Alla inlägg under maj 2014

Av Paola Loderini - 31 maj 2014 19:17


Det var en gång en prinsessa, och det var en gång en prins. Ett kärleksfullt förhållande med en inbyggd berg-och-dalbana kan man väl säga. En mer modern saga kanske.


Denna prins fyllde i alla fall år, och då bestämde sig prinsssan för att ge bort en klocka som hon väldigt noga valt ut. En kärleksgåva helt enkelt. Nu var det så fantastiskt att denna rätt dyra klocka inte blev så fasligt dyr för att prinsessan hade en underbar vän med det största hjärtat som någonsin funnits. (Hon menar på allvar att hon aldrig träffat en man med så stort hjärta. Han är till bredden fylld med oegoistiska handlingar.) En vän med möjligheter och dessutom en vän vars generösa handlingar faktiskt kommer ifrån hjärtat, utan baktanke. En kung helt enkelt. Han får bli kung i den här sagan. Denna kung såg till att prinsessan kunde ge bort klockan utan att köra hennes ekonomi i botten.


Förhållandet höll inte, och det var meningen att de skulle gå isär. Det hade blivit trasigt många gånger. Även om det var en turbulent tid, så levde hon med hjärtat och själen. In i det sista. Det är nämligen så en riktig prinsessa ska leva sitt liv.


Tiden gick. Det gick längre och längre mellan samtalen. Prinsen blev förälskad i en annan på slottet och eftersom prinsssan var en väldigt förstående och förnuftig människa som tyckte att kärleken är något fantastiskt, så accepterade och respekterade hon prinsens val. Hon kunde med hjärtat säga att hon mådde riktigt bra och kunde dessutom önska sin före detta kärlek all lycka och välgång i livet. Hon hade helt enkelt gått vidare och tyckte att det absolut inte skulle vara några taggar åt något håll. Prinsen hade äntligen funnit vad han sökte. Prinsessan också för den delen, för hon ville bara ha harmoni i sitt liv. Det fick hon relativt snabbt. Förhållandet lärde henne en hel del. Inte bara om henne själv utan om synen på världen. Ingnting hon någonsin kommer att ångra. Ett kapitel i livet tog slut och ett helt nytt började. Precis som i alla andra sagor. Det var nödvändigt för båda att vända blad och ingen tyckte att det var fel beslut.


Men! Någontig hände! Många månader efter uppbrottet! Då kom dagen som prinsessan fick information serverat på ett silverfat. Ett silverfat som hon faktiskt inte bett om att få, och helst också hade varit utan eftersom hon idag lever ett mycket harmoniskt. och dessutom ett ganska spännande liv med tanke på vad hon upplevt den senaste tiden. Informationen sa  i alla fall att prinsessans före detta prins hade satt sin klocka på sin nya prinsessas handled, som tvittrade  som en fågel om hur fantastiskt generös prinsen var. Då blev prinsessan lite grinig. Lite sur helt enkelt. Kanske en gnutta förbannad också.


Så i nuläget undrar prinsessan om hon överreagerar och bara ska inse att alla tänker lite olika, eller om hon helt enkelt är mänsklig. Är det lite barnsligt att hon blev besviken? De kan väl ingen svara på egentligen, alla tycker väl lite olika i denna fråga. Hon fick i alla fall säga sin saga så kanske det hjälper andra att använda sin hjärna innan handling. Nästa prins kanske har ett hjärta.


   Ja, och här är den mest betydelselösa klockan genom tiderna.






Av Paola Loderini - 29 maj 2014 11:16



Det som syns på min blogg i form av skor, kläder och annat är sånt som jag valt att lägga dit själv. Jag har köpt mig loss från annan reklam. Alla inlägg kommer alltså från mig. Trevlig läsning!


Paola von Stjärna




Av Paola Loderini - 29 maj 2014 11:11

    

Av Paola Loderini - 29 maj 2014 10:29


Nu skriver jag detta utan linser eller glasögon, och kommer att skylla alla stavfel på suddig syn.. Bara så ni vet. :) Jag ligger nämligen fortfarande i sängen. Min tanke var att just nu i skrivande stund skulle jag befinna mig i slingan här i Påvelund och andas in den friska luften i detta underbara solsken. Ligger istället här i rena sängkläder (det bästa jag vet och därför byter jag en gång i veckan, inte speciellt miljövänligt men det ingår i min prinsessa-känsla) Kaffet fick jag på sängen av min son. Jag hade tankat bryggaren innan jag somnade i går, så han kunde bara hämta och förgylla sin mammas liv.


Idag är det familjeträff. Altså hela min familj samlas hos mamma och det blir halvt hysteriskt. Barnen springer kors och tvärs. Min brors barn pratar vi om nu. Min son spelar säkert fotboll med min andra lillebror tills svetten rinner och sedan kommer båda dessa sitta och svära för att de inte kan laga ett Xbox som faktiskt jag själv råkade trampa på. Min son säger att jag gjort sönder detta spel på grund av att jag var arg. Att jag liksom kokade som en kastrull vatten på spisen. Det där vill jag inte kommentera. Vill inte ens prata om det. Jag kommer att sitta i soffan, eller ute om vädret tillåter, och bli dotter igen. Ta vara på tiden att bli uppassad med mat och kaffe av min mamma. Min lillasyster kommer att säga att jag är något bekväm och lat, och att allting gärna ska handla om mig. Min systers kille kommer vara väldigt söt och bara gå omkring och mysa. Min morbror åker förbi med sina 7 vänner på motorcykel. Detta händer varje år. Då ska alla ha mat och fika. Min dotter ska inte med upp idag. Hon ska vara med en kompis. Därför sover vi inte på Orust inatt. Jag och Viggo kommer hem. Detta kommer att bli en hysterisk familjedag och den kommer att bli något gapig. Alla vill säga sin mening och det är ingen som lyssnar ändå. Ha ha. Borde spela in detta för att ni ska få se en inblick i familjen.


Min kära vän Otto kommer väl över på film ikväll. Borde ringa honom och säga att jag inte sover hos mamma. Eller så kan jag tvinga honom att läsa min blogg. ;) Brukar ju göra det. Otto! Om du kommer förbi ikväll: Köp inget godis, för då släpper jag inte in dig. Det är ditt fel att jag inte är bikini-klar inför juni månad!









Av Paola Loderini - 27 maj 2014 21:55



Hej och hallå alla nära, kära och givetvis även bekanta. Även ni som inte är något av detta ;) 


Jobbet:

Idag var dagen då jag blev kallad på 4 olika möten vid exakt samma tidpunkt. Det är sant! Till och med vår mest organiserade kollega stirrade på mig och sa "Är det inte fjärde eller femte mötet som du blir kallad till nu. Samma tid? Hur tänker dom?" Det är nämligen så att alla på skolan, speciellt i dessa tider då allt ska organiseras på bästa sätt och det hade behövts 5 timmar extra på ett dygn, då skickar alla lärare ut superviktiga meddelanden och kallar till möten kors och tvärs. Hade  jag nu kunnat klona mig hade jag alltså varit på 3 överlämningar för elever som ska börja till hösten. (Där var jag faktiskt) Dessa möten räknar jag som ett stort möte efterson de låg efter varann. Samtidigt skulle jag befinna mig på ett möte där vi skulle sammanställa resultat, och ett annat möte där vi skulle planera vilka lärare som skulle registrera dessa resultat i systemet. I exakt samma ögonblick skulle jag dessutom infinna mig på ett projekt-möte där jag skulle utvärdera det jag jobbade med förra veckan. Det blev extra spännande när jag dessutom lite snabbt skulle hjälpa till att plocka fram fikan i personalrummet. Allt är såååå bra organiserat ibland. :) Kan ju inte annat än skratta åt det.


Hälsan:

Jag har bitit sönder min tand. Eller det är en lagning som jag har bitit sönder. Jag vet bara inte riktigt när jag ska få in ett tandläkarbesök, men visst kan jag inte gå så med tanden. Det kanske blir en inflammation?! Jag får ringa i morgon.


Maten från medelhavet minskar risken för diabetes. Om du äter som männsikor gör runt medelhavet så är det nu bevisat att du minskar risken med 21 procent jämfört med andra kosthållningar. Ni som inte vet vad folket runt medelhavet äter så är det mycket av nötter, fisk, grönsaker och frukt.


Träning:

Roligaste träningen som inte ens uppfattas som träning är Stand Up Paddling, eller SUP som det förkortas. Det innebär helt enkelt att du står upp på en bräda och paddlar med en enbladig paddel. Stärker hela core-området och det kan jag garantera eftersom jag har provat paddla på detta vis i Thailand. Vansinnigt kul och det kändes i musklerna efteråt. Tack vare det ostabila underlaget så måste du balansera kroppen hela tiden, vilket gör att du spänner alla core-muskler.


Dagens sko:

Det är en REEBOK G SK HI SPLITZ (ja, den heter så av någon idiotisk anledning)


Till min dotter, såklart. Lite nostalgi över denna va? Jag hade ju den fantastiska "Reebok Princess" som tonåring. Älskade den!


 

ord.pris: 499 kr

Medlem Stadium: 399 kr


   

Mina gamla Nolita-jeans blev snygga shorts.

Ibland glöms det av att man kan skapa nytt av väldigt gammalt.

Hållbar utveckling!:))





Av Paola Loderini - 26 maj 2014 22:20

   Nämen hoppsan. Vi är några här i Göteborg som gärna skulle trösta dig, Joel ;)

Ett så kallat "frikort" för många jag känner.


Av Paola Loderini - 26 maj 2014 22:14



Det finns en butik på Linnégatan som heter Stajl. En fantastisk mysig speciell butik.

Hittade  fina ting som jag gärna skulle sätta på väggen hemma. Bland annat den här.



 

149 kr (tror jag)

Fint budskap och något jag verkligen tror på.




Av Paola Loderini - 26 maj 2014 22:11

   En av världens vackraste kvinnor, Heidi Klum.

Där ligger min samling skor i lä kan jag säga.


Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards