Alla inlägg under februari 2016

Av Paola Loderini - 28 februari 2016 11:42


Det händer inte så ofta nuförtiden, men ibland så blir min stora lite mindre stor och bara vill hänga. Detta är till och med en lördag. Hon sminkar av sig redan kl 19.00 och är hemma och bara myser. Det är inte så ofta dessa lördagar kommer. Lördagar då hon inte bokar upp sig och faktiskt väljer att stanna hemma. Själv, utan kompisar eller kille. Dessa måste liksom dokumenteras. Här är vi igår kl 19.00 :) 

Av Paola Loderini - 28 februari 2016 11:37


Instagram: @frlklein



Fantastiska bakverk och godsaker! 

Av Paola Loderini - 28 februari 2016 11:20


Japp. Den nya kunskapen i går var att laga något jag aldrig lagat tidigare och jag köpte jorärtskockor. Sköljde av dom, la dom i en form. Olivolja och flingsalt. In i ugnen i ca 30 min på 225 grader och det var gott. Mycket godare än vad det ser ut kan jag lova. Tänkte att man kan ungsrosta dessa små knölar ihop med små potatisar och servera till någon köttbit eller kyckling kanske? 

Av Paola Loderini - 27 februari 2016 11:15



Idag ska jag för första gången i mitt liv köpa JORDÄRTSKOCKA. Alltså inte den på burk, för den har jag ju givetvis köpt tidigare,  utan den där fula knölen som egentligen ser "icke ätbar" ut. Det är ju en underjordisk knöl som växer, så det är klart. Grönsaker utan solljus ser väl inte så trevliga ut. Hursomhelst ska jag köra den lilla knölen i ugnen idag. Med salt och olja och dessutom med skalet på. Tror att recepten var 225 grader i ca 30 min. Salt och olivolja. Återkommer med resultatet.

 




Den ser ut som en mörkare version av färsk ingefära.


Jordärtskocka vet jag inte så mycket om förutom att den innehåller fibrer och C-vitamin och av någon anledning är den bra för diabetiker. Är inte så påläst här, men jag älskar de små knölarna skalade på burk så detta blir nog bra. :) 









 

 

Av Paola Loderini - 25 februari 2016 20:01


Ja, jag har varit osminkad i två dagar. Har inte riktigt haft lust till någonting. Varken någon inspirerande matlagning eller springa ärenden på stan och kika på vårens nykomlingar. Jag har inte tränat och inte heller dragit igång några större projekt. Jag har ätit i stort sett alla chokladbitar som finns i hela världen dessutom. Redan fredag i morgon och det känns inte som det brukar. Allt känns en smula trist just nu. Men något positivt kan jag väl skriva om? Hm... Hm....


......


Jo! Jag visste att HM släppte en studio-kollektion klockan 10.00 idag på nätet och jag var säkerligen bland de första som klickade hem den här! Behöver färg. Behöver något som är lite spännande och får mig på vårliga tankar. Jag hoppas den är lika fin på mig. Det var längesedan jag hittade något på HM som jag vaktade. Involverade eleverna också. De skulle egentligen starta lektionen kl 10.00 men gick med på att skjuta på den 5 minuter så att jag kunde klicka hem tröjan, ifall den skulle ta slut. Nu är den min! ropade jag och alla applåderade. De måste ju ändå tänka "Vår lärare är ändå lite konstig". 

Av Paola Loderini - 24 februari 2016 21:18


Hej och hallå alla föräldrar där ute som antingen föddes med ett tålamod eller i alla fall fick ett när första barnet föddes! Det är bara att gratulera. Jag lyfter på hatten. Jag fick nämligen ett barn av varje sort. Ett barn som gör det jag säger och ett barn som inte gör det jag säger. Jag undrar lite om jag fick ett tålamod  med utgånget datum, eller om det blev något fel på vägen? Jag kanske glömdes bort när alla tålamod delades ut? 

 

Kanske är jag så jäkla bortskämd som förälder för att båda fixar skolan rätt bra och faktiskt har sovit nätterna igenom från bebis-stadiet. De har fattat att "läggdags" betyder inget annat än "om du inte har borstat tänderna och ligger klar i din säng för sagan om 5 minuter så blir jag inte nöjd". Ingen av dom har knaprat antibiotika. Därför heller inga barn som gråtit sig till söms på grund av halsont eller sprängda trumhinnor. Det är jag tacksam för.  Jo, Viggo har en gång ätit atibiotika för öroninflammation.... fast han är så äckelmagad så han kräktes upp den. Jag ska väl inte klaga? Ingen halsfluss, inga onda öron och inga brutna ben. Än i alla fall. Småbarnsåren var helt okej. Absolut. 

 

Men! Ett stort MEN! Denna son föddes med sin mammas italienska temperament. Hans mamma (pratar om mig själv i tredje person när jag är sur) försöker då att inte höja rösten utan helt enkelt vara saklig och väldigt noga med att inte ge sig på något plan. Det har varit en process att komma dit. Denna mamma har fått lära mig att räkna långsamt till 10 eller lämna sin lägenhet för att andas... och säga många fula ord. Hon har bara sagt "ett nej är ett nej". Oavsett hur trött och grinig hon själv är så ska ett nej vara ett nej. Idag förstod inte denna son på hela 11 år att det blev en begränsad datatid utan tyckte att hon var den sämsta mamman i världshistorien. Han blev vansinnig. Hon blev vansinnig. Meja tittade ut ur sitt rum. Stirrade på dom båda. Frågade den enkla frågan "Vad är det frågan om?" och innan hon ens fick svar på det stängde hon dörren och höjde TV:n. Där stod mamman och undrade om man kunde skriva "son bortskänkes" på en lapp i trappuppgången. Viggo undrade säkerligen om han kunde sälja sin mamma billigt på Blocket med rubriken "Hon fixar goda pannkakor och bakar bullar ibland". Så slängt i ansiktet fick hon "Jag gillar inte dig! Jag gillar bara pappa nu"! Då tänkte hon många mörka tankar men sedan blev hon tacksam. "Tack gode gud för att jag kanske inte fick ett fantastiskt tålamod, men ändå fick en hel del spärrar... " 

 

#detärintealltidroligtattvaramamma

 


 

Av Paola Loderini - 22 februari 2016 23:22


Det är nämligen så att jag enbart lyssnar till vårens trender om jag gillar dom. Så av de tjugotal trender jag läst om i Damernas Värld och Elle så tänker jag enbart följa dessa: 


JEANS 

byxor, kjol, skjorta.... jeans it is. 


PALJETTER

paljettprydda glittrande klänningar


VOLANGER

Volanger är tillbaka! Romantiskt!

 

MARKERAD MIDJA

Smickrande för figuren

 

MARINT

Marinblått, sailor-stuk. Fräscht.

 

STORA ÖRHÄNGEN

Kvinnligt och glamoröst

 

 

 

 

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards