Alla inlägg under december 2013

Av Paola Loderini - 27 december 2013 20:10

 

Idag har jag läst om Evolution och biologiskt mångfald. Hela dan dessutom! Riktigt stolt över detta, eftersom jag tycker att det är hemskt boring att plugga det som jag läser just nu. Ser fram emot min och Annas lilla vistelse i Karlstad den 9-10 januari. Man kan tro att vi läser kursen på grund av att vi har så vansinnigt kul när vi drar iväg, och det ligger väl lite i det om jag ska vara ärlig.


Jag har dessutom varit hos min syster Daniela en sväng idag, och det slutade med världens turbulenta samtal. Herregud. Jessica var där också. Tre kvinnor med eldigt temperament och en diskussion där ingen tycker som den andra. Det blev livat kan jag säga.


Vill dela med mig av ett supergott enkelt recept på


Ostpotatis med Löjrom


 

1 kg tvättad, stor potatis

2 msk smör-& rapsolja

2 dl riven ost med stark smak

2 dl crème fraiche

200 g löjrom

hackad rödlök

1 krm svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i 1 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör-& rapsolja. Stek i mitten av ugnen 15 min.Strö över osten och stek ytterligare ca 10 min.

Låt potatisen kallna. Klicka crème fraiche och löjrom på potatisskivorna. Strö över lök och svartpeppar.





Av Paola Loderini - 27 december 2013 20:01

 

Av Paola Loderini - 27 december 2013 19:41

     Bilder från juldagen som cirkulerat på FB.


Det är rätt skönt att komma hem kl 4.20 (enligt kvittot) på juldagen och vakna på annandagen och må bra. Den bästa insikten jag fått de senaste månaderna, och ni kan nog inte mer än att hålla med, är att jag valt bort den förrädiska drycken till den grad att jag småsnuttar. Detta är vuxenpoäng som ligger väldans högt. Jag har vansinnigt kul ändå. Nä, jag måste rätta mig själv. Jag har roligare! Kläder och smink sitter där de ska hela kvällen och jag har järnkoll. Det är så jäkla skönt!Det var inte många centiliter som fanns i mitt blod kan jag tala om, till skillnad från många andra;) Ett aktivt val jag gör när jag är ute och det är helt enkelt så att det inte är värt att ligga i fosterställning hela dagen efter.


Jag vill säga stort tack till Pyttis och Otto som drog med mig på svitfesten! Bilderna därifrån kan jag tyvärr inte lägga här. Det är cencur på dom;) ... Nä, faktum är att jag tog så få bilder och de jag tog blev så suddiga. Louise och jag hade väldigt kul i alla fall, och det var galet att ni fått så mycket klagomål innan vi ens kommit dit! Ha ha. Vi var väldigt sena men hade väldigt trevlig.


Sedan var det ju Glow som ingick i detta kalas, och jag hade inte att min fot där om inte ett trettiotal vänner hade varit med. Jag har ju tidigare sagt att Incontro är stans största köttmarknad. Ja, men Glow ligger väl inte långt efter där va? Men eftersom alla nära och kära och dessutom alla nyfunna vänner var med så hade jag jäkligt kul. Det blev en del minnen under den kvällen som jag tar med mig. Vågar inte skriva mer innan jag rådgör med de inblandade.


Efter att blivit erbjuden de ena oanständiga förslaget efter det andra, och dessutom fem (!) erbjudande om svarttaxi var jag i alla fall på väg hem.... i en laglig taxi, och tittade igenom mina bilder under kvällen. Kommer ni ihåg den lilla godisbiten i baren? För er som har rätt ålder (själv är jag lite väl gammal för denna) så jobbar världens charmigaste bartender på Glow. Han är 26 år. Såhär ser han ut.


   Inte så bra bild, men om ni ser lite charm i den här

så kan ni multiplicera det med 100!

Tjejerna var som tokiga, så skynda dig så han inte försvinner;)

Mycket trevlig kille! Ingen aning om vad han heter.



...

Av Paola Loderini - 27 december 2013 00:39

 

Av Paola Loderini - 27 december 2013 00:38

  ... vill jag hänga såhär!

Av Paola Loderini - 27 december 2013 00:37

   Nämen sååååå snygg!

Av Paola Loderini - 26 december 2013 20:35

 



Det vet vi ju alla, att löften är ju totalt värdelösa. I alla fall de vi ska hålla ifrån tolvslaget och resten av året. "Löften är till för att brytas". Jo, lite så kan du se det och ha som försvar när du väl brutit ditt löfte. Jag har brutit varenda nyårslöfte som jag haft sen jag ver liten. Äta bara nyttigt, träna, börja meditera, börja yoga, godisförbud, lägga sig i tid, gå upp i tid, använda tandtråd varje dag... listan kan göras lång. Jag har aldrig klarat ett löfte ett helt år kan jag säga.


Jag har däremot kommit på ett löfte som jag ska hålla. Hur detta ska gå till vet jag inte riktigt men jag tror att om jag hela tiden gör medvetna val kommer mitt liv att bli precis så som jag vill ha det.


Mitt löfte: Att bli totalt lycklig!


För att bli totalt lycklig måste man städa upp i sitt inre. Det tror jag i alla fall, och många håller nog med. Jag ska finna total harmoni med mig själv. Kunna sätta mig in i andras sätt att tänka och bli så duktigt på det här att jag kan analysera saker. Att finna inre ro, inte stressa och njuta av varje levande timma istället för att leva i ett evigt sökande och bäddande för framtiden. Att liksom ta vara på livet och göra sånt som jag mår bra av. Det jag inte mår bra av ska jag liksom sortera bort.


Till exempel mår jag inte bra av att ligga kvar i sängen varje morgon och snooza. Det ger mig inget annat än stress och frukost i form av en megakaffe och inget annat. Om jag lär mig att gå upp på morgonen får jag automatsikt en harmonisk morgon. Jag älskar mitt jobb, så det behöver jag inte byta. Bra början va?



Gott Nytt År!

Av Paola Loderini - 26 december 2013 20:01

     mogen bild nummer 1   mogen bild nummer 2

   ....Otto ska ju bara vara med precis överallt...

Presentation


En blogg, helt enkelt....

Fråga mig

48 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards