Direktlänk till inlägg 3 januari 2012

Att älska gränslöst...

Av Paola Loderini - 3 januari 2012 07:17

Jag somnade kl 4.00 och gick upp kl 6.00 Nej, det är inte normalt, inta alls, men jag kan inte sova och har inte sovit sedan jag gick på julledighet den 23 december. Det är ganska många dygn nu. Jag har hur mycket tid som helst, och läser böcker, tidningar, bloggar, FB, mail och massor av fakta på Internet som jag säkert inte kommer att kunna använda mig av i framtiden på ett meningsfullt sätt men jag hörde "att läsa är att resa" och jag håller med....


Jag har läst om KÄRLEK på sista tiden. Inte den där första förälskelsen eller när den där pirriga känslan går över till något annat utan riktig gränslös kärlek... att älska någon villkorlöst. Är det bara en klycha? Jag tror faktiskt inte det.


MIn egen teori är att kärlek finns i 4 steg. Detta har jag inte läst, utan bara tror att det är så. Första steget är egentligen inte kärlek utan bara ett intresse för någon annan som har satt ett spår i dig av någon anledning. De andra 3 stegen är i katekorin KÄRLEK.


1. Du tycker att någon är söt/snygg eller charmig. Kanske sexig eller helt enkelt oemotståndlig. Du bara måste få veta lite mer om den här personen och du håller alla sinnen öppna för information. Detta steget handlar om INTRESSE och inget annat. Du är intresserad av någon och om du inte får någon information om denne som är värdefull för dig, exempelvis att det finns ett intresse tillbaka, att denne är singel, så försvinner intresset med tiden. Det kan i vissa fall övergå i vänskap eller bekantskap, men troligast är att intresset svalnar och du fattar intresse för någon annan vid senare tillfälle i ditt liv.


2. FÖRÄLSKELSE är steg nummer 2. Du vet att du är förälskad när du egentligen inte vet mer än vad människan heter, jobbar med och möjligtvis vilka personen umgås med....men du kan inte sluta tänka på den personen. Du fantiserar om att han/hon tänker precis lika mycket på dig som du gör på honom eller henne, och du suger in minsta information du kommer över om hur du kan kontakta personen på ett så naturligt sätt som möjligt.


3. Steg nummer 3 kommer när du blir KÄR. Ett skitjobbigt stadie då du varken äter, dricker eller sover. Du kan inte göra annat än att undra vad den andre gör och är kärleken inte besvarad är det precis lika jobbigt för då är du olyckligt kär och det är liksom samma symtom. Steg 3 har visserligen ett andrastadie. Det är när du är kär, och kärleken är besvarad. Då umgås ni dag som natt varenda sekund, vilket gör att motion och andra hälsosamma vanor läggs åt sidan och alla kilon du rasat tar du tillbaka samt några till för middagarna blir många, och ofta ohälsosamma. Mycket mys i soffan och du ligger i horisonalt läge större delen av dygnet vilket gör att du inte kan knäppa byxorna utan att faktskt ligga kvar i detta läge innan du ställer dig upp.


4. Att ÄLSKA någon! Det mest intressanta steget, eftersom det är inte alla som kommer hit. När man slutar vara kär övergår det inte alltid i riktigt kärlek utan saker som gjorde dig kär bleknar. De fel och brister men ser hos den andre är saker man inte riktigt accepterar och då är det kört. Det finns även de som säger att det egentligen inte finns några fel och brister som är speciellt utmärkande utan han eller hon har bara inte "det". Då går du en annan väg och möjligtvis kan ni fortfarande vara vänner, vilket ofta inte alls fungerar i längden för en av er känner mer än vänskap och det blir pannkaka av alltihop ändå. Övergår det däremot i Kärlek är det bara att lyfta på hatten.


Det är en gåva att älska någon, men hur vet man att man älskar någon, och senare.... Hur vet man att man älskar någon villkorlöst? Det sistnämnda tror ni bara finns på film, men efter allt jag läst om kärlek så vet jag att den gränslösa kärleken faktiskt existerar. Den finns på riktigt och jag kan egentligen inte förklara den på ett objektivt sätt utan måste utgå ifrån mig själv och mina erfarenheter. Det blir nästa kapitel i min blogg! Den som vänta på något gott... får vänta lite till.... för jag ska äta lite frukost....


with LOVE


Paola

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paola Loderini - 30 augusti 2016 22:07

     Nu har jag ny bloggportal:        www.nouw.com/paooola ...

Av Paola Loderini - 29 augusti 2016 21:26

Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:20


  En förälder kom med ett armband och köttbullar på "köttbullens dag" idag.  En lyckligt lottad fröken! :)  Sötaste minsta köttbullarna.  ...

Av Paola Loderini - 23 augusti 2016 21:15


Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards