Alla inlägg under augusti 2013
Focacciabröd är ju så himla bra om man ska ha gäster. Speciellt till soppa eller buffé. Jag har glömt av hur gott det faktiskt är. I morgon kväll ska jag baka! Frysa in det som inte barnen äter upp.
50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
1½ tsk salt
1½ dl olivolja
ca 13 dl vetemjöl
2 kvistar rosmarin
flingsalt
ugn: 200 grader
Smula jästen i en bunke och blanda med det ljumma vattnet tills jästen löst sig. Blanda ner saltet och hälften av olivojan. Tillsätt mjöl, lite i taget, och blanda till en lös deg. Jäs ca 1 timma.
Smörj ett bakplåtspapper i en långpanna med olja. Häll ut den lösa degen och tryck med fingrarna så att det blir fördjupningar i brödet. ringla över resten av oljan. Tryck ner några kvistar rosmarin. Strö över flingsalt. Låt degen jäsa ytterligare 20 min.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen 25 min. Skär i bitar när brödet svalnat något.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|