Direktlänk till inlägg 24 februari 2016

Snacka om att taket lyfte sig.

Av Paola Loderini - 24 februari 2016 21:18


Hej och hallå alla föräldrar där ute som antingen föddes med ett tålamod eller i alla fall fick ett när första barnet föddes! Det är bara att gratulera. Jag lyfter på hatten. Jag fick nämligen ett barn av varje sort. Ett barn som gör det jag säger och ett barn som inte gör det jag säger. Jag undrar lite om jag fick ett tålamod  med utgånget datum, eller om det blev något fel på vägen? Jag kanske glömdes bort när alla tålamod delades ut? 

 

Kanske är jag så jäkla bortskämd som förälder för att båda fixar skolan rätt bra och faktiskt har sovit nätterna igenom från bebis-stadiet. De har fattat att "läggdags" betyder inget annat än "om du inte har borstat tänderna och ligger klar i din säng för sagan om 5 minuter så blir jag inte nöjd". Ingen av dom har knaprat antibiotika. Därför heller inga barn som gråtit sig till söms på grund av halsont eller sprängda trumhinnor. Det är jag tacksam för.  Jo, Viggo har en gång ätit atibiotika för öroninflammation.... fast han är så äckelmagad så han kräktes upp den. Jag ska väl inte klaga? Ingen halsfluss, inga onda öron och inga brutna ben. Än i alla fall. Småbarnsåren var helt okej. Absolut. 

 

Men! Ett stort MEN! Denna son föddes med sin mammas italienska temperament. Hans mamma (pratar om mig själv i tredje person när jag är sur) försöker då att inte höja rösten utan helt enkelt vara saklig och väldigt noga med att inte ge sig på något plan. Det har varit en process att komma dit. Denna mamma har fått lära mig att räkna långsamt till 10 eller lämna sin lägenhet för att andas... och säga många fula ord. Hon har bara sagt "ett nej är ett nej". Oavsett hur trött och grinig hon själv är så ska ett nej vara ett nej. Idag förstod inte denna son på hela 11 år att det blev en begränsad datatid utan tyckte att hon var den sämsta mamman i världshistorien. Han blev vansinnig. Hon blev vansinnig. Meja tittade ut ur sitt rum. Stirrade på dom båda. Frågade den enkla frågan "Vad är det frågan om?" och innan hon ens fick svar på det stängde hon dörren och höjde TV:n. Där stod mamman och undrade om man kunde skriva "son bortskänkes" på en lapp i trappuppgången. Viggo undrade säkerligen om han kunde sälja sin mamma billigt på Blocket med rubriken "Hon fixar goda pannkakor och bakar bullar ibland". Så slängt i ansiktet fick hon "Jag gillar inte dig! Jag gillar bara pappa nu"! Då tänkte hon många mörka tankar men sedan blev hon tacksam. "Tack gode gud för att jag kanske inte fick ett fantastiskt tålamod, men ändå fick en hel del spärrar... " 

 

#detärintealltidroligtattvaramamma

 


 

 
 
Ingen bild

Jasmina

24 februari 2016 23:35

Det är inte alltid enkelt. Sällan faktiskt. Jag har noll tålamod. Fasar inför deras tonår, med tanke på mina flippande nu... Leif har alltid varit en lugn person. I mitt sällskap har han förlorat den förmågan :( MEN tänk så underbart att barnen har en sådan stark vilja och att de är så trygga och självständiga nog att våga stå på sig själva ! Bra med lite sting i de små. Det kommer att vara en trygghet när de bli äldre och utflugna. De kommer fan inte låta någon ge dem skit! Då kan jag trösta mig själv med det. Vara glad och tacksam trots att det är en pain in the ass just nu. Kramar ! PS. Trodde först att detta skulle fälla meja och inte viggo 😁

Paola Loderini

25 februari 2016 18:53

Hellooooo!

Ja, du har nog rätt. Jag ska inte grina eftersom Meja är världens enklaste tonåring. Allt man kan önska faktiskt. Viggo och jag ryker ihop en hel del, men han lever också i ego-bubbla, och det gör inte Meja. Förhoppningsvis så spricker den bubblan någon dag...;)

Puss och Kram!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paola Loderini - 30 augusti 2016 22:07

     Nu har jag ny bloggportal:        www.nouw.com/paooola ...

Av Paola Loderini - 29 augusti 2016 21:26

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:20


  En förälder kom med ett armband och köttbullar på "köttbullens dag" idag.  En lyckligt lottad fröken! :)  Sötaste minsta köttbullarna.  ...

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:15


Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards