Alla inlägg under januari 2016

Av Paola Loderini - 7 januari 2016 19:58


Har försökt att hitta den, men det går inte... men det är ju ganska lätt att skriva på en kruka med permanent penna eller om du är väldigt stadig på handen, kanske måla med pensel? Hursomhelst hade den passat mig så bra eftersom jag bara sköter mina växter i perioder. Allt är tjockbladigt här hemma, så att de klarar av att glömmas bort. 

Av Paola Loderini - 7 januari 2016 19:57

Avokado innehåller en helsikes massa fett. Men fettet är enkelomättat vilket innebär att det är "the good stuff". Hjärtat mår bra av denna lilla gröna feta sak. Vill du att den ska mogna kan du lägga den bredvid äpplen och bananer. Då mognar den snabbare. Ännu snabbare om du har en brun papperspåse ihop med dessa frukter. Ta en sådan du har när du komposterar din mat. För det gör du väl?! Sedan ska du egentligen inte gröpa ur avokadon utan skala den. Jag är lite för bekväm för det, men köttet närmast skalet innehåller mest näringsämnen.


Av Paola Loderini - 7 januari 2016 19:55

Idag var sista träffen med fysiken, och i morgon börjar biologin. Fasen vad kul jag har med dig Anna! Hade aldrig läst om det inte var för dig! Nu behöver vi bara bestämma när vi tar oss igenom den sista tentan och sen behöver vi förmodligen inte läsa fler kurser inom detta spännande ämne. Wiiiiiii!!!

Av Paola Loderini - 5 januari 2016 14:54


Satt och tänkte på ödet. Jag tror på helt skilda saker ibland. Nästan beroende på hur jag mår eller vilket humör jag är på. I vissa fall är jag nästan kompis med fatalismen. Tror att ödet är förutbestämt. Att det är meningen att jag ska träffa vissa människor, få ett jobberbjudande eller vad det nu kan vara. Sedan är det någon alldeles för ung person som dör eller blir rejält skadad i en olycka, och då är det väl inte så att det kan vara förutbestämt, för vad ska det egentligen lära oss mer än att det finns sorg och olycka här i världen? Då tror jag mer på människans kraft av vilja och egna medvetna val. Om ett litet barn som inte gjort något ont dör. Det kan inte vara ett öde som är bestämt för att tjäna något syfte.

 

Sedan står det något bra i horoskopet och jag försöker ändå hitta någon koppling till det liv jag lever. Eller när en vän ringer och säger att hon är fullkomligt förälskad i en man, som inte har ringt. Då säger jag "då är det inte meningen att det ska vara ni".... två veckor senare ringer han. Då ändrar jag mig. "jag visste att det skulle vara ni". Snacka om att vända kappan efter vinden! Egentligen tyckte jag först att mitt sätt att tänka verkar ju helt rubbat. Sedan förstod jag det uppenbara. Jag har en strävan att leva ett så positivt liv som möjligt. Därför är detta genigalt om ni frågar mig. Snurrigt men genialt. Tro på det som är positivt och vägra tro på det negativa. Vänd kappan efter den positiva varma vinden. När vinden är kall går du helt enkelt in. 

 

 

 

 

Av Paola Loderini - 5 januari 2016 14:43



Dagens födelsedagsbarn är den ljuvliga Therese Larsson. Stort grattis vackra du! Älskar detta fotot för att hennes ögon gapskattar. Alltid glad och alltid trevlig. 

 

 

Av Paola Loderini - 4 januari 2016 12:29

  Matias fyller 37 idag!

Gratulerar!

Go och glad kille. Flyttade till Norge och startade två fantastiska restauranger. En i Oslo och en i Fredriksdal. Tyvärr har jag ännu inte ätit där men de som smakat på menyn tycker att maten är helt outstanding. 


   

Av Paola Loderini - 4 januari 2016 12:21


De flesta går till jobbet idag, men jag är lärare så jag stannar hemma. I en vecka till. Det är lite spännande det där med mitt jullov. Många som jag pratar med fattar inte att det är injobbad tid som vi redan gjort, och därför kan vi ta ut ett jullov. Vissa tror att vi automatiskt får semester. Så jag gjorde lite omvänd psykologi och sa "Så skönt med alla dessa lov och ledigheter, bli lärare så blir du ju också ledig och kan vara hemma så mycket". Men det funkade inte för alla lärare han kände var underbetalda och hade antingen magsår eller sprungit in i den "kända väggen". Nåja. kanske inte det mest glassiga jobbet men det är lite extra mysigt att ligga här i morgonrocken och dricka kaffe. Speciellt en dag då alla faktiskt går till jobbet. Mohahah mohahah... (det elaka skrattet). Jag är inte underbetald men inte välbetald, och jag har inte magsår eller en vägg framför mig. Än i alla fall.... 

 

Gott Nytt År!

 

 

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards