Alla inlägg under januari 2014

Av Paola Loderini - 10 januari 2014 23:25

    

Av Paola Loderini - 10 januari 2014 23:16

 

Av Paola Loderini - 10 januari 2014 22:11



Nu har jag och Anna varit i Karlstad igen. Roligast är ju tågresorna. Vi har så sjukt roligt och vi stör alla andra människor runtomkring. Helt galet! Hade jag gått på ett tåg och fått sitta i samma vagn som någon som mig själv och Anna hade jag förmodligen blivit så less och så irriterad att jag bett dessa två hålla käften.


Hursomhelst var tågresan upp till Karlstad rätt allvarlig. Detta berodde på att det var tentaskrivning. Fyra timmar lång tenta inom fysik, kemi, biologi och teknik. Det är inte mänskligt att skriva en sån tenta, men jag gjorde det. Jag skrev den jäkla tentan och hur det gick vet jag inte. Tre timmar av fyra satt vi och stämningen efteråt var väl rätt spänd. Vad har vi egentligen svarat? Vad är egentligen en kemisk reaktion och vad är det egentligen som händer när du slänger en tung sten i vattnet? Varför var ångmaskinen både positiv och negativ i gruvarbetet? Kunde jag berätta om koldioxidfixering och vad innebär Newtons första, andra och tredje lag? Äh... jag är ju inte säker att på att jag sätter alla fyra delar, men då är det väl inte värre än att det blir ytterligare en tågresa till Karlstad. Eller hur?


Vi bubblade i poolen halva kvällen, med förbjuden medhavd dryck. När vi blev skrynkliga som russin gick vi upp till hotellrummet, skålade för att tentan var gjord, och hamnade på en restaurang. Alldeles övertrötta hamnade vi sedan i baren på hotellet och därefter, i lagom tid, var det dags för att sova. Fredagen bestod av besök på teknikutställning. Jag kan väl erkänna att jag var allt annat än fokuserad där.


Tåget tillbaka. Jag fick plats med bord. Annas plats var dubbelbokad, så hon fick ju sätta sig bredvid mig. Hade vi ju löst ändå. Mittemot sitter Mr Google. (Varför han kallas så ska jag snart berätta.)  Handbollsspelare på elitnivå, endast 28 år, söt som en bakelse, vältränad som en gladiator. Ena armen tatuerad. Nonchalant mössa, isblå ögon och ett fantastiskt leende. Kommer från Borlänge men ska nu ner till Halmstad och spela för ett kontrakt.


- Nä men heeeej! (shit va söt och stackars människa som ska sitta med oss hela vägen!)


Hursomhelst hade vi vansinnigt kul. I tre timmar skrattade vi oavbrutet.  Tågvärden hade hittat en kupé till mig och Anna eftersom hon helt plötsligt hade en plats som redan var upptagen. Jag ville väl inte flytta på mig med den där "utsikten". Åh näää...Det går inte. Helt oacceptabelt.  Handbollsspelaren verkade vara lycklig över att få sällskap av två något galna men trevliga damer. Jag tyckte istället att tågvärden skulle låta oss behålla våra platser och om han inte hade något emot det kunde han även komma med ett glas champagne och lite jordnötter. Vi fick sitta kvar men tilltuggen ingick dock inte.


Tre timmar, perfekta utsikten, oavbrytet hysteriskt skrattande. Ingen sömn, som det var tänkt. Sedan var det ju dags att gå av tåget. Min kära mamma hämtade oss på stationen. Ännu en glad resa och jag blir lycklig av att umgås med Anna. Vi är så barnsliga och tycker att så mycket är så fruktansvärt kul att vi blir lite "oseriösa" i andras ögon. Vi kan liksom vrida och vända på saker och ting som egentligen inte går att vända på.... svårt att förklara.


När jag kommer hem säger jag till mamma: "Det var en sjukt söt kille som satt med oss hela resan! Han var dessutom trevlig och glad! Jag hade såååå roligt". Tio minuter senare tittar jag på min telefon och ser att jag fått ett sms. Han hade kollat upp mig på Google för att han få tag i mitt nummer. Jag hade ju bara sprungit iväg med min väska, och då har tydligen Google sina fördelar. Han hade snappat upp namn och att jag bloggade så det var lätt att hitta rätt.  Han tackade för en trevlig resa, och om vi hade flyttat platser in till kupén hade han givetvis flyttat med....sedan pratade vi lite fram och tillbaka, som jag givetvis inte skriver här...för något måste jag väl behålla för mig själv:) Därför har han nu namnet Mr Google, eftersom jag håller folk anonyma. Det där med att faktiskt anstränga sig lite för att hitta någon är ju så romantiskt! Det spelar ingen roll om det tar två sekunder på Google. Det är bara grejen med att göra det som är så häftigt.


   Tentatider


 

Plugghäst



 

Go with the flow!








Av Paola Loderini - 8 januari 2014 22:38


Nä men då ska man upp till Karlstad och tenta av fyra ämnen samtidigt! Hur är det ens möjligt? Det är ju inte stimulerande att sitta uppe på nätterna och traggla kemi, fysik, biologi och teknik. Samtidigt! Men som sagt, det finns väl ingenting i den här världen som jag inte klarar av eller? Jag är som en kackerlacka. Jag dör liksom aldrig. Jag är seg, och jag ska klara detta också. "Jag är mina önskningar och förändrar på så sätt mitt öde".... Nämen jaha... då önskar jag att jag sätter tentan, och har precis lika kul som jag hade sist i Karlstad! Tjohooo.


Idag körde jobbet igång på allvar och jag började terminen med ett gapskratt som fick kollegorna att undra kan jag tala om. En elev till mig lämnade in sin krönika. Hon hade fått i uppgift av en annan lärare som jag jobbar ihop med att skriva en krönika om något hon tyckte var helt fel med julen. Eleverna skulle ta en roll där de ville avskaffa hela julen och förklara varför. Denna tjej är en driftig och bestämd liten dam, och skriver riktigt bra texter så när hon fick utmaningen att "spetsa till den lite, överdriv gärna din frustration" så blev det lite extremt. Jag var tvungen att ringa upp den lilla damen i fråga och tala om att jag ville skriva den på min blogg om damen tillät detta, givetvis anonymt. Det hade hon verkligen inga problem med alls. Hon går i årskurs 6 och istället för att skriva hur vuxna förstör barnens jul med alkohol eller hur barn som är fattiga inte får några julklappar körde hon en helt egen variant. Här kommer den:


Därför bör julen avskaffas


Har ni tänkt på att det är så sjukt mycket folk på alla köpcentrum nu vid juletid. Det är så jävla jobbigt! Man får ta tjugo minuter av sin shoppingrunda i varje affär till att stå i kö. För mig tar det alltså två timmar extra i stan och det ska för fan inte ta så lång tid att stå i kö. Tänk på alla som inte firar jul och vill åka till stan för att de inte har några kläder och då får de stå i kö i tjugo minuter!


Sedan har vi det där med viktökningen alltså. Alla är ju ta mig fan feta på stan när man är där och shoppar. Hur ¨många kan egentligen ha sina kläder som de sedan får i julklapp? De äter julmat som om det är sista gången de får äta något! Dessutom dricker sig alla så fulla att de sedan blir alkoholister!  



Och vad säger man som lärare då....? Öh, jävligt bra jobbat för fan!..... eller? ;) Herregud. Jag kunde inte sluta skratta. Inte Ola heller som hade presenterat uppgiften. "Det är precis som om du har skrivit den, Paola" sa han. Japp, den speglar kanske mig i vissa sammanhang. Riktigt roligt på jobbet har jag i alla fall!


Karlstad! Here I come!


   Den här bilden fick jag till min telefon idag, med en liten skriven mening....


"Jag var tvungen att gå till läkaren och han konstaterade att min hjärtrytm var förändrad"



Men hjälp! Jag ler fortfarande.



Ps. Nej, vi dejtar inte. Man kan faktiskt uppvakta någon ändå! :) Skulle egentligen behållit den för mig själv, men det var så fint att jag var tvungen att lägga den här för att inspirera andra. Såhär beter sig en man! Vi kvinnor älskar sånt här! Mer av detta ute i den kalla världen! <3




Av Paola Loderini - 7 januari 2014 21:33

 

Av Paola Loderini - 7 januari 2014 21:26

   Ska vi någonsin få jobba ihop igen? :(



Av Paola Loderini - 7 januari 2014 19:12



Tack snälla! Vad man blir strålande glad när man skickar ut en förfrågan om någon äger något i 80-talsstil för att man ska gå på en fest, och får sedan ett paket i brevlådan! Kolla här. Helt tokigt färgglad ska jag vara! Så roligt. Tack Maria. Jag skickar tillbaka efter 1 februari! Kram!


  

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards