Direktlänk till inlägg 8 augusti 2016

Dåligt samvete för andras misstag?

Av Paola Loderini - 8 augusti 2016 13:27

Det sista tre åren har jag varit duktigt på att ta reda på vem jag är och vad som gör mig arg, stressad eller vad som får mig att känna obehag. Jag har lärt mig att ju lättare axlar jag har desto bättre mår jag och desto bättre presterar jag. Jag har helt enkelt lärt mig att vara tuffare, ärligare och mer rak och ibland kan det bli obekvämt för andra och då kan jag väl medge att jag har inte rikitgt en plan B i dessa lägen. Slutsatsen måste väl då ändå vara att jag har ännu ett område jag behöver utveckla. 


Det är svårt att få den andra parten att "hålla konflikten vid liv" om det inte finns något att kontra med. Exempelvis vinner jag genom att jag varit den som säger hur jag känner direkt. "Jag känner såhär just nu. Punkt". Därför får jag även makten, vilket är på både gott och ont givetvis, men resultatet är att jag väldigt sällan har tunga axlar. Det samlas lite grus och jag tar tag i det. Borstar bort med en handvändning. Jag mår bätttre även om jag sekunderna innan varit vansinnigt arg. Förmodligen är det just därför jag inte är långsint. Jag har överseende med att vi alla bara är människor som kommer att göra misstag hela vårt liv, om och om igen, och kommer förhoppningsvis bli mer kloka av detta också. 


En sak jag lärde mig om mig själv i morse är att jag får dåligt samvete av andras misstag. En missuppfattning av personen i fråga som jag fick rätta till genom en längre redovisning. Jag hade rätt, han hade fel. Inga konstigheter. Han backade, och jag går ett steg fram. Eller? Nä. Det är han som hade kollat fel, han hade noll koll och jag hade allt i ordning och allt organiserat. "Hoppsan" säger han efter en mindre bra formulerad mening som jag givetvis gick igång på.  Jag säger "va bra, nu är det utrett" och så sitter jag här med dåligt samvete för att jag kanske förstörde planer eller fick honom att behöva ändra saker och ting. Jag sitter här med dåligt samvete för en annan persons missuppfattiningar medan han tycker "ingen big deal". Så jag har lärt mig att när jag stressar upp mig har jag även svårt att släppa det praktiska. Jag vill att allt ska flyta på. När det inte flyter på som det är bestämt och det blir lite kaos i schemat så blir jag sur. Snacka om att vara en person på jobbet och en person privat. Jobbet tar mitt tålamod. När jag kommer hem måste allt flyta annars så lyfter sig taket och alla börjar tassa på tå. Något är skumt med mig och jag ska ta reda på vad och hur fasen jag kan tänka annorlunda. 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paola Loderini - 30 augusti 2016 22:07

     Nu har jag ny bloggportal:        www.nouw.com/paooola ...

Av Paola Loderini - 29 augusti 2016 21:26

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:20


  En förälder kom med ett armband och köttbullar på "köttbullens dag" idag.  En lyckligt lottad fröken! :)  Sötaste minsta köttbullarna.  ...

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:15


Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards