Direktlänk till inlägg 20 augusti 2013
Focacciabröd är ju så himla bra om man ska ha gäster. Speciellt till soppa eller buffé. Jag har glömt av hur gott det faktiskt är. I morgon kväll ska jag baka! Frysa in det som inte barnen äter upp.
50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
1½ tsk salt
1½ dl olivolja
ca 13 dl vetemjöl
2 kvistar rosmarin
flingsalt
ugn: 200 grader
Smula jästen i en bunke och blanda med det ljumma vattnet tills jästen löst sig. Blanda ner saltet och hälften av olivojan. Tillsätt mjöl, lite i taget, och blanda till en lös deg. Jäs ca 1 timma.
Smörj ett bakplåtspapper i en långpanna med olja. Häll ut den lösa degen och tryck med fingrarna så att det blir fördjupningar i brödet. ringla över resten av oljan. Tryck ner några kvistar rosmarin. Strö över flingsalt. Låt degen jäsa ytterligare 20 min.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen 25 min. Skär i bitar när brödet svalnat något.
Nu har jag ny bloggportal: www.nouw.com/paooola ...
Kod för att importera min blogg till Nouw: 9926004046
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|