Direktlänk till inlägg 23 juli 2011
Det är viktigt att du gör en rulle i taget och förvarar resten av filodegen under en fuktig handduk...annars torkar degen och då spricker den. Du kan frysa in deg som blir över.
4 personer
Svamprullar
1 gul lök
1 morot
250 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk smör-och rapsolja
salt, peppar
16 ark filodeg 10x10 cm
smör till pensling
sesamfrö
Hacka lök, vitlök och chanpinjoner fint. Skala och riv moroten. Fräs allt detta i smör tills vätskan från champinjonerna kokat in. (Det blir vätska från champinjoner när de steks),,, Salta och peppra och låt svalna.
Lägg ut ett filodegsark i taget. Pensla smör på arket och lägg på ett ark till. (Använd smör- och rapsolja så slipper du smälta smör) Lägg på fyllning och rulla ihop.
Lägg på en plåt med bakpapper. Pensla med smör. Strö på sesamfrön. Baka i 225 grader, 8 minuter. Servera med grönsallad.
Jag ska själv till Grebbestad idag och hälsa på min moster, så jag hinner inte göra svamprullar idag. Så fort jag gör några ska jag lägga ut bild på bloggen.
Vi skänker kärleksfulla tankar till alla omkomna och skadade i Oslo. Det finns så mycket sjuka männsikor här i världen. Lev varje dag som om det var den sista! Love, peace and understanding...fast hur kan man ha förståelse för detta?!?
Nu har jag ny bloggportal: www.nouw.com/paooola ...
Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|