Alla inlägg under januari 2013

Av Paola Loderini - 29 januari 2013 15:51

  Meja i Monsters Inc-mössan hon köpte i Florida.

Av Paola Loderini - 29 januari 2013 14:54


Jaha, då hade man stått i köket och gjort pannkakor till Viggo och pastasallad till Meja. Det är viktigt det där. Att barnen faktiskt får lov att önska sin egen matsäck. Det var viktigt när man var liten. Jag tittade på alla andras matsäckar och tyckte att de allihop såg godare ut. Lagade med själ och hjärta. Mina barn ska alltid ha den matsäck dom vill ha. Det ska vara mysigt. De ska längta tills det blir "matsäcks-tid".


Skridskor idag. Hela skolan ska till Ruddalen så igår passade jag ju på att faktiskt köpa ett par skridskor till Viggo. För snabbväxande fötter kanske det är bäst att hyra, men jag tänkte att hela skolan plus några andra skolor ska ju dit. Hur blir det om storlek 34 inte finns? Det går ju inte. Så han fick ett par skridskor igår. Idag skulle han ut på sina nyslipade och hoppsan, värsta vurpan efter 20 sekunder. läraren ringde. Missade ju givetvis detta samtal. Har lektion. När jag står och beställer en kycklingsallad till lunch, då ser jag ett sms. Tog salladen under armen, in till kontoret,  jag inte kan ta resten av mina lektioner idag, slänger in salladen i bilen och kör alldeles olagligt den fula Skodan till Ruddalen. Fan! Eleverna fick inte med sig läxan. Kommer att ha 26 meddelanden på telefonen i kväll. "Paola, jag fick inte med mig matten hem. Hur blir det? Ska den ändå in på fredag?"


Där är Viggo med stort plåster på hakan. Lite blod har runnit. Hela ansiktet är fullt av varm choklad. Det är precis då du tackar övre makter för att tänderna sitter kvar i munnen. Lilla älskling. Herregud. Med nya skridskor och allt.

- Mamma, jag har ju inte fått åka någonting!

- Men vi kan ju åka! Du och jag! Vi kan ta med kompisar!

- Det är ju inte samma sak!

- Nä, jag vet gubben.



Där är Meja på isen.


- Hej mamma! Va bra att du kom. Nu kan du ta min väska.

- Men du har ju inte åkt färdigt. Du ska ju åka en timma till.

- Jag vill bli av med väskan. Jag åker inte mer då.

- Gud va löjligt. Du är ju här för att åka. Har du tröstat din bror?

- Ja det har jag.

- Bra. Nu blir jag glad när ni tar hand om varann.

- Kan du ta min väska nu?


In på Wästerläkarna. Vårdcentralen som är den mest perfekta vårdcentralen i hela Göteborg. Jag kommer in. Inte en käft. Lunchtid. Läser på en skylt: Obemannad kassa just nu. Akut? Ring på klockan. (Det var ju inte akut).

Vi bjuder på kaffe och vatten medan du väntar. (De har en sån där maskin med allt möjligt, och sedan väljer du mellan kallt vatten eller kolsyrat. Välkomnande. Vi får nummer 1 för ingen har kommit. Vi läser tidningar och äter choklad i ett mysigt väntrum. Jag skriver in Viggo på 1,3 sekunder ungefär. Läkaren kommer 2 minuter efter. Hon tittar på hakan och kallar in en sköterska som då har egna barn i Långedragsskolan, och lugnar Viggo direkt. Proffs. Han får en kaka. Alla är nöjda, alla är glada.


Då kan jag tala om. Hade jag gått med ett jack på hakan till ett sjukhus om jag levt i Jaipur (Indien)? Troligen inte. Ett jack i hakan är lika med en bruten nagel. Möjligtvis om någon sprängt en bil och någon av mina kroppsdelar råkade följa med. Vi klagar ju jämt på allt i detta land. Speciellt vården. Idag har jag fått världens bästa vård och snabbt gick det också. Vi kanske kan berätta när vi är nöjda också. Jävligt gnälliga kan vi svenskar vara!


I love Sweden.


    479 kr på XXL . Slipper knyta, och kan växa 3 storlekar.

Var rädd för "tönt-varning", men Viggo valde själv.

Slipning direkt på stället kostar 45 kr.

Kanske inte ett par skridskor för en hockey-kille men de duger detta året i alla fall.




Av Paola Loderini - 28 januari 2013 16:36



Lycklig är den som glömmer

det man inte kan förändra.



Jag vill glömma.

Av Paola Loderini - 28 januari 2013 16:24

 Jag står denna söndag står inne på Lerums badpalats och försöker få upp mitt vattendjur till son. Samtidigt försöker jag hålla reda på  vart Meja sprang iväg någonstans, eftersom vi faktiskt bestämt oss för att åka hem efter 4 timmar. Stina samlar hennes hundra barn och vi försöker hålla ihop oss lite. Bra om ingen glöms på vägen liksom. Då hör jag mitt namn ropas från ett annat håll. Högt och tydligt så man kan liksom inte låtsas som att det är säkert någon annan som heter samma som jag... och hur vanligt är Paola...? Där står en förälder och ett barn. Ett barn som varit lärare för i snart två år. Där står jag i bikini. I vintervit hud och chokladbrun bikini. Tack så hemskt mycket. Inte trevligt alls. Usch! Nu springer läraren runt i bikini. Har aldrig tyckt att jag varit supernaken, förrän just då. Stina bara skrattade. Tack för stödet.

Av Paola Loderini - 28 januari 2013 16:22

 

Av Paola Loderini - 28 januari 2013 16:19


Stina glor ner i min påse och ser många ljusa godisar.


- Men va bleka! Ingen färg? Var är du rädd för? Sådär kan du ju inte plocka!


Jag glor ner i Stinas påse. Hon har massa med färg. Många mörka godisar.

Jag kommer också få mörka godisar i min påse. Jag har ju inte ens kommit till chokladen än. Choklad är det bästa jag vet...


Slutsatsen av detta är-....... ??



Av Paola Loderini - 28 januari 2013 16:14

Kan man se såhär turist-turist-javisst ut? Ja, det kan man tydligen. Vi hade i alla fall det väldigt mysigt och jag är evigt tacksam för att en resa till Paris låg under granen:) Fantastiskt!!



 

Av Paola Loderini - 28 januari 2013 15:47



Jag och Viggo intog första semlan. 12 februari ska vi äta semlor. Helst bara då va? Med tanke på hur nyttig den är... men det är gott. Inte hysteriskt gott men väldigt gott. Lite skillnad där. Hursomhelst så tycker jag på allvar att jag grundade semlan med vaniljkräm istället för mandelmassa. På riktigt tror jag detta. Såhär var det...


Efter gymnasiet jobbade jag på Västerhedsskolan. Där har jag lite hursomhelst, men denna gången var jag bara där ett litet tag och fick sedan ett erbjudande om att hjälpa en tjej att starta den 7 Eleven som ligger långt upp på Avenyn. Pernilla hette hon som startade den. Mycket trevlig tjej. Detta ställe skulle vara öppet dygnet runt, året om, vilket resulterade i att jag hade halva Park Lane inne i butiken varje fredag och lördag natt jag jobbade. Fick en hel del skamliga förslag, men även lite trevliga frierier och annat. Blombud och kärleksbrev var väl lite gulligt men att se ett och annat slagsmål, och då även med kniv, var väl den mindre trevliga biten. Speciellt när pastakylen gick i en miljon glasbitar. Vi var ju bara två små tjejer som stod där under natten. Inte så säkert kanske. Slutade med att vi hyrde in vakter från Jameson på nätterna. Det hjälpte mot både slagsmål och svinn. Enda butiken med krogvakter? Ja ja, hursomhelst var det ju semlorna jag skulle komma till. Många är allergiska mot mandel, men det var inte därför jag bakade semlor med vanlijkräm. Jag är inte jätteförtjust i mandelmassa på det där "stor-klick-i-mitten-sättet" utan såg att jag ändå fick vaniljkrämen på spritsar, så varför inte testa? Vid detta tillfället kan jag lova er att jag aldrig ätit detta tidigare och 7 eleven inte heller sålde semlor på detta sätt. Detta var 15 år sedan. Jag måste varit 19-20 år, för jag kommer ihåg att min kille som jag hade då, Janne, var lite grinig för att jag kom hem när han skulle till jobbet. Jag jobbade alltid natt. Antagligen för att lönen på dagarna var ett skämt. Inte så kul att ha ett förhållande med mig då kanske... Efter denna skapelse av bulle började jag sälja dessa, och herregud vad jag sålde semlor med vanilj. Helt hysteriskt. Borde haft patent:) Jag var ändå en tjej som bodde på Kungsgatan då, och sprang på carféer i tid och otid, och jag hade då aldrig sett en vanilj-semla --- så kan man inte säga att jag uppfann vanilj-semlan?? Eller?? ;)


Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards