Alla inlägg under november 2015

Av Paola Loderini - 12 november 2015 23:42

Av Paola Loderini - 12 november 2015 20:26


Tycker att hon är sååå "fab". Så snygg och så otroligt bra. Nu gör hon reklam för träningskläder, för PUMA, och jag tycker att hon är så snygg att det är värt att lägga bilden här på bloggen!   

Av Paola Loderini - 12 november 2015 20:22

189 kr




Av Paola Loderini - 12 november 2015 20:07

Jag var inne på Klockmäster idag med min klocka, som faktiskt är den allra första julklappen jag fick av min exman. Året var ...  öh .... nån gång för över 15 år sen... eller mer. Hursomhelst är det en klocka av lite finare sort och då skulle jag in och byta batteri. Städade nämligen ut mitt badrumsskåp och hittade klockan där, som säkert inte fungerat på ett tag. Jag har bytt batteri och trycktestat den för några år sedan och den var fortfarande i "mycket god kondition" enligt Herr Klockmästare. Har dock inget minne av att ens batteribyte samt trycktestning kostade så mycket som 400 kr.... Eller har jag helt enkelt inte koll på vad saker och ting kostar? Hoppas den känns lite ny nu när jag hämtar den så kan jag bli lite glad för det i alla fall. ;) 


   

Snälla Tomten!

Ta mig till sol och värme. 

Av Paola Loderini - 11 november 2015 15:05

Det är ju en djungel! Hur ska man veta vad som är bra mat och inte? Gå ner i vikt? Behålla vikt? Gå upp i vikt? Må allmänt bra? Sova bättre? Träna hårdare? Träna styrka? Träna motion? Bli piggare? Bli lugnare? Bli frisk från sjukdom?Finns ju mat för allt, beroende på vad du vill få ut av din kost. Att tänka "ät varierat" är min grej. Kanske för att jag gillar att laga mat, så blir det automatiskt varierad mat? Det är det där övriga, det som jag inte lagar, som är den där dåliga maten. Det som slinker ner kl 22 innan läggdags. Igår var det till exempel ett paket tryffel-salami! I alla fall nästan hela paketet! Hungrig? Bättre än ett kakpaket visserligen... men men. 

 

Nu har jag i alla fall tagit reda på bra mat, som är bra i nästan alla lägen samt det som du ska frossa i till julen för att både bli mätt, frisk och hälsosam. 

 


Detta ska du alltid ha hemma 

 

Päron 

Mandlar  

Broccoli 

Hallon 

Tomater

Svamp 

Dadlar 

Avokado

Mango

 

Bästa julmaten

för kropp och hälsa


köttbullar

clementiner

fikon

nötter

sylta

brysselkål

lax

ägg

ost

äpplen

grönkål

sill

rödkål

brunkål

 

 

Jag tänker inte på julmaten än. Jag vill tillbaka till Teneriffa. 

 

 


 

Av Paola Loderini - 11 november 2015 14:28


Läste en en PT vid namn Sofia Sjöström. Hon har nu släppt en bok, och blev då intervjuad i en av mina träningstidningar. Lite lustigt det där. Eller hur? Att jag alltid läser träningstidningar och har hur mycket kunskap som helst om träning, kost och motion. Ha ha! Om jag ändå hade levt som jag lär. Värt ett gapskratt, rakt upp i ansiktet på mig. Men i alla fall så har denna Sofia faktiskt varit utbränd. Hon har som så många andra, kört huvudet rakt in i den berömda väggen. 


Enligt Sofia är det så att man hamnar där om man lever ett liv som inte är bra. Det handlar sällan om en sak. Det vill säga att det handlar oftast inte enbart om att timmarna på jobbet blir 80 i veckan utan i kombo med outredda djupare saker. Trauman i barndomen, skilsmässa eller annat. Att det liksom ligger saker och puttrar under all stress. Enligt Sofia går du inte in i väggen enbart för att du jobbar förmycket. Dessutom säger hon att de som kör in i väggen måste förstå att det är en sjukdom. 


Männsikor som är i riskzonen är de som lever ett liv som belastas väldigt hårt, men inte får tillräckligt med återhämtning. Jag känner själv att jag faktiskt återhämtar mig. Jag sover bra. Jag ligger gärna på soffan och ser en film om hela dagen och hela eftermiddagen varit ett evigt stressande. Jag tror att jag återhämtar mig för det känns ändå som att jag mår bra. Det jag däremot känner istället är att den tiden jag lägger på min exklusiva återhämtning borde då förmodligen ligga på gymmet istället för i soffan. 


 

Prisvärd dagkräm!

Köp på Apoteket :) 




Av Paola Loderini - 10 november 2015 21:30


- Nämen sååååå tacksamt Viggo! verkligen! Här köper jag skor. Du säger "coola". Jag antar då att du vill ha dom! Sen tar du på dig dom till skolan. Jo, för att det gör du! EN DAG! Sen tycker du inte om dom?! Nähä! Tror du att vi kan gå tillbaka till butiken nu eller?

- Men mamma, jag TRODDE först att jag gillade dom och sen gjorde jag inte det. Nu har jag jättedåligt samvete. Föööörlååååt.

- Ibland önskar jag att ordet "förlåt" inte fanns på en stund, för du är väääääldigt snabb med att använda det. 

- Vad ska jag säga då?!

- Ingenting. Abslolut ingenting på resten av kvällen, tack. 

 

Ja, det är egentligen inte bara Viggos fel att jag varit på lite taggit humör idag. Hela dagen på jobbet har jag känt lite "jag vill gå hem till min säng". Kan antingen bero på att jag har för många bollar i luften igen, eller att jag kanske börjar bli sjuk. Jag är sällan sjuk, men när jag väl är det är jag totalt deckad. Har även en tendens att inte fatta att jag borde ligga i horisontalt läge, utan går ändå till jobbet för att decka när jag kommer hem. Så idag tryckte jag i mig 4 clementiner och 2 kiwi. Bara för att jag låtsas att ett överskott av C-vitamin ska ta bort alla elaka bakterier. Troligen är det försent. Men hittills mår jag bra. Min exman var gullig och tog Viggo både till och från träningen i Askim, så när jag väl slutade kl 16.30 så gick jag raka vägen hem, tände en massa ljus och lagade mat. Vill säga tack till mitt fantastiska arbetslag på Grevegårdsskolan år 4-6. Det är en så fullkomligt befriande känsla att kunna säga precis vad man tycker och hur man känner sig. Hur pressat schema vi än må ha så slutar ofta våra möten med gapskratt. Ni är bäst! 

 

 



Av Paola Loderini - 10 november 2015 21:14



Det är inte så att jag på allvar tror att en lotion kan ta bort eller minska celluliter. Det finns ingenting vetenskapligt som säger att en kräm av något slag kan det, även om företaget menar att det fungerar. För OM det hade fungerat hade väl vi alla köpt den och företaget hade sålt produkter till alla kvinnor över.... ja, den åldern där den första lilla gropen syns. Näpp. Det är inte därför jag har den här i badrumsskåpet, utan för att den kom i "Glossy box" för ett tag sedan. Nu har den använts för att mina Body Butter är slut. Så nu kan jag säga att jag faktiskt är en testperson, och nej. Inga celluliter har försvunnit eller ens försökt försvinna. De jag har är kvar. Syns lite mindre när jag är solbränd, men de finns där och är förmodligen där för att stanna. Den känns dessutom billig och kladdig. Dryg visserligen, men den känns inte lyxig och mjuk som en bodylotion ska göra. 

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards