Alla inlägg under maj 2013
Det är min absolut största last.... Hur i h-ete slutar man äta choklad!!!?
Familjen Ekeroth bjöd in till stor inflyttningsfest/Pool-och grillparty och det var fantastiskt trevligt! Kände egentligen inte en enda människa förutom familjen. Några hade jag stött på när vi var på Ladies Night för flera år sedan, men ingen jag riktigt känner. Det var i alla fall supertrevligt och jag vill verkligen tacka för att jag fick komma! Lycka till med ert nya hus och nästa gång gör jag ett svanhopp från taket i leopardbikini!
Puss och Kram!
Jag skulle hämta Viggos tre klasskompisar och ta ut dom på pic-nic och senare skulle alla föräldrar och syskon komma. Hade jobbat hela dagen och inte förberett någonting, så jag var något stressad men man kan få ihop det väldigt enkelt och väldigt snabbt om man köper aluminium, engångsformar, och fyller med detta:
cocktailtomater
gurkstavar
morotstavar
oliver
fetaost i kuber
grissini
färdigsköljd sallad i påse
balsamico-kräm på flaska
parmaskinka
salami, två sorter
korv i tjockare skivor (Onsalakorv)
kalkon i skivor
kall sås på creme fraiche (gräslökssås)
jordgubbar
ananas
melon, två sorter
salladslök
cider
vitt vin
vatten
Till barnen hade jag faktiskt förberett, kvällen innan, pladusker. (Sök recept både på pladusker och gräslökssås på bloggen) Det är en sorts tjocka små plättar som min mamma gör ibland till mina barn. Dessa förvaras i kyl och man tar bara med lite sylt. Jag hade inte hunnit baka så kaffe och bulle på konditori fick det blev. Att det sedan var så fantastiskt väder denna fredag att ingen ville ha kaffe, gjorde inte så mycket....Även om jag egentligen inte lagat något själv, så blev det succé med lite plockmat.
När man serverar vin ute måste du ha vinglas. Jag köpte 6 st från Guzzini i plast.
Jag fick en present av någon som tycker om mig...
som blev den perfekta gåvan inför min dag i solen.
Korg från Reisenthel.
2 skivade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
ca 20 sparrisar, gröna
salt och peppar
lite balsamicovinäger
hyvlad parmesanost
ugn 225 grader
Värm plåten i ugnen. Blanda vitlök, olja, salt och peppar. Blanda med sparrisen. Skär inte bort den nedersta biten på sparrisen utan bryt den istället. Då bryts den på det naturliga ställe så du får med allt som ska bort. Lägg sparrisen på den värmda plåten. In i ugnen ca 5 minuter. Ringla över vinäger och släng på hyvlad parmesanost.
Om du har sisådär 6900 kr över och inte vet riktigt hur du ska
spendera, så tar jag gärna emot denna klänningen:)
Tack så mycket!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||||
|