Alla inlägg under september 2011

Av Paola Loderini - 12 september 2011 22:48

Här kommer världens godaste fredagsmat. Detta måste ni testa! Den är egentligen lite hemlig... men om ni ska äta den: Kom ihåg vem som gjorde den först! ;)


2 portioner


4 skivor lantbröd

5 skivor fläskfilé av ytterfilé

salt

peppar

lite vetemjöl

olivolja


tillbehör


tomater i skivor

½ rödlök i ringar

1-2 mska dijonsenap

2-3 msk creme fraiche

salladsblad

 



Stek brödskivorna i lite olja. Banka ut filéerna så att de är ca ½ cm tjocka. Salta och peppra köttet, och vänd bitarna i vetemjöl. Stek i het olja ca 1-2 min på varje sida. Blanda senap och creme fraiche.


Fixa mackan: först brödet, sen sallad och kött. På med tomat och rödlök. Klicka dressing... den är så himla god och bara 2 ingredienser! Lägg till sist på en brödskiva. Supergott och supersnabbt. Den slår ut tacos på fredag kan jag säga!


Av Paola Loderini - 12 september 2011 22:40

Sitter och äter mys framför Fångarna på Fortet....


Innan detta samtal skulle Viggo köra glassbilen när han blev stor. Då skulle han bara stanna för sin familj och för sin tjej (Ellen på dagis var det då, men de är fortfarande ett par än idag... en del förhållanden håller i sig)... Vi kom fram till att han inte skulle tjäna speciellt mycket pengar om han bara stannade för oss... men han såg inget hinder i detta alls. Han ville ha resten av glassen själv.


- Vad vill du bli när du blir stor?

- Jag ska bli en dvärg.

- Jaha....

- Jag måste bli en dvärg för annars kan jag inte samla in alla nycklar på fortet.

- Nä det är ju sant, men det är lite svårt att bli en dvärg, det går liksom inte...


Nu visar sig "Nyckel-dvärgarna" på TV och Viggo utbrister.


- Åh nej, jag är ju större än honom! Det är för sent!


Om ett tag kanske han vill bli något annat... typ polis eller något mer populärt...


-

Av Paola Loderini - 11 september 2011 22:17

Hej!!


Var hemma hos en av mina mest kreativa vänner: Carro Ericson. Hon är då inte bara skapt som en supermodell utan är sådär fruktansvärt jobbigt kreativ, och dessutom en kreativ med talang... är det inte så att man vill spy! Fan! En del har ju allt.


Hur som helst, hon målar fantastiska tavlor, som jag ville blogga om, men hon vägrade. Jag har dock beställt en tavla av männsikan och kommer givetvis lägga ut den när den är klar. Tar några veckor, men väl värt att vänta på. Ska bli en present till mig själv.


Hon har beställt 50-talsaskar av mig och jag åkte dit för att leverera och samtidigt ta en mysig fika. Jag hinner inte träffa mina vänner så mycket så detta var väldigt humörlyftande. Det är få på denna jorden som sprudlar av energi som hon gör. Herre min Jesus.... Dessutom går hon upp varje jävla morgon, tänder rökelse i alla världens olika dofter och kör ett pilates-pass!! "Det är trevligt" tycker hon... Nu vill man ta sitt egna dåliga samvete och spy igen...


Här kommer hennes inköp ifrån Designtorget och jag bara tänke : VILL HA! Hon kunde dock inte säga vad den kostade, men det spelar ju ingen roll, för denna måste flytta in i mitt kök. Gärna redan igår....


 

 


Av Paola Loderini - 7 september 2011 22:12

Hallå!!


 Det hänger ju på inställningen. Jag har ju varit lite dålig nu, och alla i hela världen vet om detta, eftersom jag faktiskt ha tyckt lite synd om mig själv. Jag har ju ändå jobbat och tagit hand om mina barn, och varit på föräldrarmöte, och jobbat lite till.... men som sagt... det hjälper inte att gnälla.


Idag har jag filat till mina naglar, noppat mina ögonbryn och slängt i en färg i håret. Har kollat min överläpp, för där växer det ett och annat.... Jag ärvde två saker från min far. Mina bruna ögon och hans hårväxt! En italiensk hårväxt. Om ni någonsin tvivlat på det där med att vi är släkt med aporna....hm... kolla på mig! Jag är en hårboll utan dess like. Får ju halsbränna bara man tittar på mig!


Nu jävlar! Nu tänker jag inte vara sjuk längre! Jag tänker vara frisk som en nötkärna i morgon, gå upp en halvtimma tidigare och till och med stryka något fint jag kan ha på mig! (Det sistnämnda kommer ju inte att hända, det fattar ju vem som helst)... Men såhär ser jag ut nu i alla fall... Bara så ni vet...



