Direktlänk till inlägg 29 januari 2014

Droppa masken och var mer öppen.

Av Paola Loderini - 29 januari 2014 22:38

Ja, men det var ju det här med ”processen” som jag slängde mig rakt in i och skulle fullfölja de 19 steg för att bli den bästa människan jag kan bli. (och många följer bloggen på grund av just detta). Jag har ju fått en del förfrågningar gällande processen och det är ju så att jag har gått min egen väg ett tag nu. Inte för att jag inte ska fullfölja den, men för att det hänt så himla mycket efter nyårskiftet. Många fantastiska minnen på 29 dagar som gått kan jag säga. Detta för att jag helt enkelt har en lite bättre inställning till saker och ting. Jag tänker inte så mycket. Jag grubblar helt enkelt inte på någonting särskilt och jag tar dagen som den kommer. En klyscha: Fånga dagen. Men det är faktiskt så. Jag fångar dagen, varje dag.


Nästa steg heter Övergångsstadiet. (steg 11) Det är då du ska tänka igenom hur din familj och din uppväxt har påverkat de val du gjort och vad du helt enkelt ser för mönster. Positiva och negativa. Jag tänker lägga detta steg åt sidan, för jag vet att om jag går in och rotar i det där så kommer jag säkert fram till saker som jag behöver grubbla över. Inget jag har lust med nu.


Steget efter det heter Öppenhet (steg 12), och här har jag en del att säga. Det är nämligen så att många människor, och jag vill nog påstå alla faktiskt, bär på olika masker. Det kallas, enligt boken, falska ansikten. Ofta använder vi dessa i vardagen för att dölja hur vi egentligen mår, men också som en avskärmning från att utsätta oss för emotionell smärta. ”Jag bryr mig inte alls” kan instället betyda ”Jag är livrädd för att bli sårad igen”. Det boken vill säga är att vi istället ska tappa masken och bära ett ärligt ansiktet, alltså ditt eget. Utan mask.


Citat: ”Om du vid lämpligt tillfälle tar av dig masken

kommer du att känna intimitet snarare än emotionell smärta”.


Jag kan väl inte mer än att hålla med. Sedan måste det också vägas in att jag inte är den typen som är speciellt rädd och ängslig över att känslor inte ska nå fram eller bli besvarade, eller vad det nu kan vara. Jag är som en öppen bok, på både gott och ont. Jag hade inte kunnat skriva detta om jag inte varit öppen. Eller hur? Jag tror att alla vi här i världen alltid befinner oss i en riskzon där vi kan bli lämnade eller svikna. I exempel förhållanden, oavsett om du är gift, sambo eller bara dejtar, så är det väl ändå så att saker och ting kan förändras. Jag är väl ändå ett rätt bra exempel på en person som varit med om lite allt möjligt som inte alltid varit så positivt. Jag dog liksom inte för det. En person sa en gång till mig: De hinder du stöter på är aldrig så svåra att du inte klarar av dom”.


Jag tycker att du ska droppa alla masker du har och bete dig precis som den person du är. De som inte gillar dig kan du snabbt avlägsna från ditt liv. Livet är kort. Alldeles för kort för att vistas bland personer som kräver att du bär mask.




Godnatt:)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paola Loderini - 30 augusti 2016 22:07

     Nu har jag ny bloggportal:        www.nouw.com/paooola ...

Av Paola Loderini - 29 augusti 2016 21:26

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:20


  En förälder kom med ett armband och köttbullar på "köttbullens dag" idag.  En lyckligt lottad fröken! :)  Sötaste minsta köttbullarna.  ...

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:15


Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards