Alla inlägg under februari 2015

Av Paola Loderini - 24 februari 2015 21:17



Det finns vissa saker som jag inte lär mig. Vissa saker som min hjärna inte är kapabel till att ta emot och lagra. Exempelvis när jag tar det sista toapappret och i detta ögonblick verkligen fattar att jag inte får glömma att köpa denna viktiga rulle. Jag skriver det på lappen som hänger på kylen, som jag glömmer ta med mig när jag ska handla. När jag väl kommer till affären som inte alls ligger speciellt långt bort, är denna lilla tanke som bortblåst. Vem behöver en lista på 3 saker som ska hem? Vem?!. Likadant med mjölk. Meja dricker sällan mjölk och detsamma gäller min son... så när jag kommer hem och trycker på kaffebryggaren... den koppen har jag längtat efter hela dagen, för kaffet på jobbet är gratis (vilket är bra) men kommer ifrån en exklusiv maskin som innehåller mindre exklusivt kaffe kan jag säga. Då öppnar jag kylen för att jag dricker inte kaffe utan mjölk. Tror ni att det finns mjölk i min kyl!? Nä! Det finns fyra olika sorters juice, två yoghurt i olika smaker men mjölk... vanlig hederlig mjölk? Nä. Så Paola, traska du bort till affären ...... igen! 

 

Sedan har vi en annan sak som tydligen är för komplicerad för mig. Det är att försöka motstå den där feta, söta, bruna, gudomliga lilla (i mitt fall lite större) rekangulära saken som ligger där i hyllan. I många, många olika smaker. Om folk med alkoholism går på AA-möten, och folk med drogproblem går på NA-möten, borde jag gå på AC-möten. Anonyma Chokladmissbrukare. Jag fullkomligt älskar choklad. Hur är det ens möjligt att avstå? I min skruvade värld är ett avstånd från choklad samma sak som att sätta eld ta det finaste paret skor du har i din garderob. Bara att jämföra med ett par skor är ju vrickat det också. 

 

Välkommen till mitt liv. I-landsproblem? Möjligt. Det är fortfarande ett problem. tack och adjö. Välkommen hem alla vänner som kommit hem från Miami-semestern. Visst har vi mysigt och upplyftande väder här i Götet? ;) 

 

 

Av Paola Loderini - 24 februari 2015 16:43



Jag brukar inte vara så duktig på att läsa andras bloggar. Saknar inte intresset, men har helt enkelt inte den tiden. Hursomhelst så råkade jag klicka in på en bak-blogg och denna tjej har vunnit Matbloggpriset. Gillar du bakverk och desserter ska du klicka här:



www.sweet-and-simple.se

 

 





Av Paola Loderini - 17 februari 2015 22:26



- Paola, jag ligger här. Ta mig till soffan!

- Nej! Aldrig i livet!

- Jooo. Jag är så go och jag vet att du vill mysa.

- Åh nä... jag har bestämt mig. 

- Vadå bestämt dig?

- Det är slut mellan oss. 

- Föralltid?

- Nä... kanske inte föralltid men jag behöver en pause.

- Men du älskar ju mig!

- Ja, det gör jag. Mycket.

- Hur ska du låta bli mig när du älskar mig?

- Jag ska helt enkelt inte vara nära dig.

- Åh, det klarar du aldrig. Jag är oemotståndlig!

- Jo. Jag gör slut. Du får locka till dig någon annan.

- Men varföööör? 

- Du är inte bra för mig. Adjö.

- Jag kommer aldrig sluta försöka!

- Jag vet...


Jag stängde skåpet och där inne ligger Herr Chipspåse. Med sin krispighet och charm lämnar jag honom till sitt öde och seglar bort mot horisonten på väg mot ett lite mer hälsosamt liv. Jag älskar honom, men det är dags. Vi är inte menade för varandra. 

Av Paola Loderini - 17 februari 2015 22:09

  Nyårsfesten hos Linda blev en dundersuccé och dessutom kom jag i min klänning trots snälla pepparkakor, skumma tomtar och en vansinnes massa annan god mat. Jag tryckte på mig den. Fick helt enkelt andas lite lättare.... Katja hjälpte mig att stänga dragkedjan.


Av Paola Loderini - 17 februari 2015 21:31



Mer sömn denna natt och klarade mig dessutom utan onyttigheter till kl 17.00 Meja bakade semlor och jag åt två! Men det är en dag då semlan är i fokus. Jag är heller inte känd för att ha dåligt samvete för saker jag stoppar i mig, men två kanske var onödligt. I kylen bor det fler. Viggo gillar inte semlor, så nu ska jag bara se till att inte öppna kylskåpsdörren. 

 

Viggo var vansinnigt glad idag. Han hade fått ett väldigt bra resultat på sitt kemiprov. Dessutom tyckte han själv att hans svar var mycket utvecklande och långa, så han gav sig själv några egna pluspoäng. Betyder att han fick fler poäng på provet än vad som faktiskt gick att få. Så kan det bli.

 

Annars har jag inte mycket att skriva om en dag som denna. Anders Borg skiljer sig för att pröva lyckan med Dominika. Vi åt lax med klyftpotatis till middag. Min dotter har en egen youtube-kanal med nästan 900 följare. Jag har glömt ta ner ljusslingan från balkongräcket, vilket betyder att jag och Louise troligen är de enda på Beryllgatan som har en tindrande balkong. Jag fick en chock när jag såg klippet då 9-åringen sparkar den omtalade säkerhetsvakten i ryggen. Jag önskar fortfarande att jag hade några extra timmar på ett dygn och i helgen fortsätter jag måla Viggos rum. Tack vare att jag alltid glömmer köpa något (denna gång var det smör) så tar jag en isande kylig promenad till Ica Fiskebäck med hög musik i lurarna. Min lilla dagliga avkoppling. Jag måste sätta nytt batteri i min klocka för jag känner mig naken utan den. Så....Det var dagen som gick, som aldrig kommer åter. Känner ni den röda tråden i detta stycke? ;) 


 

 

Av Paola Loderini - 17 februari 2015 21:30

  Viggo 2014

Av Paola Loderini - 16 februari 2015 22:48



Drömmer mycket underliga drömmar just nu. Att jag sitter vid ett gigantiskt bord med en massa jobb, tillsammans med kollegor som jag inte har jobbat med på väldigt länge. Jag gråter för att jag inte hinner. Alla runt bordet gråter för vi blir aldrig klara. Jobbet växer och det spelar ingen roll vad vi gör. Så vaknar jag av att jag gråter på riktigt. Vad betyder det? I morse kl 4:50 gav jag upp. Jag kunde inte somna om. Det blev en rätt mysig morgon ändå. Började med ljummet citronvatten och senaste numret av Damernas Värld. Vågade inte sätta på TV:n för barnen skulle inte vakna just då. 

 

Denna dag bestämde jag mig för att inte äta något socker, förutom det som naturligt finns i mat. Som sockerberoende gick jag in i duschen och tvålade in mig med en duschcreme som heter "Minty Choko Chip". Den doftar ungefär som om du smörjer in dig med After Eight. Jag ville bokstavligen äta upp mig själv. Men hela dagen gick utan en enda godisbit. Hur det blir i morgon när jag och barnen ska äta semlor vet jag inte, men idag har jag inte tuggat på något onyttigt. Måndagar.... det är ju alltid början på ett nytt liv. Som ofta slutar på tisdagskvällen.

 

Idag har jag haft lönesamtal och utvecklingssamtal med min chef. Gick jättebra, med tanke på att jag är, och alltid kommer förbli helt värdelös på att förhandla. Jag sitter och höjer mina kollegor till skyarna och glömmer mig själv. Är liksom glad för att jag har just detta jobbet och inte något annat. När min chef säger att trots den korta tid jag jobbat på denna skola är en mycket duktig  och självgående lärare, så säger jag att det är tack vare människorna runtomkring. Nöjd och belåten går jag hem och Meja undrar om vi kan åka till London och shoppa. Hm... Frågan är om jag precis hjälpt mina kollegor att få den där löneförhöjningen som jag själv behöver ha till den där London-resan?!

  inköpta på R.B.L

70% rea betyder att 1699 kr blev 510 kr :) 

Fullkomligt förälskad i dessa!

  Snygg lampa jag satt på önskelistan/ Mio MöbelhusVi fortsätter med italiensk mat

efter barnens semester 

  Jag och min kollega

som förgyller min vardag :) 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 



Av Paola Loderini - 15 februari 2015 19:10



Hallå!

 

Det finns några bra tips när du ska dekorera dina cupcakes med frosting för att det ska bli sådär snyggt. Ha alltid lite extra florsocker i den! Mer än vad det står i receptet. Det gör den lite hårdare. Sedan stoppar du in påsen med frostingen i frysen en stund innan du dekorerar. Om du inte hinner baka köper du färdiga muffins och dekorerar. 

 

 

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards