Alla inlägg under februari 2016

Av Paola Loderini - 19 februari 2016 12:22

På önskelistan för 5800kr. Dyr men vansinnigt snygg. Älskar väskor med diskreta märken! Det är klass! Det är stil! Den ligger på min önskelista. Det är då själve fan att det mesta som ligger på min önskelista just nu är svindyrt. Men det är väl därför det kallas för "önskelista". :) 

Av Paola Loderini - 15 februari 2016 16:35


Ett litet kalas för min lillasyster Erika i deras nya lägenhet i Uddevalla. Här är jag och min kära mamma som fulkomligt avskyr att vara med på bild. Hon fyller 60 år i år. Puss min mamma. 

Av Paola Loderini - 10 februari 2016 22:03


Så var det nyheterna då.

 

En brandman som viger sitt liv åt ett jobb som enbart handlar om att hjälpa oss andra. Han dog på sitt arbete för att han blev påkörd av en bil. Vad jag förstod var brandmannen ute på vägen för att hjälpa. Hjälpa till vid en olycksplats. Någon kör och brandmannen dör. Det får ju inte hända, men det hände. Livet är fruktansvärt orättvist. Det som jag sedan hör är lite "svensk". Statistik på att brandmän löper 3 gånger större risk att vara med om en olycka än en "vanlig arbetare". Jaha. Men snälla rara! En brandman har ett jobb som alltid är klassat som ett mer farligt jobb än "Erik på kontoret". En brandman släcker bränder, hämtar människor som befinner sig i livsfarliga miljöer. Brandmän färdas med lyftkranar för att hämta levande varelser i nöd. Brandmän befinner sig ibland i de mest kaotiska miljöer man kan tänka sig. Det är ett farligt jobb, fast med säkerhetsföreskrifter blir det givetvis ett något mindre farligt jobb. Ibland för vi statistik på saker vi redan vet. Brandmännen kom på första plats, och sedan kom poliser... Är det verkligen någon som tror att Berit på Ica har ett mer farligt jobb än brandmän och poliser?   Kanske, men bara kanske, skulle de föra statistik på vilka kommuner som verkligen ser till att områden omedelbart spärras av där brandmännen måste jobba. Så att vi räddar liv och dessutom får behålla de liv som faktiskt ser till att rädda liv.... hänger ni med? 

 

Min bror jobbar med att täta läckor. Han berättade för mig att ångan som läckte ut vid ett tillfälle var så het att trots säkerhetsutrustning fick han och hans kollega gå in varannan gång och max vistas där inne i några sekunder. Livsfarligt tycker jag, men det är klart. Någon måste ju göra det jobbet också. Det finns farliga jobb, det finns mindre farliga jobb och det finns säkert väldigt säkra jobb också. Mitt jobb var väl säkert fram till att en man knivhögg en lärare i Trollhättan. Det är först när något tragiskt händer som rutiner granskas. Idag kan vi skänka en varm tanke till alla hjältar som mist sitt liv på jobbet. 

 

Kontraster... nyhet nummer 2. 

 

Vi får inte glömma föräldrarna som anmälde en förskola till Skolverket för att dottern hade fått mardrömmar av en Alfons Åberg-film. Jag säger inte att barn inte kan vara extra känsliga för "odjuret" under Alfons säng, som då liknar en katt med lysande ögon, och som ska vara en symbol för den oroliga känslan Alfons har när han slagit en pojke. Det är inte det jag säger. Det är anmälan som jag är förvirrad över. Hursomhelst....Odjuret försvinner inte förrän Alfons har sagt förlåt. Kan vara läskigt för något barn, absolut. Men varför går man inte till förskolan och talar om detta? Pratar med kompetent personal om känslan barnet har så att personalen kan arbeta utifrån det? Det är ju den lättaste och mest effektfulla vägen att gå. Eller har jag fel? Kära nån! Men vad vet jag? Jag tittade bara på nyheterna i morse. Kan man få tag i Alfons-filmerna innan de bränns på bål? 

Av Paola Loderini - 7 februari 2016 18:04

 


Cord bracelet

Sophie by Sophie

390 kr 

Av Paola Loderini - 7 februari 2016 17:29


Vi i Sverige är rätt kassa på att äta ägg om vi jämför med övriga Europa men jag står faktiskt för den där männsikan som äter ägg nästan varje dag! Man får ju nästan i sig allt men behöver när man äter ägg. Förutom C-vitamin. jag har kollat upp det nämligen. Äter du ett ägg får du i dig 7 gram fullvärdigt protein. Äggulan är lite som solen! Den ger dig en massa D-vitamin och det vet ju alla att vi har brister av detta på vinterhalvåret. Dessutom är ägget "klimat-smart" så vår miljö gillar att vi äter ägg. Sedan förlorar inte ägget så mycket näring vid tillagning, exempelvis om du gör en omelett. Nu ska vi bli äggstra nyttiga! 

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards