Alla inlägg den 30 september 2012
Ett rostbröd i frysen är alltid bra. Rostar två skivor och använder som hamburgebröd när barnen ska "bygga sin egen burgare". Så kör dom ett grillspett genom sitt skapande så allt håller ihop när de biter eller skär med bestick.
4 port.
Häll ½ dl ströbröd i en bunke. Häll i 1 dl vatten och låt svälla i 5 min.
Blanda ner 500 g nötfärs tillsammans med lite salt och peppar.
Forma till 4 stora platta burgare eller 8 små.
Stek dem i olja 3-4 minuter på varje sida.
snabba tacodressingen:
3 dl gräddfil
1 påse taco dippmix
Tillbehör
klyftpotatis (som du gör själv av bakpotatis)
sallad
tomat
gurka
tacodressing (se ovan)
rödlöksringar
rostade "rostbröd"
Ha fryst fisk i kylen så äter du automatiskt mer fisk. Jag och barnen äter mer fisk nu och jag tror att det är väldigt bra. Speciellt när barnen växer. Det är viktigt med riktig mat.
Ungsfisk med mos
4 portioner
500 g fryst fisk, exempelvis torsk
800-900 g mjölig potatis
salt och peppar
olja
ströbröd
2 morötter
1 citron
2 dl mjölk, 3%
en klick smör
bakplåtspapper
Barnpyssel en regnig dag?
Tina fisken
Sätt på ugnen, 225 grader
Skala och koka potatis i saltat vatten
Krydda fisken med salt och peppar
Pensla fisken med olja och strö över lite ströbröd
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen ca 10-15 minuter
Skala morötter och riv dem fint.
Skär citronen i klyftor
Värm mjölken, pressa potatisen
Blanda potatis, mjölk och en klick smör till mos
Salta och peppra moset
Servera fisken med mos, rivna morötter och citronklyftor
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|