Idag har jag och Viggo haft ett sånt där jätteviktigt samtal.


- Mamma, ska vi mysa?

- Ja, vi tittar på TV i mammas säng!

(Varför talar jag fortfarande om mig själv i tredje person? Han är 7 år!?!..)

- Vill du höra min prutt?

- Öh, nej tack.

- Det var en dålig fråga.

- Ja, det var det.


Sen var ett mycket givande samtal över...


DAGENS MENINGSLÖSA RIM


Vissa har problem med sin minisk

I morgon kommer jag att vara frisk








Av Paola Loderini - 6 september 2011 22:52



En enda dikt har jag skrivit.....


När du blir den du inte känner

När du tappat bort en bit av dig 

När du blir anklagad och åter anklagad

När du blir sårad för du sårat själv


Sen ser du när de sover och det kommer en ny dag. En bättre dag.

Vem är jag? Ont gör det, och ibland ondare.


När du faller igen, då längre än du klättrat

När du tar skulden i dina händer och håller den ensam

När du inte kan glömma men önskar att du kunde


Då ser du när de sover och det kommer en ny dag. En bättre dag.

Vem är jag? Ont gör det, och ibland ondare.



Paola




Av Paola Loderini - 5 september 2011 21:55


Ingredienser, 4 port


400 g pasta

500 g fläskfilé

2 gula lökar

½ chilifrukt

100 g kantareller

2 msk ostronsås

50 g parmesan

 

Detta recept har jag stulit ifrån Hemköps receptbok. Jag älskar kantareller och har just nu dille på fläskfilé, så detta passade ju aldeles utmärkt.

 

Koka pastan. Strimla under tiden köttet och löken. Hacka chili och dela svampen. Hetta upp panna med lite olja och bryn köttet. Tillsätt lök, svamp, chili och stek några minuter. Slå på ostronsås och lite kokvatten från pastan, puttra. Vänd ned pastan i pannan och strö över parmesanost.

 

Blir denna pasta på lördag. Jag ska göra den på fläskytterfilé, för en sådan ligger i kylen och väntar. Jag hoppar över chili för barnen är hos mig, men strör över den på min egen portion. Martina har dessutom sagt att man ska vänta med chilin för den tappar smak i värmen....

 





Av Paola Loderini - 5 september 2011 20:32

 

Hösten kommer smygande och jag väntar faktiskt på att löven ska skifta i rött, oranget och brunt. Bara jag slipper att den här förkyldningen och hostan! Jag är en sån där som går och säger..."Jag blir aldrig sjuk"...."sluta känn efter, upp och hoppa".....Nu är det jag som inte blir frisk, och man tappar liksom allt: Humöret, orken, matlusten, minnet och strumpan. (Jag sitter här med en strumpa och jag har spanat, men inte hittat den).


I dag har humöret varit det värsta. Jag är skitsur idag. På allt och alla. Så är det. Jag hoppas jag vaknar på rätt sida i morgon för det gynnar inte bara mig själv utan alla runt omkring. Jag är så sur idag att jag inte ens tänker blogga! Jag har dessutom ingenting att blogga om. Det har ju för fan bara regnat idag!


Adjö!

Av Paola Loderini - 4 september 2011 21:52

 

Jag är en av de fanatiska som inte riktigt kan begripa varför inte serien kunde hålla på i all oändlighet. Serien var en av de bästa som "ögongodis". Första filmen var bra och den andra var helt värdelös, men en tredje hade suttit fint ändå :)


Jag har serien och första filmen på DVD. Det känns underbart att se Carrie strosa in på flashig restaurang i en Dior-skapelse i form av en dagstidning. (Alltså tyget har tidningstryck....ja ni fattar)... eller se henne trippa runt i Manoloskor som man bara vågar drömma om... Ytligt tänker ni nu... Åh nä... det är konst, mina vänner.... Och grejen är ju den att hade kläderna varit för alla skulle de heller inte vara intressanta. Det är meningen att man ska drömma sig bort.... "Någon gång i mitt liv ska jag ha den där klänningen"...den känslan ska man ha! Därför slänger jag på serieavsnitt emellanåt. Jag hoppar in i den där världen för bara ett ögonblick. Det är liksom jag som studsar runt på Manhattan för att ta en Cosmopolitan. Det är liksom jag som undrar varför Mr Big inte ringer när han lovat.


Jag har varit i New York en gång. Bott på Manhattan i vänstra nedre hörnet av Central Park ... från kartan sett....Jag ska berätta om den resan en annan gång, men jag måste säga att New York vinner med hästlängder. Hela världen i en enda stad. Så fantastiskt och så mäktigt.


Have a nice evening ! Peace !!!

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards