Direktlänk till inlägg 21 mars 2013

Inga män...utan brandmän

Av Paola Loderini - 21 mars 2013 22:01

Idag var jag på brandstationen med mina elever. Togs emot av två vackra män i "lediga" brandmänkläder...oj.

Patrik 27 år och Joakim 35 år fängslade eleverna på ett sätt som gjorde att jag fick en massa beröm för en fantastisk klass. Jag åkte själv för min kollega och mentor för klassen var hemma med sjukt barn, så jag gjorde något man inte får. Jag åkte själv med 26 ungar. Sa inte detta till min chef, för jag hade fått ett nej. Lättare att be om ursäkt för något man redan gjort än att fråga och veta att hon säger nej. Hade inte vågat om jag inte haft en klass jag litar på så. Jag mår verkligen så himla bra på jobbet just nu:)


Hursomhelst fick jag tala om för barnen att om något händer på den 10 minuter bussresa dit. Exempelvis om någon hoppar av bussen på ett något klumpigt sätt och bryter benet, måste att lova följande:


"Händer det något måste Paola bli ankmamma och alla 26 elever bli hennes ankungar och följa henne på rad till sjukhuset för att exempelvis plåstra om en ankunge eller två."


De lovade givetvis detta och som vanligt var jag en mycket stolt lärare till barn som vet precis hur man beter sig utanför skolans gränser. Helt fantastisk.


Fängslande det där med män. Män som arbetar med människor, och framförallt män som arbetar för att hjälpa människor. Brandmän exempelvis. Två män som kan välja att vara översittande muskulösa allvetare. De håller ju ändå på med totalt livsfarliga saker och dessutom får uppleva saker vi inte önskar vår värsta fiende. De välkomnar med varma leenden och svarar barnen på ett så ödmjukt sätt att ja...man kan ju inte göra mer än att smälta. När den ena sedan säger.... "Paola är också en som arbetar för att hjälpa andra människor. Hon vill ju att ni ska ha en bra utbildning". Då kan man ju smälta lite till.... sedan säger ju en av mina små killar där i publiken... "Hon hjälper oss med matte.".... (Är det bara det jag gör.... tack för den... här sliter man som ett djur... och matte är det enda ni tycker att jag hjälper er med?) och inte nog med det... nästa kille säger... "Hon måste ju hjälpa oss, annars får hon inga pengar"..... (Öh... hade jag arbetat enbart för pengar hade väl ordet lärare funnits längst ner på min lista)... Fast 12-åringar tänker inte som vi. Tack och lov för det. Små vuxna vill jag inte diskutera med i klassrummet. Jag vinner ju ändå de flesta diskussionerna nu;)


Ett stort tack till männen på brandstationen och det var likom så trevligt att jag hade lust att skriva ett mejl "Mina elever har fler frågor att ställa... så kan man komma tillbaka?".... Lite desperat kanske...;)


Hej och hå vilken händelserik dag....





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paola Loderini - 30 augusti 2016 22:07

     Nu har jag ny bloggportal:        www.nouw.com/paooola ...

Av Paola Loderini - 29 augusti 2016 21:26

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:20


  En förälder kom med ett armband och köttbullar på "köttbullens dag" idag.  En lyckligt lottad fröken! :)  Sötaste minsta köttbullarna.  ...

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:15


Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards