Alla inlägg under september 2015

Av Paola Loderini - 10 september 2015 21:42

Av Paola Loderini - 8 september 2015 20:51

Av Paola Loderini - 6 september 2015 12:24

Av Paola Loderini - 3 september 2015 22:04


Idag blev det en bakande dag. Jag brukade alltid baka, men minns inte när jag gjorde det sist. Kanske när min dotter tog över bakandet här hemma. Det blev i alla fall cookies med havre och hackad choklad. Vi åt en var och sedan fick de flytta in i frysen. Livsfarligt goda blev dom. Det blev även megastora chokladbollar. 





Surfade lite på Bloomingdales och konstaterade att jag bor i fel land med alldeles fel ekonomi. Hade jag bott i rätt land med rätt ekonomi så hade dessa skor från Sarah Jessica Parker haft ett permanent boende i min garderob. Jag hade då haft så fet ekonomi så att dessa 5000 kronor, som de ljuvliga skorna kostar, hade varit en obefintlig del av mitt konto. 





Sedan ett litet minne från i somras. Står på Johans terrass i Kullavik och njuter av en solig dag. En av de få vi fick uppleva denna sommaren. Hoppas på lite sol i höst i samband med att löven på träden ändrar färg. Är ute efter en stor stickad polotröja som inte är bred som ett tält. Om någon hittar det så messa mig. Helst naturvit eller ljust grå. Har googlat men inte hittat någon alls. 






Har också börjat inse att jag trivs ganska bra på Beryllgatan. Saknar givetvis huskänsla med trädgård, men dock bara över sommaren. Nu kommer en höst och en vinter och det är inte alls så tokigt att bo här då. Det tog 4 år innan jag verkligen uppskattade vissa saker som en lägenhet ger mig. Bättre sent än aldrig. 



Hittade också mina Dior som legat i en låda de senaste åren. I originalbox och allt. Varför inte köra lite Café-brilla-stil nu när solen inte är så stark? Rätt snygga fortfarande. Eller?



Av Paola Loderini - 2 september 2015 15:51



Det bor en obotlig romatiker i mig. Har alltid gjort, kommer alltid att göra. Inte bara det att jag kan sitta och gråta i timmar till diverse filmer där du redan mycket tidigt kan förutse att prinsen får sin prinsessa, utan även att jag på allvar tycker att livet ska vara som en film. Det ska vara romatik oavsett hur länge eller hur mycket man varit tillsammans. 


Nu ska Charlotte Perrelli gifta sig igen. Hon var med i ett repotage i nya Damernas Värld, och jag fullkomligt älskar allt som har med bröllop att göra. Jag har till och med självutnämnt mig själv till bröllopsfixare (i den mån jag hinner och kan) till nästa års bröllop som är mellan två av mina vänner. Jag tycker det är vansinnigt roligt och allt är så vackert och glädjefyllt. Jag längtar och jag kommer att gråta en flod när dessa två säger ja. 


Kan i alla fall meddela att Charlotte kanske gifter sig i de blå skorna från Manolo Blahnik, som Carrie i serien Sex and the city gifte sig i. Ni vet när Carrie bar en lite kortare klänning och äntligen sa ja till Mr Big i ett rådhus. Precis dessa skorna visades i Damernas Värld i detta repotage, men det stod inte att detta var de definitiva bröllopsskorna. Jag hade givetvis gift mig i dom, för vita skor är faktiskt inte snyggt. Jag äger inte ett enda par vita skor. Inte med klack i alla fall. 

 

 

 

Här är de omtalade skorna

 

 

 

 

Pris? Svindyra. 

 

 

Av Paola Loderini - 1 september 2015 19:49


Det är en stor skillnad på att vara 20 och 40. Syftet med vad du gör ändras. Exempelvis träningen. När jag tränade som 13-åring var det för att bli duktig målvakt och duktig på att hoppa trampolin. När jag kommer upp i 18-årsåldern vill jag träna för att få behålla de synliga musklerna jag byggt upp. Mellan 18-22 tränade jag för att vara snygg och slank. Sedan kom graviditeter och jag tränade ingenting. Varför? Jo, för att syftet med min träning då var enbart för att se bra ut i kroppen. Graviditeterna fick liksom ta sin plats i mitt liv och träningen fick ligga på is. När jag sedan hade mina två små barn rann alla kilon av mig, men vältränad blev jag ju inte automatiskt. Då köpte jag gymkort. Återigen tränade jag enbart för att vara snygg, inte frisk. Inte mentalt stark, utan enbart snygg. Fokuseringen som 37-åring ligger mer på hälsan än på utseendet. Jag vet att jag måste ut i spåret för att vara mentalt stark. Jag vet att jag måste träna bål, mage och rygg för att inte falla ihop i min hållning. Jag vet att jag blir psykiskt utmattad i huvudet mycket fortare om jag inte kört ett pass på gymmet. Allt detta vet jag. När jag inte hinner träna (vilket är ofta) så har jag sämre samvete för min hälsa än för formen på min kropp. 


Det finns 4 byggstenar som du måsta ha med för att få den optimala kraften. SJÄL, TANKE, KÄNSLA, KROPP. Detta är min nya enkla Bibel. Så rätt och så enkelt. 

 

KROPPEN


Din kropp är ditt tempel. Har du tillräckligt med sömn, tillräckligt med motion, äter rätt och har någon typ av avkoppling så är du på den väg du ska vara. Dessa fyra riktilinjer ska följas: Motion/träning, kost, sömn och avkoppling. 

 

SJÄLEN


Du ska ha kontakt med dina djupaste värderingar och leva efter din passion. Du ska även göra gott för andra, för det skapar njutning och meningsfullhet för dig själv. Håll fast vid alla positiva känslor och försök att borta av de negativa. 


TANKEN


Det handlar om att göra en sak i taget för att öka vår kreativitet och fokus. Du ska alltså inte göra flera saker samtidigt bara för att du kan, lägga all kraft på det du gör precis där och då för att nå bästa resultat. 


KÄNSLAN

 

Vi styrs av våra känslor. Vi styrs av våra behov och vi hindras av rädslor. Alla människor behöver trygghet, bekräftelse och gemenskap.  Det är faktiskt så att om vi tar bort en av dessa tre så växer vi inte som individer. (Enligt företaget Turner Around, som hjälper bland annat individer att nå sina mål.). Genom medvetenhet presterar vi bättre. 



 



 

 

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards