Direktlänk till inlägg 21 augusti 2011
Idag testade jag en ny tacopaj som jag hittade i ett Santa Maria-häfte här hemma.
Supergod tycker jag, och förhoppningsvis tycker barnen detsamma när mormor värmer den till lunch efter uppropet i morgon. Jag måste ju själv ta hand om min klass, så mormor går med Viggo som stöd inför 1:a klass. Mysigt och orättvist.
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Släng ihop detta till en grynig massa. Tryck ut i pajform. Låt vila i kyl i 30 minuter. Förgrädda skalet i 200 grader i 15 minuter.
600-700 g köttfärs (jag använde 540 g)
1 st gul lök, hacka
½ dl vatten
1 påse taco-krydda
2 skivade tomater
½ dl red Jalapeno (hoppade över detta)
Topping
2 dl creme fraiche (Jag använde 3 dl)
2 dl riven ost
1 påse Topping Ranch Style
Bryn köttfärsen ihop med hackad lök. Häll på vatten och taco-krydda. Puttra.
Häll köttfärsen i tacoskalet, som är förgräddat. Skriva tomater och lägg på. Lägg eventullt på Jalapeno, men är det barn som ska äta ska du hoppa över det. Blanda ihop allt under rubriken Topping. Bred på pajen och in i ugnen 15 minuter.
Servera med stor grönsallad!! Ser inte så aptitlig ut men väldigt god.
Nu har jag ny bloggportal: www.nouw.com/paooola ...
Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|