Direktlänk till inlägg 30 juni 2014

Nu återgår vi till ordningen!

Av Paola Loderini - 30 juni 2014 12:38



Lördag kväll: Jag och min vän Daniel (Pyttis) möttes i stan, närmare bestämt på Oleary´s, där vi såg Colombia vinna en VM-match. Det var meningen att jag senare skulle möta upp de tre vackra damerna från salong Hårspa, men de sköna hade hamnat på Casino Cosmopol redan vid 17-tiden, så när jag och Pyttis styrde rutten mot Avenyn stod dessa tre redan i taxikön. Pyttis har en övertalningsförmåga utan dess like, och därför hamnade jag på Glow istället för i taxin med de tre sköna damerna. Det som var lite spännande just med denna lördag var att alla var där. Ja, listan kan göras väldigt lång.... ingen nämnd ingen glömd. Vi hade galet roligt allihop.


Kanske ska nämna att jag skapade min egen VIP-kö, där bara jag själv fick stå, på Valands kebab. Det var inga problem eftersom jag sprider så mycket glädje bland de som jobbar där. Åtminstone alla utan han som tyckte att jag skulle förflytta mig åt sidan för att ge plats åt andra. Jag var då mitt uppe i en konversation om vad egentligen västkustsallad innehåller.


Det var en del i kön som hade synpunkter på varför jag och ingen annan fick gå denna väg, där jag dessutom fantasiserade om att även en röd matta var utrullad bara för mig. Men köket tyckte att allt var i sin ordning....vakten också för den delen,  och jag kunde, om jag varit en idiot, visat det fula fingret åt kön. Men det gjorde jag inte. Jag är en mycket smart dam, som tur är..... ibland.


Mindre smart var jag när jag hörde en mycket stor man säga några hänsynslösa ord (personangrepp) till en blond, ung och mycket söt tjej samtidigt som jag stal pommes från Fredriks tallrik. Fredrik var nämligen den enda som beställt det som alla andra hade glömt beställa. Att han han sedan vräkt på piri-piri så att jag höll på att ramla av stolen, det glömde han nämna. Hursomhelst... tillbaka till den lilla blonda tjejen. Jag såg att hon satt där med ett tiotal killar och blev då påhoppad av denna man, och ingen av de övriga sa någonting. (Fega människor är så oerhört oatttraktivt) Då blev jag lite förbannad, och var tvungen att påpeka ett och annat. Slutade med att jag hade 20 onda stirrande ögon på mig under hela måltiden, och jag kan ju inte göra annat än att stirra tillbaka. Stämingen blev väl något obekväm för vissa. Jag har inte tillräckligt med vett att känna denna obekvämlighet. Det hade inte Fredrik, Anneli eller Pyttis heller, så vi åt upp vår mat och tyckte väl att jag ändå gjort något bra. Den blonda lilla tjejen flyttade givetvis till vårt bord. :)


Nedan: Mikael Samuelsson och en dam som stulit en klänning från sin lillasyster. Som tur är bor lillasyster på Orust. Nu kommer hon förmodligen ringa och kräva tillbaka den, och jag tänker inte svara i telefonen.


  


Hursomhelst har jag i alla fall varit utan mina barn i två långa veckor, vilket betyder att rutiner som är bra för kropp och själ, det vill säga sömn och mat på rätta tider, inte har prioriterats väl. Nu kommer två veckor med barnen, varav en vecka är på Knarrholmen. För vår familj betyder Knarrholmen minimalt användade av telefon och andra elektroniska prylar, ingen makeup, ingen alkohol, mysiga kläder, flipflop, umgås med vänner, inga bokade måsten, hålla sig på ön hela veckan, ingen koll på klockan. Framförallt, att vi ska prata och lyssna. Vecka 28 varje år. Tradition som vi ska hålla oss till så länge det bara går. Barnen älskar Knarrholmen. De ville hellre till Knarren än till Rhodos. (!) Kan ju kanske bero på att de reser över hela världen med sin pappa.... En bit av den svenska sommaren behövs i alla fall.


Kram!


  

När vädret säger att du inte ska sätta sätta dig på en klippa, det är  just då jag gärna gör det. Med tjock tröja och en bok. Själv. Rensar i själen. Fiskebäck, kyligt, mysigt och vackert.  :)




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paola Loderini - 30 augusti 2016 22:07

     Nu har jag ny bloggportal:        www.nouw.com/paooola ...

Av Paola Loderini - 29 augusti 2016 21:26

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:20


  En förälder kom med ett armband och köttbullar på "köttbullens dag" idag.  En lyckligt lottad fröken! :)  Sötaste minsta köttbullarna.  ...

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:15


Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards