Direktlänk till inlägg 27 maj 2012
Detta är ett kakrecept där du använder dig av en grunddeg och sedan har olika smaksättningar beroende på vad du tycker om. Jag och banen ska baka dessa i morgon så jag har ingen bild på resultatet än...
Tiden du lägger är 15 min + 30 min i frys + 10 minuter gräddtid.
För ca 30 st kakor behöver du:
250 g rumsvarmt smör
2 dl råsocker
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
½ kryddmått salt
smaksätt med non-stop om du bakar med barnen
5 olika smaksättningar:
1.
100 g mörk choklad, hackad
rivet skal av 1 citron
1 dl hackad mandel
2.
100 g vit choklad, hackad
1 dl finstrimlade russin
3.
2 dl torkade tranbär
rivet skal från ½ apelsin
4.
1 dl torkade blåbär
1 dl osaltade pistagenötter, hackade
5.
1 dl non-stop, mini eller hackade vanliga
1 dla hackade hasselnötter
Vispa råsocker och smör krämigt. Tillsätt ägg, mjöl, havregryn, bakpulver och salt. Hacka smaksättningen fint. Blanda ner den i degen . Forma degen till en rulle, ca 5 cm tjock, rulla in den i plastfolie och in i frysen ca 30 minuter. Skär rullen i 30 skivor med en vass kniv. Tryck till varje kaka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ung, 175 grader, ca 10 minuter. Gör dubbel sats, låt en rulle ligga kvar i frysen och ta fram om någon kommer lite oväntat... Klarar sig i frysen ca 3 månader. Tänk på att allt livsmedel med hög fetthalt klarar sig ca 3 månader i frys, sen ska det slängas eller ätas!
Nu har jag ny bloggportal: www.nouw.com/paooola ...
Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|