Alla inlägg under maj 2013

Av Paola Loderini - 5 maj 2013 16:55

  Sockerkaka i botten, sedan maräng, därefter grädde och bär. Superenkelt och alla älskar den!

Formen kommer ifrån Dimoda på Frölunda Torg. 249 kr.

Av Paola Loderini - 5 maj 2013 13:35

  Jag glömde ta ett foto på min kaka, så jag lånade en bild från google som

visar nästan exakt hur kakan ser ut när den är klar.....min blev något mörkare

eftersom jag glömde den i ugnen... men den blev god ändå.



Räcker till många! Den är ganska mäktig att äta i stora bitar.

Servera den med vispad grädde!



1. Först ska du göra en mördegsbotten! Använd dina händer och nyp ihop 2½ dl vetemjöl, 4 msk socker, 100 g smör. När detta blivit en smulig deg blandar du snabbt ner en äggula. Kavla eller tryck ut degen och lägg den i en form med avtagbar kant. Degen ska upp ca 3 cm på  sidorna. Äggulan i degen gör att det blir enklare och en mer lätthanderlig deg. In med formen i kylen i minst 30 minuter.


 Koka 500 g frysta bär ihop med 1 dl socker. Jag tog blåbär och björnbär. Koka länge! Vätskan ska koka bort och kvar ska bli bär med sockerlag. Jag hade lite bråttom för vi skulle äta på en restaurang i stan, så jag silade bort sista vätskan och det gick jättebra.


3. Nu behöver du en matberedare eller mixerstav. Eftersom jag inte äger en matberedare så fick jag använda staven. Du ska egentligen först mixa 250 g mandelmassa ihop med 100 g smör och därefter tillsätta två ägg. Problemet är att detta inte funkar med en mixerstav, utan du måste tillsätta äggen direkt. Det fungerade alldeles utmärkt! 


4. Ta ut formen. Sprid ut bären som ett första lager, och därefter fördelar du mazarinsmeten över. In i ugnen i ca 45-50 minuter. 175 grader. Låt kakan svalna helt innan du lossar kanten på formen. Pudra över florsocker innan servering!

Av Paola Loderini - 2 maj 2013 21:59

 

I morse efter att jag slängt in mina barn på skolan satt jag fast i trafiken för någon smällde sin bil lite lätt på Älvsborgsbron. Tur att man har kollegor som kan starta upp en lektion. Jobbade som vanligt. Åkte ändå i väg i tid för att hämta Viggo på skolan och Meja på tennisen. Fattade i bilen att jag glömt äta lunch idag och därför också var i akut bebov av mat. Kom till Viggo kl 15.30 Då kläcker han ur sig att det är kalas på Lek-och Bus-landet i Backa kl 17.30, men han har glömt att säga detta och han har slängt inbjudan (?). Samtidigt klänger han fast vid Sebastian som också ska gå på kalaset men kan tänka sig att följa med typ en kvart för att få leka. Jag säger oftast inte nej, men hur skulle jag lösa present, hämta Meja, handla middag, fixa middag och köra Viggo på typ ingen tid alls, och dessutom få tag i mamman som fixat kalaset för att se om man kan komma även om man kanske inte svarat, eftersom jag inte får någon information ifrån "pappa-veckan". Här får man gissa sig till saker och ting, och det är väl tur att jag är jäkligt bra på att gissa då...


Men jag löste ju alltihop, samtidigt som jag fick inköpslista till mobilen från Meja, som jag då hade kört hem från tennisen. Meja skulle baka maränger till skolan. Hon ringde även tre gånger på mobilen för att hon inte riktigt hade tänkt sig att leta efter något, för jag vet ju vart allt finns så då är det ju bättre om man ringer mig istället... så många gånger att jag glömmer ta avfarten till kalaset i Backa, och det slutar ju med att jag får svälja några svordomar.... och mitt i detta hör jag ett litet pip och biljäveln måste tankas. Viggo kom i alla fall i tid. I dessa lägen önskar jag att man kunde få "Tack mamma... du gör allt för mig". Näpp. Han hoppade in i leklandet utan att ens säga "hej då". Vände sig inte ens om. Kunde ju skickat honom i taxi själv! Hade han liksom brytt sig?  När jag sedan hämtar honom kl 20 (Väldigt sent att ha kalas till kl 20 när det är skoldag i morgon) vill man vara lite pigg och säga "Åh, berätta! Har ni haft kul? Gud va svettig du är! Får duscha av dig när vi kommer hem! Berätta vad ni gjort!" tillbaka får jag: "Mamma, jag orkar inte. Vi får prata en annan gång".


Väl hemma. Snabbt fram med kvällsmat. men sedär ja... nybakat bröd. Inatt bakade jag... kunde inte sova. Jaha. Titta här vad mamma gör...


- Mamma, du måste hjälpa mig med matten!!! Jag fattar inte!!

- Klockan är halv 9 och det säger du nu?!

- Jag har alla svaren på Geografin i morgon, men jag har ju inga frågor!

- Men herregud, två ofärdiga läxor, jag måste få Viggo i säng!

- Kom til mig mamma! Nu!



..... och viggo...



- Mamma, du måste läsa ett kapitel i boken.


Nu vill jag ju bara klicka på en knapp. Nu tar mamma en liten knapp här. Nu trycker jag på den. Nu är mamma en stol i köket. Ingen ser mig eller hör mig och alla barn sover och är nyduschade, kan sina läxor och allt är bara så harmonsikt och fint..... Eller hur?!? Att de sedan flyttar Let´s Dance till en torsdag på grund av någon jävla match betyder ju att vi även var tvingade till att flytta Taco-fredag. Nu står överbliven tacos i hela köket. Jag orkar helt enkelt inte. den får stå där och ruttna om den vill. I don´t care!


Puss och kram. Ska äta jordgubbar i sängen....










Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards