egentligen en lyx till allmänheten. Dessutom är det vansinnigt mysigt. Jag vet inte hur många barnböcker jag köpt, som sedan står på hyllan och samlar damm. Visserligen är det människor som tycker att det är en inredningspryl att ha en  en trave böcker stående på någon hylla (jag är en mycket begränsad boksamlare) och vissa tycker att ju fler böcker du har desto ”rikare” är du… (damm-samlare är inget för mig). Jag läser böcker en enda gång och därefter, om boken är bra, så är jag som en igel på nära och kära tills de också läser den.  Jag ger bort alla utlästa böcker för att sprida det jag själv fått uppleva.

 

”Att läsa är som att resa”. 

 

  Grillkväll hos Linda.

Viggo & lilla Emma

 

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Paooola med Blogkeen
Följ Paooola med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se