Alla inlägg den 20 juli 2014

Av Paola Loderini - 20 juli 2014 23:40

Skor ligger mig varmt om hjärtat. Ungefär så varmt att om det skulle börja brinna i min lägenhet skulle jag först rädda allt levande liv, bortsett från växterna, och därefter mina skor. Eller i alla fall en del. Resten hade jag låtit brinna upp och köpt nya för försäkringspengarna. Så när jag och min väninna Anna Ljung skulle inta en mycket god middag på Dinner 22, som har världens bästa service och himla god mat, så passade det ju väldigt bra att bära ett par nya skor. Ett par som jag givetvis inte gått en meter i tidigare. Jag lär mig aldrig. Började inte ens bra.


Jag hoppar ur skorna och springer som en dåre till bussen. Bussen väntar nämligen inte på människor i klackar som trippar i sköldpaddefart, oavsett om människan viftar hysteriskt med armarna. Så det hela börjar med att jag, alldeles genomsvett, slänger mig in i bussen barfota. Skorna i ena handen, väskan i andra, solglasögonen flyger rakt i knät på gubben med skägg och mina naglar som inte hunnit torka lämnar en glittrig, klibbig fläck på mitt svarta linne. Naglarna blir dessutom ännu mer förstörda när jag gräver efter telefon-jäveln för att betala en satans kupong.


Väl framme vid Dinner 22 hälsar en mycket söt servitör oss välkomna. Jag frågar om han möjligtvis kan trolla fram en svart spritpenna så jag kan måla min fläck på linnet, och med ett något höjt ögonbryn löser han det. Efter en mycket utsökt och trevlig middag som varade i nästan fem timmar vandrar vi nerför Avenyn. Kan fortfarande gå i skorna men de skaver på 12 olika ställen. Nere vid Brunnsparken ska vi åt varsitt håll. Jag följer med Anna en bit och går tillbaka till min busshållplats. Tänker att dessa skor är gjorda för taxiresor och sittande krogbesök, men jag ska minsann stå ut. Nu skaver det nog på 16 ställen, eller kanske 17. Då ser jag att min buss ska gå om 4 minuter, men denna hållplats är då inställd och ska i stället gå från läge M. Jaha… men va fan är läge M då? Hittar inte läge M och blir skitsur. Slänger av mig skorna igen. En medelålders man med väldans snygg kavaj ropar att jag ska akta mig för glasbitar. Jag ropar då tillbaka att om någon hade skurit upp mina fötter så hade det förmodligen varit en trevligare känsla än den känslan jag upplever med skorna på fötterna, men tackar givetvis för omtanken. Bussen kommer, fast INTE till läge M som var lovat utan till läge N som då är på en annan sida. Kunde jag kanske räknat ut om inte alla mina hjärnceller gick  åt till att hoppa mellan äckliga fläckar på marken. Jag springer då, återigen som en dåre, in i bussen med skorna i handen, väskan i den andra. Denna gång var solglasögonen i väskan, så jag gjorde min entré något mer stilfull än tidigare.


Slutsats: 


Jag går inte ihop med lokaltrafiken!

(Kommer aldrig att lägga skulden på valet av skor)

 

Bästa raggningsrepliken vi fick av en något alkoholiserad glad man:


- Fortsätt gå tjejer. Här finns inget att hämta. Jag är ett Anti-ragg! 



  

Hittade förresten snygga jeans till Viggo. R.B.L Kids- Frölunda. Köpte tre av de fem färger som fanns. Finns även i blåjeans och svarta. Min prins kommer att bli så stilig :)



 

Dagens tips!


krydda köttfärsen!


 vitlök

soltorkarde tomater

oregano

basilika

persilja

salt/peppar










Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards