Direktlänk till inlägg 19 september 2011
Vaniljpannacotta
Här växer det vanilj....
2½ gelatinblad
½ vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
nästan 1 dl socker
rivet skal av ½ citron
Äppelkompott:
4 äpplen
nästan 1 dl socker
1 dl vatten
1 kanelstång
Garnering:
Kanelstång
Gelatinbladet ligger i kallt vatten i 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Koka upp grädde, mjälk, socker, citronskal, vaniljstång och frön i en kastrull under omrörning.
Ta bort kastrullen från värmen och släng bort vaniljstången. Ta upp och låt gelatinet smälta i grädden. Ställ kallt i vattenbad och låt svalna något. Rör om då och då...
Häll upp i portionsformar. Täck över med plast och ställ i kylen 3 timmar.
Skala, kärna ur och tärna äpplen. Koka dessa med resten av ingredienserna under "Äppelkompott". Koka utan lock i ca 5 minuter. Låt kallna.
Lägg lite äppelkompott och en kanelstång på varje portion. Många moment men det är värt det. Jag lovar!
Panna cotta betyder "kokt grädde" på italienska. En puddingdessert från norra Italien. Ciao!
Nu har jag ny bloggportal: www.nouw.com/paooola ...
Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 | 30 | |||||
|