Alla inlägg under februari 2014

Av Paola Loderini - 5 februari 2014 22:15



Är ju på helspänn. De jävla nationella proven och mitt kontrollbehov går ju inte ihop alls. Jag är ju på helspänn hela dagarna. ¨Haffar eleverna på rasten liksom "Hallåååå, hur gick det? Svarade du på alla frågorna?? Läste du igenom ordentligt??".... slutar med att en kille i klassen säger "Men du, chilla! Tagga ner! Du är ju mer nervös än vad vi e!". Ja, men så är det nog. Det är ju ändå ett sätt att mäta om min undervisning är bra liksom. Eller hur? Höga krav. På både eleverna och på mig själv. Jag måste lära mig att chilla. Hittills har eleverna sagt att det varit rätt lätt och de har svarat på alla frågor och skrivit det som krävs. Tackar för detta.


Idag har det varit en alldeles vanlig dag. Jag har inte haft någon dramatsik upplevelse och jag har inte gjort så mycket mer än vanligt folk, så jag har inte något intressant att skriva om tyvärr. Min torktumlare som är rätt ny tyckte att den helt plötsligt skulle sluta gå dessutom.  :( Har precis fått svar från Jocke att det säkerligen är någon överhettnings-grej som sätter stopp för att mina strumpor och handdukar ska bli torra. Jag kan ju inte hänga handdukar på tork! Hur mysiga är dom sen? Torka sig med rivjärn? Åh, nä. Jag ska läsa instruktionsboken i morgon och sen ska det liksom lösa sig.


Godnatt




Av Paola Loderini - 4 februari 2014 23:15

       

Av Paola Loderini - 4 februari 2014 21:05

 

Av Paola Loderini - 4 februari 2014 20:57



Jag har både tankat och tvättat min bil idag.


Något jag avskyr, så det är vuxenpoäng på det kan jag säga!


Jag har även lagat en taco-paj.


Inte direkt vuxenpoäng på den, men den var god.



 

Meja












Av Paola Loderini - 4 februari 2014 20:37



Men ärligt! Nu säger jag det igen! VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK!? I går såg jag den där lappen igen som sitter på varje portuppgång här på kära Beryllgatan. En liten grupp människor som samlar in kläder, leksaker och skor till fattiga i Östeuropa. Främst barn. De kommer rätt ofta faktiskt.


Jag har lärt mina ungar att rensa ut lite saker varje gång de kommer och hämtar påsarna, och att det är något fint man gör för barn och vuxna som inte har det så bra som vi. Viggo tyckte därför att hans inlines som stod i källaren, som han växte ur innan han faktiskt lärde sig att åka ordentligt, och som dessutom såg helt nya ut kunde skänkas till ett annat barn. Vi tog en stor Ikea-kasse och fyllde med Viggos urvuxna kläder och lite mössor och sånt som inte behövdes. (ett barn behöver inte 7 mössor). Påsarna skulle hämtas idag efter kl 8 på morgonen, och för att inte glömma ställa ut påsarna brukar jag gå ner på kvällen. Igår kväll skulle jag ändå gå till soprummet med en del skit jag hittat i källaren, och därför ställde jag ut påsen vid 22-tiden. När vi skulle till skolan i morse så fanns påsen kvar men tyvärr utan hans inlines!?! Inte nog med att människan tar ett par inlines som han/hon inte äger, utan dessutom måste personen i fråga se väldigt tydligt att denne faktiskt stjäl från fattiga människor i Östeuropa. Lappen är inte direkt diskret och hängde kvar i morse.


Asså, uräkta mig, men jag blev vansinnig! Inte bara för denne småaktiga människa som inte kan låta andras saker vara, utan för Viggo faktiskt blev besviken. Det var liksom tänkt att ett fattigt barn skulle få dessa rullisar. Jävligt lågt. Idiot.

Av Paola Loderini - 3 februari 2014 19:54



Jag jobbar heltid, pluggar på kvartsfart, sitter nu med nationella prov för 6:orna, undervisar även 4:orna, ska rätta nationella prov, skriva omdömen, ha utvecklingssamtal och sätta betyg i flera ämnen. (Jag jobbar på nätterna när det är mest att göra) Jag är med i ett EU-projekt där fyra olika länder kommer att besöka vår skola en vecka i maj.  Dessutom har jag två barn med en helsikes massa läxor och aktiviteter... visserligen på halvtid... men ändå. Jag bloggar också! (är inte så krävande men tar tid) Så jag tänker fan inte ha dåligt samvete för att jag inte hinner träna fyra gånger i veckan! Jag tycker det är positivt om jag hinner andas.




Av Paola Loderini - 3 februari 2014 19:31


Idag fick jag reda på att den feta tentan i Karlstad blev godkänd. Jag hade hotat med att "hoppa av" om jag inte blev godkänd, och Anna blev något nervös över detta. "Gå in och kolla nuuuuu".... jag fick byta lösenord två gånger för att ens komma in till mina resultat. Har konton och grejer överallt, men kommer aldrig ihåg mina 15 olika lösenord, eller användarnamn, och då fick jag hämta nya lösenord på en annan sida, som jag också behövde lösenord till....?? Hursomhelst så klarade jag av samtliga fyra ämnen: Kemi, fysik, biologi och teknik. Jag måste ju ändå vara den mest otekniska teknikläraren genom tiderna, men jag är inte klar än... har ju halva kursen kvar. Till sommaren kommer jag att vara en stolt lärare. Fast jag är liksom redan lärare... så jag blir en mer bildad lärare då. Yeah!


Nu lämnar vi tentor och går över till en ännu mer dramatisk upplevelse. Jag var hetast på festen i lördags. Bokstavligen! För jag brann! Jag stod i baren och hade då mitt tuperade lockiga supersprejade hår. Hårspray och levande ljus är väl ingen bra kombo. Jag var mitt inne i ett hystersikt gapskrattande samtal. Helt plötsligt slår bartendern mig i huvudet. (Inte för att jag misskötte mig utan för att jag helt enkelt brann). Det luktade väl sådär gott och en del aska av mitt hår, eller ganska mycket, låg på bardisken. Jag tackar övre makter för att jag har rätt många hårstrån på mitt lilla huvud och det syns faktiskt inte nu när det är tvättat och det liksom faller ihop med övriga icke-brända hårstrån... tur är väl det. Herregud. Om det ska hända någon, så händer det mig.


Puss & Kram






Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards